Despre valori si antreprenoriat la copii

Daruirea increderii noastre neconditionate in copii inainte ca ei sa-si dovedeasca meritele este cheia stimularii lor pentru a-si atinge potentialul
Comunicarea este una dintre pasiunile mele si as vrea sa transmit acest lucru si voua, dragi parinti, colegi si prieteni. Si asta pentru ca multi nu au reusit sa stabileasca legaturi stranse cu oamenii, simtindu-se diferenta de abilitati de comunicare. Trebuie sa cuceresti mintea si apoi inima. Dar foarte multi oameni incep acum sa priceapa ca fericirea obtinuta cu pretul distrugerii unei familii este o iluzie. Nu poti renunta la familie sau sa neglijezi copiii in speranta obtinerii succesului.

“Cand aveti o viata de familie bine consolidata, primiti mesajul conform caruia sunteti iubiti, ingrijiti si importanti. Impactul dragostei, al afectiunii si al respectului va daruieste resurse extraordinare cu ajutorul carora puteti face fata cu succes problemelor si necajurilor vietii” Nick Stinnet

Casniciile trainice si familiile puternice sunt adevarate bucurii, dar ele nu apar din senin
As vrea sa discutam astazi despre cum sa ii stimulam si sa ii motivam pe cei mici. Astfel, laudati initiativele si actiunile juniorilor atat acasa, in particular, cat si in public. Spuneti-le mereu ca au calitati si talente native. Nu ezitati sa o faceti! Obtinand cateva victorii, le dati motive sa creada ca vor reusi in viata. Acesta este momentul in care in viata lor incep sa se petreaca lucruri incredibile. Incurajati-i sa indeplineasca anumite sarcini sau sa-si asume anumite responsabilitati despre care stiti cu certitudine ca se vor rezolva cu bine. In acest timp, acordati-le tot sprijinul necesar.

Cu timpul, pe masura ce increderea lor se consolideaza, isi vor asuma incercari mult mai dificile, carora insa le vor face fata cu incredere si competenta. Important sa le impartasesti intotdeauna sentimentele si sa depasiti cu mult calm toate problemele din familie. Incurajati sinceritatea si transparenta in comunicare intr-un stil cat mai pozitiv. Valorile morale impartasite de toti membrii unei familii unesc familia respectiva si ii ajuta pe copii sa se dezvolte intr-un mediu sanatos si armonios. Asadar, trebuie in primul rand sa le identificati/ sa le descoperiti. Discutati-le pe larg alaturi de micuti si asumati-va rolul de model si profesor al acestor valori morale.

Se spune ca in familiile monoparentale – copii al caror parinte isi exprima si isi impune standarde morale se dezvolta de doua ori mai repede decat copiii a caror viata si conduita nu se conduc dupa principii si valori bine stabilite.

“Cel mai bun lucru pe care un tata il poate face pentru copiii lui este sa o iubeasca pe mama lor. Iar cel mai bun lucru pe care o mama il poate face pentru copiii ei este sa-l iubeasca pe tatal lor” – Josh McDowell

A inceput vacanta de vara. Lasati copiii in tabere scolare, insa nu-i oferiti multi bani de cheltuiala. Orice banut trebuie muncit. Invatati-l sa-si castige singur existenta, inca de la o varsta frageda. Eu am fost plecata de mica de acasa, in sensul ca am stat la internat in timpul liceului pedagogic, intr-un alt oras, cu 8 persoane in camera, cu banuti primiti saptamanal si astfel am invatat importanta si gestionarea banului primit de la parintii mei. Toti parintii fac eforturi pentru copii. Important e ca ei sa constientizeze acest lucru si sa pretuiasca/ sa va pretuiasca.

Fiti sinceri cu cei mici si lasati-i liberi. Liber sa se descurce, protejati-i suficient, nu le oferiti totul, le puteti doar sugera anumite activitati. De exemplu invatati-i sa iubeasca lectura, jucariile educative, o emisiune interesanta la tv, aflati cat mai multe despre preocuparile prietenilor lor si aveti grija in ce anturaj intra. Pentru inceput, este suficient ca cei mici sa asiste parintii care lucreaza pe calculator. Acestia familiarizeaza copilul cu PC-ul si in al doilea rand permite stabilirea unei comunicari si interactiuni intre copil si parintele care acceseaza calculatorul. Folosirea acestuia trebuie sa fie o activitate secundara si nu principala, prioritate avand ingrijirea corporala, jucariile educative, dansul, exersarea limbajului.

Acum ceva timp am scris pe blog despre primul calculator in educatia copilului si despre studiul Copil, caut timp de petrecut cu parintii mei. Un lucru extrem de foarte important este sa discutati despre sentimentele vostre de zi cu zi. Toate acestea nu se pot cumpara cu bani.
Indiferent cat de marete sunt realizarile oamenilor, sunt convinsa ca le lipseste ceva daca nu beneficiaza de sprijinul unor relatii familiale puternice si armonioase. O familie puternica te ajuta sa iti descoperi telul in viata, sa va dezvoltati potentialul si sa pornesti increzator spre calatoria vietii.

Consider ca fiecare copil, de la o varsta, trebuie sa-si creeze propriile valori. Oferiti libertate, sinceritate, sprijin si multa iubire! Recomand cu mare caldura tuturor parintilor (si nu numai) discursul lui Cameron Herold despre antreprenoriat la copii: “Let’s raise kids to be entrepreneurs”. Copiii ar trebui sa participe, inca de la gradinita, la diverse programe prin care sa le fie dezvoltat spiritul de antreprenoriat, dupa modelul american. Ce parere aveti?

OBF Iasi – Invitatii gratuite pentru bloggeri

obf-iasi-logoPentru bloggerii interesati sa participe la Online Business Forum Iasi (OBF Iasi), unde se va discuta despre Social Media, ii rog sa lase un comment la acest post si sa trimita un email la ioana.anescu@gmail.com sau telefon 0722 511 602, specificand ca sunt Bloggeri din Iasi.

10 invitatii gratuite

Social Media Business – 12 specialisti raspunzand intrebarilor cum FaceBook, Twitter, blogurile sau alte instrumente sociale ne pot face afacerea mai usoara.
Evenimentul-premiera are loc marti 15 iunie la Hotel Unirea in IASI, Online Business Forum, conferinta nationala dedicata antreprenorilor si intreprinderilor care doresc sa isi dezvolte afacerile folosind mediul online.

Mai multe informatii gasiti la http://obf.ro/online-business-forum-iasi-2-673/

Vor prezenta : Doru Panaitescu – Marketeer.ro, Adrian Niculescu – KBC, Ionut Andrei – eZilla , Mugur Frunzetti, Ciprian Stavar – Guerilla Marketing, Marius Tudose – okazii.ro; Viorel Copolovici – Kopel’s; Ionut Oprea – Standout si IAB Romania; Gabi Dobocan – Vitality Media; Costi Teleman – Zumzi.ro; Bogdan Gavrila – Core-Target.

Cred ca este destul de important pentru bloggeri sa invate bunele practici in comunicarea pe FaceBook, Twitter si alte retele sociale.

Ne vedem la OBF Iasi, marti 15 iunie la Hotel Unirea.