Concurs: Spune secretul EDUKID!


Dragi parinti, voi stiti secretul. Cum care secret? Ca pe edukid.ro gasesti numai jucarii educative atat de necesare educatiei copiilor de toate varstele.

Credem ca merita si alti parinti sa afle despre EDUKID, asa ca te invitam sa participi la concursul nostru cu premii in valoare de 300 de lei.

Ce trebuie sa faci?

Spune-le altor 5 parinti despre http://edukid.ro trimitandu-le acest mesaj:

“Îți recomand jucăriile educative de pe http://edukid.ro/. Participă și tu la concurs spunand secretul mai departe. Afla mai multe detalii de aici: http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-spune-secretul-edukid”

Ai doua modalitati de a trimite mesajul:

Prin e-mail: trimite un e-mail si adauga adresele a 5 parinti, cu virgule intre ele + adresa contact@edukid.ro sau…

Pe facebook: posteaza pe wall-ul a 5 parinti mesajul nostru, apoi revino pe pagina noastra de facebook: http://www.facebook.com/edukidro si scrie numele prietenilor carora le-ai spus secretul si…

…intri automat in tragerea la sort din data de 15 iunie!

Sigur ca te si premiem!

Ai de ales intre 4 jucarii educative:

Nu uita sa ne precizeci ce jucarie ai vrea sa castigi!
Daca vrei sa te inscrii pentru mai multe jucarii, trebuie doar sa alegi alti 5 parinti.

Sa trecem la spus secretul, zic 🙂

Citeste mai multe in regulamentul si conditiile concursului.

Regulament concurs “Spune secretul EDUKID”

  1. 1. Concursul este desfasurat de S.C. TOTEL S.R.L., cu sediul social in Iasi, Str. Fantanilor, Nr. 57, Bl. B5, Et. 2, Ap. 28, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Suceava, sub nr. J33/177/1995, CUI 7037260, atribut fiscal RO.

2. Ne rezervam dreptul de a modifica regulamentul, schimbarile urmand sa intre in vigoare dupa anuntul prealabil al acestora.

3. Concursul se deruleaza in intervalul 31 mai – 15 iunie 2011, ora 12.00.

4. Pot participa toti cei care indeplinesc toate conditiile de mai jos:

4.1 Au dat like la pagina de facebook http://www.facebook.com/edukidro sau sunt abonati la newsletterul EDUKID http://goo.gl/vJ7UW. Prin participarea la acest concurs prin e-mail va dati acordul sa fiti abonati la newsletterul EDUKID.
4.2. Posteaza pe pagina de Facebook a EDUKID numele a 5 parinti carora le-au postat pe wall in prealabil mesajul concursului sau trimit un e-mail catre 5 adrese ale parintilor, adaugand si adresa contact@edukid.ro in campul “To:”
4.3 Conturile de Facebook si/sau de E-mail apartin unei persoane declarate.
4.4. Mesajul nu contine informatii care au caracter violent, pornografic sau defaimator.

5. Premiile oferite sunt patru jucarii educative in valoare de 298,39 lei, Roata Olarului (cod 64516ro01), Puzzle Disney 10 imagini Winnie the Pooh (cod CL90722), Memory Game (cod 12499) si Construiti un pod (cod TO5699). Trimiterea premiilor se va face prin Posta Romana, cu transport gratuit.

6. O persoana poate participa de mai multe ori, cu conditia sa repete punctul 4.2 ori de cate ori vrea sa participe, trimitand mesajul unor persoane diferite. Astfel, numele participantului va fi introdus in lista de tragere la sort pentru fiecare participare. Nu exista o limita a datilor in care un participant poate sa isi inscrie numele in concurs.

7. Anuntarea castigatorilor se va face pe data de 15 iunie 2011, pe blogul EDUKID http://edukid.ro/loc-de-joaca si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/edukidro. Numele participantilor va fi publicat in data de 14 iunie 2011, urmand ca pe data de 15 iunie sa fie organizata tragerea la sort utilizand site-ul www.random.org.

8. Participarea la concurs constituie acordul ca numele castigatorilor sa poata fi facute publice si utilizate gratuit in materiale text, audio, foto, si video de catre EDUKID.

9. Prin participarea la concurs, participantii sunt de acord si se obliga sa respecte si sa se conformeze tuturor cerintelor si conditiilor impuse prin prezentul Regulament.

10. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la adresa contact(at)edukid.ro

Recomandari de lectura: “Copiii invata ceea ce traiesc”

Copiii nostri invata neincetat de la noi. Invata nu din vorbele cu care incercam sa-i educam, ci din comportamentul, sentimentele, atitudinea noastra in viata de fiecare zi. Toate acestea reprezinta pentru copii un model ce le va guverna intreaga existenta viitoare.

In 1954 Dorothy Law Nolte a scris un celebru poem pedagogic intitulat Children Learn What They Live – Copiii invata ceea ce traiesc. Fiecare vers al sau enunta un adevar simplu si de bun-simt despre consecintele, benefice sau nefaste, ale modelului familial in care se formeaza copiii. Poemul a devenit cunoscut in toata America si a fost tradus in zece limbi – inclusiv in romana, o data cu publicarea acestei carti. Generatii intregi de parinti l-au folosit drept cod de comportament in viata de familie.

Copiii învaţă ceea ce trăiesc

Dacă trăiesc în critică şi cicăleală, copiii învaţă să condamne.

Dacă trăiesc în ostilitate, copiii învaţă să fie agresivi.

Dacă trăiesc în teamă, copiii învaţă să fie anxioşi.

Dacă trăiesc înnconjuraţi de milă, copiii învaţă autocompătimirea.

Dacă trăiesc înconjuraţi de ridicol, copiii învaţă să fie timizi.

Dacă trăiesc în gelozie, copiii învaţă să simtă invidia.

Dacă trăiesc în ruşine, copiii învaţă să se simtă vinovaţi.

Dacă trăiesc în încurajare, copiii învaţă să fie încrezători.

Dacă trăiesc în toleranţă, copiii învaţă răbdarea.

Dacă trăiesc în laudă, copiii învaţă preţuirea.

Dacă trăiesc în acceptare, copiii învaţă să iubească.

Dacă trăiesc în aprobare, copiii învaţă să se placă pe sine.

Dacă trăiesc înconjuraţi de recunoaştere, copiii învaţă că este bine să ai un ţel.

Dacă trăiesc împărţind cu ceilalţi, copiii învaţă generozitatea.

Dacă trăiesc în onestitate, copiii învaţă respectul pentru adevăr.

Dacă trăiesc în corectitudine, copiii învaţă să fie drepţi.

Dacă trăiesc în bunăvoinţă şi consideraţie, copiii învaţă respectul.

Dacă trăiesc în siguranţă, copiii învaţă să aibă încredere în ei şi în ceilalţi.

Dacă trăiesc în prietenie, copiii învaţă că e plăcut să trăieşti pe lume.

Dorothy Law Nolte

Dupa aproape jumatate de secol, Dorothy Law Nolte si Rachel Harris au dezvoltat intr-o carte preceptele poemului, invatandu-i pe parinti cum sa le puna in practica. Avem acum la dispozitie un adevarat manual de educatie prin calauzire a copiilor nostri. Un manual cat se poate de accesibil datorita limbajului simplu si numeroaselor istorioare ilustrative, scris cu nesfarsita iubire si intelegere pentru copii si cu nestramutata incredere in natura lor buna.

Dorothy Law Nolte, Rachel Harris – “Copiii învaţă ceea ce trăiesc”, Editura Humanitas, Bucureşti, 2006

Donam 5% Irinei de Ziua Copilului

Dragi parinti,

Irina este o fetita de 12 ani si casa ei e un orfelinat din Arad. Abandonata in primii ani de viata, Irina este un copil cu nevoi speciale. Pentru a intelege lumea din jur si pentru a putea invata lucruri elementare, ea are nevoie de jucarii educative.

Noi vrem sa-i facem un cadou de 1 iunie, asa ca i-am pregatit o jucarie educativa in valoare de 30 de lei.

Si ne-am gandit sa va implicam si pe voi. Comandati de pe http://edukid.ro saptamana aceasta si noi vom dona 5% din valoarea comenzii sub forma de jucarii educative.

Pentru orice jucarie cumparata in perioada 23 – 29 mai, donam 5% din valoarea comenzii Irinei.

De ce Irina?

In urma concursului de propuneri de pe facebook si de pe blogul nostru, caștigătoarea a fost Cristina Ardelean, care ne-a sugerat ca parintilor le-ar placea sa fie implicati in acte caritabile. Astfel, alaturi de Cristina, ne-am oprit la cazul Irinei, o strengarita cu un zambet molipsitor. Si asa am inceput campania “Ajuta-ne si-i luam un cadou Irinei de 1 iunie”.

.


Recomandari de lectura: “Cele 100 de reguli ale educarii copilului”

Dragi parinti, cartea de week-end pe care vi-o recomandam este scrisa de Richard Templar, autor al bestsellerului international “Cele 100 de reguli ale vietii”. Este o carte incantatoare, care patrunde in cele mai sincere dileme ale meseriei de parinte. O lectura care iti da forta, te face sa zambesti si iti da de gandit. Noi am spicuit doar cateva idei din ea si vi-o recomandam cu caldura.

Nimic nu te poate pregăti pentru a fi părinte. Când devi părinte îţi sunt testate rezistenţa, nervii, emoţiile şi uneori chiar sănătatea mintală. Începi să te frămânţi în legătură cu schimbarea scutecului sau cu modul în care să-i faci baie bebeluşului fără a-l îneca şi, nu după mult timp, descoperi că acestea sînt cele mai mici provocări cărora trebuie să le faci faţă. Şi tocmai când te gândeşti că ai reuşit să treci cu bine peste o perioadă a copilăriei, copii cresc puţin şi scenariul e cu totul altul. Primii paşi, şcoala, prietenul sau prietena, şcoala de şoferi – nu se termină niciodată. Din fericire, recompensele sunt uriaşe – distracţia, îmbrăţişările, apropierea. Chiar mulţumirile, dacă eşti foarte norocos. Şi bineînţeles, plăcerea de-ai vedea devenind genul de persoană de care poţi fi mândru.

De-a lungul drumului, cu siguranţă vor fi din belşug frustrări, angoasă, confuzie şi introspecţie pentru a găsi lucrurile potrivite pe care să le spui sau să le faci şi care să-l conducă pe copilul tău pe calea devenirii unui adult fericit şi echilibrat. Despre asta este vorba în această carte.

Poteca pe care păşeşti acum este bine bătătorită – milioane de oameni au fost părinţi înaintea ta şi, prin încercări şi greşeli, unii dintre ei au realizat lucruri care ar putea să-ţi fie utile ţie acum. (…)

100 de Reguli par a fi cam multe la o primă privire. Dar gândeşte-te că şi 18 ani e un timp destul de îndelungat. Trebuie să treci cu copiii tăi prin scâncete, scutece, primii paşi, primele cuvinte, citit-scris-socotit, şcoală, prieteni, sex şi droguri şi rock`n`roll. De fapt, 100 de Reguli nu sunt deloc multe. În această carte vei găsi principii pe care le poţi adapta pentru a se potrivi ţie şi copiilor tăi.

Din cuprins:

Regula 1: Relaxează-te – toţi părinţii excelenţi pe care îi ştiu au un lucru-cheie în comun: sunt relaxaţi. Această regulă devine din ce în ce mai uşoară cu timpul. La sfârşitul zilei puneţi-vă picioarele pe masă, goliţi-vă mintea şi spune-ţi-vă: „Ce naiba… sunt toţi în viaţă, aşa că se pare că ceva tot am făcut bine.”

Regula 2: Nimeni nu e perfect – bineînţeles, nu înseamnă că ai scăpat cu asta şi nu mai trebuie să-ţi îmbunătăţeşti calităţile de părinte. Oricum, asta ar face tot restul cărţii inutil. Înseamnă doar că nu trebuie să te învinovăţeşti prea tare dacă laşi un pic mai jos standardele pe care ţi le-ai fixat.

Regula 3: Conştientizează lucrurile la care eşti bun – poate eşti varză la fotbal, dar faci cele mai bune prăjituri şi citeşti în cel mai interesant mod poveştile de seară. E important să ştii la ce eşti bun şi să ai încredere în propriile tale puncte forte.

Regula 4: Orice regulă poate fi încălcată când şi când – după cum amândoi ştim, singura opţiune rezonabilă este să te laşi dus de val.

Regula 5: Nu încerca să faci totul

….

Regula 11: Iubirea nu e suficientă

….

Regula 21: Lasă-i să se descurce singuri

….

Regula 50: Nu încerca să ai un copil perfect

….

Regula 74: Nu te uita sub saltea

….

Regula 88: Faptele tale vorbesc mai tare decât orice cuvinte

….

Regula 100: Odată părinte, pentru totdeauna părinte

“Cele 100 de reguli ale educarii copilului”, Richard Templar, Rentrop&Straton, Bucuresti, 2010

Lectura placuta!

Voi va lasati copii sa se joace cu telefoanele voastre?

Dragi parinti,

Astazi, telefoanele noastre au devenit adevarate console de jocuri, pe care micutii nostri nu ezita sa le ceara. Chiar daca acestia nu au nici un an implinit, contrar asteptarilor, stiu mai mult decat sa le muste si sa apese anapoda pe butoane. Inca de mici ne surprind cat de repede invata sa foloseasca si sa se descalceasca un joc.

Producatorii stiu acest lucru, asa ca au lansat pe internet diverse jocuri, incepand chiar cu varsta de 0 luni. Spre exemplu, pentru iPhone gasiti jocuri variate, colorate si interactive, dar mai ales educative. Ce mai pui ca sunt si gratuite.

Baby Word

Let’s make shapes

ABC Writing Zoo Animals

Voi va lasati copii sa se joace cu telefoanele voastre?

Saptamana asta ai TRANSPORT GRATUIT!

Dragi parinti,

In saptamana 16 – 22 mai aveti transport gratuit prin Posta Romana, oriunde in tara, la toate jucariile educative comandate de pe edukid.ro.

Oferta este valabila pentru orice comanda, indiferent de valoare.

Daruieste-i jucaria potrivita copilului tau si incurajeaza-l sa fie mai creativ, mai sociabil; stimuleaza-i latura logica, cea constructiva, cea lingvistica sau cea artistica.

Sa trecem la joaca, zic! 🙂

Recomandari de lectura: “Secretele parintelui deplin”

Dragi parinti, de astazi incepem seria “Recomandari de lectura” si vom citi alaturi de voi carti despre educatia, psihologia si comportamentul copiilor, despre jucarii si despre educatia prin joc.

Pentru inceput: “Secretele parintelui deplin” de Nancy L. Van Pelt

O îmbinare de trei sentimente

Trei sentimente pe care copilul le socoteşte semnificative îi afectează înţelegerea valorii de sine: unicitatea, apartenenţa şi simţământul că este iubit. Aceste trei sentimente îmbinate asigură stabilitatea şi susţin structura părerii de sine. Dacă unul dintre aceste trei aspecte este slab, indiferent care ar fi acela, dezvoltarea părerii despre sine va fi slăbită în aceeaşi măsură.

1. Unicitatea: Fiecare persoană este unică, iar unicitatea unui copil merită respect. Copiii nu sunt niciodată “traşi la xerox”. Indiferent că ai doi sau cincisprezece copii, fiecare va avea individualitatea lui. Fiecare copil trebuie să recunoască faptul că este unic şi că poate aduce o contribuţie în familie pe care nimeni altcineva nu o poate aduce. Această unicitate constă în faptul că e cel mai mare sau cel mai mic, ori printr-un talent sau capacitate deosebită. Îmi face plăcere să-mi amintesc de caracteristicile specifice fiecăruia dintre copiii noştri, prin care îşi făceau partea în familie. Carlene era organizatoarea şi persoana creativă. Rodney avea rezultate bune la şcoală şi câştiga cele mai înalte distincţii. Mark era foarte bun la sport şi la lucrul cu copiii mici.

(…)

2. Apartenenţa. Un copil poate să îşi dea seama dacă mami şi tati se bucură când el e prin preajmă. El simte dacă “aparţine familiei”.

Toţi avem o nevoie fundamentală de “a fi parte din” sau de a fi “într-un” grup. Nici copilul nu este altfel. El are nevoie să trăiască un simţământ de “noi” în familia lui. Un asemenea simţământ îşi pune bazele în copilărie. Pe măsură ce părinţii îi poartă de grijă bebeluşului aşa cum trebuie, când îl îmbrăţişează cu iubire, copilul îşi dezvoltă o sensibilitate pentru dragoste. În curând el are o anumită încredere în oameni. La aceste începuturi fragile se pun bazele viitoarelor relaţii cu oamenii.

3. Simţământul că este iubit. Iubirea este definită aici ca preţuire a copilului, ca purtare de grijă delicată. Aceasta înseamnă că băiatul îţi va rămâne deosebit şi drag chiar dacă nu eşti de acord cu tot ceea ce face.

Copiii noştri au nevoie de dragoste, lucru pe care îl ştim cu toţii, dar mulţi dintre noi cred că ei ştiu că îi iubim. Pe de o parte, numeroşi copii se simt neiubiţi chiar dacă părinţii ţin mult la ei. Pe de altă parte, unii copii nu aud niciodată cuvintele “Te iubesc!”, şi totuşi simt că sunt foarte iubiţi.

(…)

Un lucru foarte important: iubeşte-ţi copilul pentru că este al tău! Trebuie să-l iubeşti pe micul Johnny nu pentru că se poartă frumos acum, nici pentru că are note bune la şcoală, nici pentru că e bun la sport, nici pentru că este ascultător, ci pentru că este al tău. Îl iubeşti pentru că el este Johnny. Nu este altă siguranţă în lume care să se poată compara cu acest fel de iubire. Când îţi iubeşti copilul în acest fel, el va simţi că aparţine cuiva, că este nevoie de el şi că este respectat, iar aceste sentimente interioare de siguranţă îl vor ajuta să devină o persoană serioasă şi matură.

“Secretele părintelui deplin” / “The compleat parent” – Nancy L. Van Pelt, Editura “Viaţă şi sănătate”, Bucureşti, 2009

Pe voi ce carti v-au ajutat in meseria de parinte?

Edukid.ro este certificat TRUSTED.ro

Dragi parinti, edukid.ro a devenit primul magazin online de jucarii certificat Trusted.ro

Altfel spus, puteti avea incredere in noi. Va oferim cele mai inalte standarde de pe piata online, profesionalism, tranzactii sigure și jucarii alese cu grija. Si asta nu o spunem noi, ci cei de la TRUSTED.  Afla de aici criteriile pe care le-am indeplinit. Cu ocazia asta va mai spunem si ca participam la Gala Premiilor E-commerce, unde vom fi jurizati dupa 86 de criterii. Tineti-ne pumnii!

Spuneti parerea si noi iti dam un voucher de 30 de lei

Ne straduim in fiecare zi sa va oferim servicii de calitate. Pentru ca vrem sa aveti o experienta de cumparare cat mai placuta si sa reusiti sa alegeti jucariile educative potrivite pentru micutii vostri.

Si pentru ca stim ca parerea voastra de parinti edukid e cea mai importanta, avem un voucher de 30 de lei (+transport gratuit prin Posta Romana) pe care il dam pe facebook sau aici pe blog unuia dintre voi. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne spuneti ce imbunatatiri ati aduce magazinului edukid.ro. Va castiga cel care ne va da cea mai buna sugestie (pe care ulterior o vom implementa).

Asteptam asadar parerile voastre argumentate, chiar daca ati fost clientii nostri sau urmeaza sa fiti, in care sa ne spuneti:

Ce parere aveti despre website?
Cum vi se pare procesul de comanda?
Cum vi se pare cautarea in site?
Sugestiile de la cautari va ajuta?
Informatiile de pe paginile de produse sunt suficiente pentru a va forma o parere?

Asteptam cu interes ce credeti ca nu este momentan pus la punct pe site.