Copii mai buni pentru Planeta noastra

Dragi parinti,

Am lansat nu demult o campanie pe pagina noastră de Facebook:

Continuăm campania invitându-vă la Atelierele de Ecologie organizate de Editura Mac-Mac, singura editură pentru copii 100% ecologică.

Acestea vor avea loc în Bucureşti, în perioada 29 septembrie – 1 decembrie. Prima “Oră de Ecologie” va avea loc în magazinul Diverta din Mall Băneasa, în data de 29 septembrie, între orele 17:00 si 18:00. Copiii îl vor întâlni pe SuperMac, care le va povesti despre modul în care se produce hârtia reciclată, vor participa împreună la ateliere creative şi vor face multe poze.

Tot în Diverta din Mall Băneasa va avea loc şi al doilea curs de ecologie, pe 6 octombrie. Apoi, întâlnirile vor continua în magazinul Diverta Mall Vitan în data de 13 octombrie şi 20 octombrie. Toate întâlnirile vor avea loc între orele 17:00 si 18:00.

Pe data de 27 octombrie şi 3 noiembrie vă aşteptăm cu mic cu mare, în magazinul Diverta Plaza România urmând ca, pe data de 10 noiembrie şi 17 noiembrie, să ne întâlnim în magazinul Diverta Sun Plaza. Pentru ultimele două “Ore de Ecologie”, vă invităm în magazinul Unirea Shopping Center pe 24 noiembrie şi 1 decembrie.

În plus, pe data de 6 decembrie, la magazinul Diverta Magheru, cei mici sunt invitaţi să îşi prezinte obiectele făcute cu mânuţele lor din materiale reciclate, unde SuperMac le va oferi daruri de la Moş Nicolae. Pentru a particpa la eveniment, părinţii sunt rugaţi să îşi înscrie copiii la adresa de mail office@edituramacmac.ro, unde vor specifica numele şi vârsta copilului şi vor ataşa poza obiectului construit. Inscrierile se pot face începând cu data de 29 Septembrie pana pe 4 Decembrie.

“Un părinte mai bun” cu Irina Petrea

Dragi părinţi,

Alături de Irina Petrea pe care sigur o cunoaşteţi din emisiunile de la Prima TV (“Supernanny”, “Copii contra părinţi” şi “Cei 7 ani de acasă”) vă invităm la Cluj, la atelierele de lucru ale campaniei “Un parinte mai bun”.

Proiectul “Un parinte mai bun” şi-a propus să sprijine părinţii să devină mai eficienţi în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode şi idei alternative de cunoastere şi relaţionare cu copiii şi de a face fata problemelor diverse cu care se confrunta în funcţie de particularităţile de vârstă ale copilului.

Întâlnirile vor avea loc în cadrul a trei ateliere de lucru structurate pe categorii de varsta – copil preşcolar, şcolar şi adolescent pentru a optimiza eficienţa lor pentru beneficiari.

Obiectivele campaniei

 • identificarea particularităţilor de vârstă ale copiilor şi cerinţele educaţionale impuse de acestea
 • autoexplorarea cu maturitate a propriei copilării şi a relaţiei cu părinţii pentru o mai bună înţelegere a relaţiei cu proprii copii.
 • Sfaturi şi sugestii utile pentru părinţii care au identificat anumite probleme în educaţia copiilor şi în relaţia cu aceştia.

Structura proiectului

Întâlnirile vor avea loc în cadrul a trei ateliere de lucru structurate pe categorii de varsta – copil preşcolar, şcolar şi adolescent pentru a optimiza eficienţa lor pentru beneficiari.

 

Seminar “Educatia incepe din frageda copilarie”

La acest atelier, vor fi discutate aspectele esentiale din viata unui copil de la nastere si pana ajunge sa paseasca prima oara pe portile scolii. Sunt cei 7 ani de acasa, care o data primiti, asigura recunoastere si apreciere oriunde in lume si oricând în viaţă.

Teme la care vom reflecta  in timpul programului:

 • Particularitatile copilului mic
 • Familia, dinamica relatiilor si impactul asupra sanatatii si dezvoltarii copilului
 • Importanta jocului pentru dezvoltarea copilului si a relatiei parinte-copil. Jocuri adecvate varstei
 • Particularitatile copilului prescolar
 • Dezvoltarea psihosexuala a copilului
 • Importanta jocului pentru dezvoltarea copilului. Jocuri adecvate varstei
 • Gradinita
 • Probleme frecvente si abordari adecvate.
 • Q&A.
 • Studiu de caz

 

      Seminar “Cu copilul la scoala”

Scoala, pentru unii parinti, reprezinta si un motiv de ingrijorare şi, uneori, este un stress. Este deosebit de important cum ne pregătim copilul pentru şcoală, cum îl sprijinim, cum îl învăţăm să înveţe şi cum să-i fim alături de el într-o manieră constructivă şi eficientă.

Teme la care vom reflecta  in timpul programului:

 •  Particularitatile copilului scolar
 • Clasa I. Pregatirea pentru scoala si integrarea scolara. Probleme frecvente legate de scoala.
 • Joaca. Calculator
 • Probleme frecvente si abordari adecvate
 • Q&A.
 • Studiu de caz

 

Care sunt beneficiile seminariilor pentru voi, dragi parinti?
1. Puteti gasi impreuna cu familia dumneavoastra cai de comunicare mai autentice, nu doar sa stati de vorba, dar sa nu fiti cu adevarat prezenti
2. Puteti descoperi cum copilul dumneavoastra isi doreste si si-a dorit dintotdeauna sa va aduca numai bucurii si ca motivele disputelor sunt altele decat credeati
3. Puteti insufla copilului dumneavoastra dorinta de cunoastere
4.  Puteti si dumneavoastra sa cresteti odata cu si prin copilul dumneavoastra
5. Puteti regasi in copilul dumneavoastra prietenul de nadejde pe care, poate l-ati pierdut odata cu venirea anilor adolescentei

 

Invitati:

Irina Petrea

Adelina Muresan-psiholog Scoala Mamelor

Alexandra Gorea –reprezentant Centrul Playful Learning

Diana Cojocnean- reprezentat al Scolii Internationale Spectrum

Delia Chira– medic pediatru

Iulia Felfalusi– specialist Edukid


 

CAT?
Costul unui seminar este de 130 de lei (participantii primesc publicatia doamnei Irina Petrea, o revista pt copii si alte surprize din partea sponsorilor). Pentru participarea ambilor părinţi, preţul este de 200 de lei.

 

De ce ar trebui sa participi?

 1. Pentru ca macar o data, ati întâmpinat o problema în relaţia cu copilul dumneavoastra.
 2. Pentru ca atunci cand cautati solutii unor probleme, nu sunteti siguri care este alegerea cea mai buna şi cat de benefice sunt consecinţele ei.
 3. Pentru ca educatia unui copil presupune cunoasterea particularităţilor dezvoltării sale în funcţie de vârstă şi a impactului pe care mediul familial şi social îl au în dezvoltarea sa.
 4. Pentru ca vă doriti să daţi copilului dumneavoastră un start cât mai bun în viaţă.
 5. Pentru ca a fi parinte este o mare răspundere şi o mare binecuvantare.
 6. Pentru ca zi de zi  vreti sa deveniţi un parinte mai bun decât cel care aţi fost ieri.

 

În plus, 80% din veniturile accumulate in urma seminariilor,  vor fi directionate in mod egal atat catre Scoala Mamelor, un proiect sustinut de Fundatia Estuar cat si catre Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie ( FRCCF)

Pentru mai multe informaţii:

Cosmina Pop –project manager Campania “Un parinte mai bun”

Tel: 0757464988

Email: cosmyna_91@yahoo.com