Supernanny vine la Timisoara, Suceava si Botosani

Dragi părinţi,

Alături de Irina Petrea pe care sigur o cunoaşteţi din emisiunile de la Prima TV (“Supernanny”, “Copii contra părinţi” şi “Cei 7 ani de acasă”) vă invităm la Timişoara, Suceava şi Botoşani, la atelierele de lucru ale campaniei “Un parinte mai bun”.

Fiecare copil şi fiecare părinte este unic în felul său; la fel este şi relaţia dintre ei – unică, particulară, specială. Dorinţa firească a părintelui responsabil şi conştiincios de a oferi copilului său tot ceea ce este mai bun poate, uneori, în lipsa unor informaţii corecte şi utile, să rămână doar dorinţă, să nu se împlinească sau să se împlinească parţial.

Campania “Un parinte mai bun” şi-a propus să sprijine părinţii să devină mai eficienţi în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode şi idei alternative de cunoaştere şi relaţionare cu copiii şi de a face faţă mai eficient şi cu mai puţine “costuri” problemelor diverse cu care se pot confrunta la un moment dat în creşterea şi educarea copiilor, în funcţie de si particularităţile de vârstă ale acestora, dar şi de variatele situaţii de viaţă care pot apărea (divorţ, plecarea din ţară, deces, îmbolnăvire, schimbarea şcolii sau a grădiniţei etc.).

Când şi unde?

SUCEAVA ŞI BOTOŞANI
TIMIŞOARA

Şcoala nu este doar pentru copii, ci şi pentru părinţi. Omul cât trăieşte învaţă, iar “meseria” de părinte are nevoie de ajustări permanente impuse de schimbările ce survin în propria existenţă, dar şi de cele care au loc la nivelul societăţii.

Pentru mai multe informatii si inscrieri ne puteti contacta la adresa de email unparintemaibun@yahoo.com sau telefonic la numarul 0757 464 988- Cosmina Pop, 0755 539 613-Andrada Sorca.

Despre circ, pentru cei mici

Dragii noştri,

Astăzi, 19 aprilie, este Ziua Mondială a Circului. Credem noi că e o ocazie minunată să le povestiţi celor mici câte ceva despre începuturile circului, poveştile şi farmecul ce l-au înconjurat mereu. Noi vom sărbătorii mâine, cu clovnul Lulu, la Atelierul “Experimente distractive” care va avea loc la Iaşi, începând cu ora 11.00, la ceainăria CTS Corner din Palas.

Dar până una alta, să vă povestim puţin despre circ, ca să aveţi ce le spune mai departe micuţilor (la sfârşitul articolului aveţi şi câteva recomandări de jucării cu tema circului). De la saltimbanci, măscărici, pehlivani, funambuli şi soitari la dresori de animale, scamatori, iluzionişti şi acrobaţi, circul a fost dintotdeauna un spectacol pe cinste în orice cultură. A avut mereu o alură aparte, exotică şi fascinantă, viaţa circarilor putând umple paginile multor romane. Istoria circului ne duce până în Evul Mediu, după căderea Imperiului Roman, când circul a fost adus în Europa de actorii care călătoreau în grupuri şi făceau reprezentaţii în bâlciurile diferitelor oraşe din drumul lor.

Aceşti nomazi erau priviţi nu doar ca artişti care se pricep de minune la giumbuşlucuri, la spus poveşti, la întrepretat cântece, la făcut tămăduiri miraculoase, scamatorii sau preziceri ale viitorului, ci erau şi cei care le vorbeau oamenilor despre ce se mai întâmplă în lume, foarte des fiind cei care purtau veştile de la un oraş la altul. Însă noianul de oameni se aduna în jurul circului nu doar pentru a se amuza şi-a afla ştiri, erau deopotriva avizi de senzaţii tari şi privelişti terifiante. Circul le aducea oamenii ciudaţi, diformi, cu trei picioare, cu două capete, cu păr de maimuţă, oamenii foarte înalţi sau dimpotriva, nefireşti de mici. Circul era pentru aceşti nefericiţi o salvare, făcând din handicapul lor un spectacol, astfel fiind acceptaţi de societate.

Trucurile îndemânatice au evoluat cu timpul, intrând în scenă jonglerii, care cam furau pâinea menestrelilor, cei care până acum binedispuneau norodul. Cu timpul însă au pus arta de la artă şi-au creat spectacole împreună, ridicând astfel şi imaginea circului, care nu mai era privit ca o adunătură de vagabonzi, delincvenţi şi cerşetori, purtându-şi neostenit recuzita, dând reprezentaţii în pieţe publice, cârciumi, grajduri sau pe la curţile domneşti. Deveneau începând cu anul 1800 trupe de artişti, care intrau în arena circului, special amenajată pentru ei. Astfel s-a dezvoltat şi acrobaţia, care datează încă de pe vremea dinastiei Han ((206 î.Hr.-220 d.Hr) din China, dar care nu s-a putut afirma din lipsa recuzitei şi a spaţiilor nepotrivite.

Apar în numerele circalilor şi animalele dresate, care fac deliciul publicului, amuzandu-l sau hazardându-l prin ferocitatea lor. Foci, maimuţe, lei, tigrii, cai, girafe, elefanţi, şerpi, dar şi câini şi pisici. Deşi fac giumbuşlucuri spectaculoase, bietele dobitoace duc o viaţă chinuită, fiind crescute de mici între oameni, dresate să facă ceea ce li se cere şi necunoscând nicicând viaţa în sălbăticie.

 

RECOMANDĂRI DE JUCĂRII:

1. Copiii sunt fascinaţi de caruseluri. Ia-i unul numai al lui, care să-i decoreze locul unde se joacă, iar seara să-l ajute să adoarmă mai uşor. Caruselul este din lemn, cu personaje de circ viu colorate, ajutându-l pe cel mic să interacţioneze cu animalele, să le rotească, înţelegând astfel legile cauzei si ale efectului.

2. Puzzle-ul “Circul Animalelor” prezinta mai multe de 30 de animale frumos ilustrate, dispuse într-o spirală. Puzzle-ul trebuie asamblat şi dezasamblat, oferind astfel posibilitatea ca cei mici să studieze fiecare animal în parte. Rezolvând jocul, copiii îşi dezvoltă abilităţile logice, manuale şi cognitive.

  • 27 piese
  • forma deosebita, de spirala
  • suport de placaj

3. Din colecţia LEGO a copilului tău nu poate lipsi “Spectacolul de circ”, care cuprinde două foci simpatice, o acrobată frumoasă, recuzita şi deocraţiunile pentru o sală de circ. Povesteşte-i cu această ocazie despre istoria circului, despre minunăţiile şi ciudăţeniile lui, despre sacrificiile şi efortul pe care il depun artiştii şi animalele pentru a crea o artă unică.

Supernany vine în Tulcea, Galaţi şi Constanţa

Dragi părinţi Edukid,

Irina Petrea, Supernany vine in orasul tau: Tulcea, Galati, Constanta

Am urmarit-o in emisiunile ei si o simteam aproape de noi prin sfaturile pe care ni le oferea. De asta data, am avut-o in fata noastra. O sala plina, unde parinti constiinciosi, cu agende si pixuri, erau pregatiti sa noteze sfaturile Irinei, au avut incantarea sa aiba in fata lor o femeie supla, firava care trimitea sentimente si multa siguranta prin atitudinea ei – calda, deschisa, apropiata.

Un seminar din care fiecare a avut ce invata, simtind cum golul creat de nesiguranta se reduce.Irina a umplut la maxim sala de conferinte a Hotelului Flora, a umplut inimile noastre, ne-a incarcat cu energie pozitiva, ne-a trasat repere.

In urma seminarului din Constanta, prietenii existenti au dorit sa organizam un astfel de eveniment si in Galati, respectiv Tulcea si din nou in Constanta.

Astfel,

Tulcea: 12.aprilie 2013 – ora 17.00 – 20.30 , La hotel Esplanada – Tulcea,
Parteneri Tulcea: Spital privat ISis, Clubul ISis, Hotel Esplanada, Gradinita particulara Tic-Pitic,

Galati: 13.aprilie 2013 – ora 11.00 – 15.00 La Clubul Sidex, Galati
Parteneri Galati : spitalul privat Isis, clubul Isis, Gradinita  Funny English, Gradinita Omul de zapada, Fastrackids Galati, si RTV

Constanta: 14 aprilie 2013, ora 10.00 – 14.00
Parteneri : Spitalul privat Isis, clubul Isis, gradinita Baby Genius, scoala Spectrum , centrul de divertisment si studiu Start, Sezen Stil – agentie de bone , Hotel Flora

Pregateste-te sa devii “Un parinte (si) mai bun!”

Parintii sunt dornici sa afle cat mai multe informatii avizate cu privire la educatia copiilor si familiilor, de aceea un psiholog pe care l-au urmarit pe ecrane, in timp ce rezolva situatiile din diferite familii, este un bun prilej de a prezenta cele mai delicate momente din dezvoltarea si educatia copiilor.

De aceasta data venim in preintampinarea dorintelor dvs oferindu-va prilejul sa aflati si care sunt ofertele educationale din gradinitele si scolile private din TULCEA, GALATI si CONSTANTA.

Ne dorim sa fiti alaturi de noi in cadrul evenimentului care va reuni un numar mare de parinti, cat si un numar semnificativ de gradinite care isi vor prezenta oferta educationala
In pauza de cafea veti avea prilejul sa aflati care sunt gradinitele si scolile private din orasul vostru si sa chestionati reprezentantii acestora pentru a face cea mai buna alegere pentru copiii vostri.

Locuri limitate

Inscrieri:

tel: 0746587456

Organizator: BB Center Constanta

Partener Principal: Spitalul Privat Isis

 

INSCRIEREA LA CONFERINTA ESTE  OBLIGATORIE!
 

Te asteptăm cu drag să ni te alături si să ne impărtaşeşti din experienţa ta de părinte, cu convingerea că decizia ta de a participa la aceste conferinţe se va dovedi utilă pentru tine si pentru ceilalţi participanti.

Zile de poveste pentru edukizi

Dragi parinti,

Edukid impreuna cu Ticketstore.ro va invita la seria de spectacole pentru copii „Zile de Poveste”, in cadrul careia vor fi sustinute 4 piese de teatru, dupa cum urmeaza:
Duminica 12 mai 2013 la Teatrul Nottara:
Fat Frumos din lacrima, ora 10,30
Popa Tanda, ora 12,00
Duminica 19 mai 2013 la CinemaPRO:
Povestile lui Creanga (Harap Alb, Ivan Turbinca, Danila Prepeleac) ora 10,30
Dumbrava Minunata, ora 12,00

1. Fat Frumos din lacrima 

Fat Frumos pleaca in lume, dornic de cunoastere.Il intalneste pe Imparatul cu care candva se luptase tatal lui si devin frati de cruce. Fat Frumos o alunga pe Muma Padurii, dar o descopera pe prea frumoasa Ileana, fiica acesteia. Isi gaseste fericirea alaturi de ea dar fericitrea este umbrita de tristetea Imparatului. Imparatul ii cere ajutorul lui Fat Frumos sa o elibereze pe iubita lui, fiica Genarului. Genarul este vanatorul vesnic plecat prin paduri, care isi pazeste fata cu ajutorul Motanului cu sapte capete. Fat Frumos reuseste sa-l pacaleasca pe Motan si pe Genar, sa o rapeasca pe fiica acestuia si sa o duca la palatul Imparatului. Cele doua perechi fericite fac o nunta mare, ca in povesti.

2.Popa Tanda 

Parintele Trandafir, care in realitate a fost prieten cu Ioan Slavici, este una din figurile importante din istoria bisericii. Om deosebit de sincer, lipsit de fatarnicie, reuseste sa transforme un sat sarac intr-unul prosper, curat. Totul se deruleaza intr-un spectacol plin de umor, cu replici spumoase, cu muzica si dans. Prin forta exemplului, popa Tanda te indeamna cu optimism sa nu cedezi si sa lupti pentru idealurile tale.

3. Povestile lui Creanga ( Harap Alb, Ivan Turbinca, Danila Prepeleac)

Personajul fermecator al lui Harap Alb isi ia la revedere de la imparat si imparateasa si pleaca intr-o calatorie minunata catre imparatia verde. Dar, pe drum, surpriza, se intalneste cu petrecaretul Ivan Turbinca care-i povesteste despre viata lui si cu care danseaza. Ivan, ramas singur in poiana, are parte de intalniri cu totul iesite din comun: cu Moartea si cu Scaraotschi. Harap Alb nici nu se indeparteaza bine de Ivan si, cere ajutorul unui alt personaj celebru: Danila Prepeleac. Petrece ceva timp cu el, dupa care are parte de intalnirea cea mai periculoasa: cu Spanul. Reuseste sa scape din capcana vicleana a Spanului, cu ajutorul lui Gerila si al lui Setila. Alaturi de prietenii lui, Harap Alb incheie specatcolul cu o invitatie la o nunta imparateasca.
Copiii sunt invitati sa urmareasca si sa asculte un spectacol plin de culoare, de muzica, in care actorii canta, danseaza si starnesc hohote de ras.

4.Dumbrava Minunata

Călătoria fantastică a Lizucăi către casa bunicilor, însoţită de prietenul ei credincios, Patrocle, este pusă în scenă de Izabela Oancea, care este atât regizor şi scenarist, cât şi actor.Actorii vor cânta şi vor dansa alături de copii, într-un spectacol plin de viaţă şi de culoare, pe muzica asigurată de Sorin Oancea.Personajele sunt pline de pitoresc si sunt interpretate de actori cu experienta in genul de spectacol muzical.
Spectacolele sunt  interpretate de Teatrul muzical Sapte, format din actorii Izabela Oancea, Luminiţa Vologa, Mihai Păun, Lucian Tatu, Mihail Anton.
Regia artistică – Izabela Oancea, muzica – Sorin Oancea.
Durata spectacol- aprox. 60 minute
————————————————————————————————————————

Pretul biletelor este de 22 RON/spectacol.

Biletele pot fi achizitionate de la:

Unirea Shopping Center (etaj 2, corp central- Agentia Vreau Bilet),
magazinele EuroGSM si Inmedio,
casieria Bilete.ro din incinta hotelului IBIS de la Gara de Nord,
de la casieria Metrou Unirii 1 semnalizata „Aici Bilete.ro”
librariile Diverta
casa de bilete a teatrului Nottara
casa de bilete a CinemaPRO

Biletele pot fi comandate online pe www.ticketstore.ro, www.vreaubilet.ro , www.bilete.ro, www.myticket.ro.