JOIA ECO: Oare ce-a mai cioplit Geppetto?

logoDragi părinţi,

Sigur că-l ştiţi pe Geppetto al lui Pinnochio! Este marele meşter al jucăriilor din lemn. Şi-n magazinul Edukid are o cutie plină cu jucării ECO de la Hape.

Geppetto a ales pentru voi 5 jucării NOI care sa le dezvolte copiilor creativitatea, abilităţile sociale, dexteritatea şi încrederea în ei.

logo va recomanda

 

calut din lemn jucarii educative

castaniete din lemn jucarii educative

ceas din lemn jucarii educative

balanta din lemn jucarii educativecopacel iscusit din lemn jucarii educative

Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

IASI: Noaptea cercetatorilor – 27 septembrie

noaptea cercetatorilor edukid3Oare ce gust are o îngheţată preparată cu azot lichid? Oare câtă energie consumăm atunci când dansăm?  Ar aprinde măcar un bec? Dar oare cum se transmite informaţia prin fibra optică?

Nu vă răspundem acum, ci în Noaptea cercetătorilor. Aşadar, în data de 27 septembrie, ŞTIINŢA VA EVADA DIN LABORATOARE. Va fi de găsit doar de la ora 19.00 la ora 24.00, în grădina Palas şi în campusul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”. Aşteptaţi-vă la experimente trăsnite, conferinţe fascinante şi un concurs foto care uneşte inspiraţia şi creativitatea cu legile fizicii.

Programul detaliat va fi disponibil în curând aici.

Noaptea Cercetătorilor se sărbătoreşte în aceeaşi seară în peste 300 de oraşe din Europa. Te aşteptăm cu noi la Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Craiova să iei parte la experimente trăsnite şi conferinţe despre misterele încă nedezlegate ale ştiinţei.

noaptea cercetatorilor edukid4Organizatori și parteneri

Echipa de organizare este formată din cercetători şi comunicatori de la unele dintre cele mai prestigioase instituţii de cercetare din România:

  • Universitatea  “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Fizică
  • Universitatea Bucureşti, Facultatea de Fizică
  • Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj, Facultatea de Fizică
  • Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Fizică
  • Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei
  • Institutul de Fizică Atomică
  • Institutul de Ştiinţe Spaţiale
  • Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Exacte

Un eveniment recomandat cu entuziasm de:

logo_edukid.42

Recomandare: Cuburi din lemn – o jucarie pentru totdeauna

Dragi părinti,

Ne oprim astăzi asupra uneia dintre cele mai cunoscute jucarii din lume: cuburile din lemn. E minunat cum funcţionează magia copilăriei, copiii vor vedea mereu altfel lucrurile decât adulţii. Câteva cuburi din lemn puse unele peste altele, într-o ordine doar de cei mici ştiută, pot să devină un castel cu o prinţesă  bălaie, care aşteaptă să fie salvată de prinţul cel viteaz sau un câmp de luptă cu tranşee şi obstacole.

De diferite forme şi culori, cuburile din lemn cred că nu se vor demoda niciodată. Este un joc continuu, oferind copiilor atât de multe posibilităţi şi atât de multe poveşti cu broscuţe, unicorni şi orăşele cu nume magice, cât poate imaginaţia lor să cuprindă. Copiii sunt mereu stimulaţi să descopere echilibrul şi armonia unei construcţii din cuburi, iar acestea vor fi mereu la îndemână când remorca unui camion va trebui încarcată şi plimbată prin casă.
Cum se pot juca cei mici?

Cuburile sunt sigure şi durabile, astfel ca vor rezista ani la randul indiferent daca cel mic  va face construcţii, trenuleţul, va învăţa culorile şi formele sau doar le va folosi ca încărcătură pentru remorcuţă.

Durata jocului: nelimitat

Continut: 100 de cuburi colorate in culorile de bază (roşu, galben, verde, albastru) – conţine şi cuburi nevopsite

Din ce materiale este confectionata jucaria?

Dintr-un lemn special, rezistent şi naturale, vopsit cu culori non-toxice, care nu sunt periculoase pentru copii. Nu vă îngrijoraţi, aşadar, dacă puştiul dumneavoastră de un an şi un pic nu se poate abţine să le bage în guriţă. De asemenea, sunt rotunjite la colţuri, pentru a nu răni copilul când se joacă cu ele.

 

 

Ce abilitati dezvolta?

Jucaria Cuburi de construit de la Goki dezvolta:

– abilitati motrice de finete – dexteritatea, coordonarea ochi mana si manipularea obiectelor.

– rezolvarea problemelor – prin logica, potrivire, relatii spatiale, gandire critica, si intelegera cauzei si a efectului.

– imaginatia si creativitatea

Comanda acum cutia cu 100 de cuburi de construit!

cuburi de construit goki edukid

De ce Goki? jucarii din lemn goki edukid

Pentru dezvoltarea perceptiei, pentru dezvoltarea mai ales a reprezentarilor, pentru intelegerea relatiei dintre parte si intreg, jucurile puzzle din categoria Goki nu trebuie sa lipseasca din casa fiecarui copil.

Gollnest & Kiesel KG este una dintre cele mai mari fabrici de jucarii din lemn produse in Germania (aproape de Hamburg). Cu o experienţă de peste 130 de ani şi cu peste 2000 de produse diferite lansate pe piaţă, Goki da viată în fiecare zi celor mai variate jucării educative, făcând ca visele copiilor să devină realitate.

Recomandare:

Chiar de la 0+ ani un copil ar trebui să aibă printre jucării şi cuburi din lemn. Desigur că le va băga în guriţă, ceea ce este în regulă, deoarece acestea sunt confecţionate doar din materiale naturale. În perioada creşterii dinţişorilor vă recomandăm mai cu seamă să i le daţi în mânuţă, pentru că lemnul moale este cel mai bun de muşcat.
Cu timpul, când va creşte, cuburile vor rămâne la fel de interesante, cel mic găsindu-le noi întrebuinţări şi poveşti. Poţi oricând să intri în joc, chiar dacă eşti părinte, căci cuburile din lemn sunt interactive şi stimulează imaginaţia la orice vârstă.

Recomandare: Quattro – jucaria anului

Dragi părinti,

Ne oprim astăzi asupra uneia dintre cele mai apreciate jucării de catre copii, premiată ca “jucaria anului testata de mame” în revista “Parenting magazine” şi medaliată cu aur la Oppenheim Toy Portfolio în anul 2012. Este vorba despre Quattro – joc de strategie,

Cum se joacă?

Quattro se joaca in doi si este potrivit pentru copiii cu varsta peste 3 ani. Fiecare jucator face cu randul la plantarea bambusilor prin adaugarea inelelor colorate. Ca sa castige, trebuie sa reuseasca sa aiba patru inele de aceeasi culoare intr-o linie (verticala, orizontala sau pe diagonala). In acelasi timp, cei mici trebuie sa fie atenti la celalalt jucator, incercand sa-i blocheze incercarile de a face primul linia de 4.

quattro jos de strategie edukid 3

 

Primul inel de bambus se va pune de catre jucatorul cel mai mic ca varsta, iar alegerea culorile se va face prin tragere la sorti.

Daca nimeni nu a castigat la sfarsitul jocului, atunci cele 7 coloane se intorc si jucatorii pot incepe din nou sa planteze padurea de bambus.

Durata jocului: aproximativ 10 – 15 minute

Continut: 42 de inele din bambus (21 verde inchis si 21 verde deschis) si o tabla cu coloane de joc.

quattro jos de strategie edukid

 

 

Din ce materiale este confectionata jucaria?

Numai din bambus! Quattro face parte din jucariile gandite ECO, prietenoase cu natura, deoarece bambusul este o resursa naturala care se regenereaza cel mai repede. Toate culorile folosite sunt non-toxice, pe baza de apa, asadar sunt foarte sigure pentru copii.

Ce abilitati dezvolta?

Jucaria Quattro dezvolta:

– abilitati motrice de finete – dexteritatea, coordonarea ochi mana si manipularea obiectelor.

– rezolvarea problemelor – prin logica, potrivire, relatii spatiale, gandire critica, si intelegera cauzei si a efectului.

Comanda acum jucaria Quattro – joc de strategie!

quattro jos de strategie edukid 4

De ce Hape? quattro jos de strategie edukid 2

Hape a reusit si de aceasta data, lucrand cu cei mai talentati designeri, sa incorporeze intr-o jucarie mica planuri mari pentru cei mici. “Incercam cu fiecare jucarie sa facem lumea mai buna. Ne consideram nu doar o fabrica de jucarii, ci oameni implicati care pun in fiecare produs cultura etica dupa care ne ghidam: mereu se poate mai bine, mai prietenos cu mediul inconjurator si mai educativ pentru copii.” Intr-adevar, jucariile Hape sunt cele care iti fac inima sa bata mai repede, iti incanta simtul tactil prin materialele folosite si calitatea lor, iar culorile iti inveselesc ziua. In plus, fiecare dintre ele ascund lectii atent dechizate in distractie, astfel cei mici nici nu-si vor da seama cate au invatat jucandu-se!

Cum mai pot cei mici sa se joace cu Quattro?

Iata cateva idei prin care cei mici pot folosi jocul Quattro:

– piesele, fiind mult la numar (42) ii pot ajuta pe cei mici si la socotit, astfel Quattro poate fi folosita si ca o numaratoare; jucaria poate fi foarte utila cand cei mici invata adunarea sau scaderea, putand lucra cu piesele care se aseaza foarte usor pe stativ

– piesele pot fi folosite sa-si faca fiecare cate un sirag de “perle din bambus”, insirand fiecare piesa pe o ata; cei mici pot sa se joace cu modelul, fie pun o piesa verde inchis si apoi una verde deschis, fie fac lantul dintr-o singura culoare

– copiii pot face si un concurs, cine umple cel mai repede 3 dintre coloane, castiga jucatorul care umple pana in varf partea lui de stativ

– de asemenea, piesele pot fi folosite si pentru a forma un model pe stivuitor; copiii isi pot folosi imaginatia si pot face valuri, litere sau modele abstracte

Voi ce alte idei de joc aveti pentru a folosi jucaria Quattro?

 

Geppetto: De ce iubim jucăriile din lemn?

Geppetto jucarii din lemnÎn magazinul Edukid avem o ladă mare, pe care noi o numim: “Cutia lui Geppetto” pentru că în ea am pus toate jucăriile din lemn care ar face fericit orice copil. Dar haideţi să vă spunem de ce noi şi Geppetto iubim atât de mult jucăriile din lemn:

1. Sunt acele jucării care fac copiii mai creativi. Sunt jucăriile care nu au nevoie de baterii, de beculeţe, de fire electrice, pentru că ele nu fac nimic. Exact, cei mici sunt cei care trebuie să le dea viaţă, exact ca lui Pinnochio! Ele stimulează joaca de rol, invitându-i pe copii să descâlcească iţele unor poveşti numai de ei ştiute. Fiecare jucărie din lemn are un suflet, iar copiii sunt cei care trebuie să-l găsească!
2. Pentru că nu scot sunete, nu cântă melodii, locul de joacă unde vor fi înşirate jucăriile din lemn este unul mai liniştit pentru cel mic. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, ei au nevoie de un spaţiu calm şi relaxant, netulburat de jucării din plastic acţionate de baterii.

3. Jucăriile din lemn sunt mai sănătoase şi mai sigure pentru cei mici pentru că nu conţin chimicale şi toxine. Este un aspect foarte important, deoarece suntem cu toţii familiarizaţi cu pofta copiilor. de-a gusta jucăriile. Micii muşcăcioşi sunt feriţi astfel substanţele dăunătoare prezente în alte tipuri de jucării. Pentru fabricarea jucăriilor din lemn sunt folosite vopseluri non-toxice, pe bază de uleiuri naturale, ceară de albine sau apă. Materialele auxiliare din jucăriile din lemn mai pot fi fibre naturale și organice precum lână și bumbac sau cauciuc natural 100%, biodegradabil, ignifug și non toxic.

4. Jucăriile din lemn aduc copiii mai aproape de natură, stimulândule simțurile tactile. Ele îi invită să descopere noi texturi prin atingere și explorare, astfel ei îşi dezvoltă abilităţile motorii.

5. În plus, jucăriile din lemn sunt prietenoase cu mediul înconjurător deoarece, pentru fabricarea lor, nu se taie în mod special copaci, ci se folosesc resturile din industria mobilei. Da, da! Mai mult, ambalajele folosite pentru a le împacheta sunt confecţionate hârtie reciclată. Alte materiale folosite în fabricarea jucăriilor sunt fie pânză de bumbac, fie cauciuc natural, care nu au necesitat o prelucrare chimică. De aceea jucăriile din lemn sunt şi biodegradabile.

6. Nu în ultimul rând, sunt cele mai trainice jucării! Lemnul este un material rezistent la orice joacă, se ştie ce fac copiii cu jucăriile: le aruncă, le împing, le trag, le trântesc, le muşcă, le bagă în apă şi apoi… din nou se reia ciclul. Ei bine, jucăriile din lemn rezistă vitejeşte la toate acestea şi nu se lasă prea uşor! Sunt jucăriile care vor fi prezente în toate copilăria unui pitic, de la 0 până la vârsta când va scotoci prin vechile cutii şi-şi va aminti cu drag de primii lui ani de viaţă.

Găsiţi aici, aici şi aici jucăriile lui Geppetto din magazinul Edukid 🙂

Să trecem la joacă, zic!

JOIA ECO: 5 noi jucării din lemn de la HAPE

logoDragi părinţi,

Sigur că-l ştiţi pe Geppetto al lui Pinnochio! Este marele meşter al jucăriilor din lemn. Şi-n magazinul Edukid are o cutie plină cu jucării ECO de la Hape.

Geppetto a ales pentru voi 5 jucării NOI care sa le dezvolte copiilor creativitatea, abilităţile sociale, dexteritatea şi încrederea în ei.

logo va recomanda

edukid jucarie din lemn 1

edukid jucarii din lemn 2

edukid jucarii din lemn 3

edukid jucarii din lemn 4

edukid jucarii din lemn 5

Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

Mutrite “acre” de bebelusi :)

Dragii noştri,

Am găsit un proiect cât se poate de simpatic făcut de fotograful David Wile care a pornit de la ideea ca lămâile sunt amuzante, chiar foarte amuzante. Cum vin asta? Păi ia uitaţi cum îi provoacă la mutrişoare pe bebeluşii pozaţi de fotograf fix când gustau pentru prima dată în viaţa lor dintr-o lămâie.

1-edukid gustare lamaie

2-edukid gustare lamaie

3-edukid gustare lamaie

4-edukid gustare lamaie

5-edukid gustare lamaie

6-edukid gustare lamaie

7-edukid gustare lamaie

8-edukid gustare lamaie

9-edukid gustare lamaie

10-edukid gustare lamaie

11-edukid gustare lamaie

12-edukid gustare lamaie

13-edukid gustare lamaie

14-edukid gustare lamaie

15-edukid gustare lamaie

16-edukid gustare lamaie

17-edukid gustare lamaie

18-edukid gustare lamaie

Şi dacă tot suntem la acest subiect, să revedem şi un filmuleţ mai vechi, pe acelaşi subiect 🙂

 

Sa desenam expresiile oamenilor – GRATIS pentru imprimat

Dragii noștri,

E vacanță!!! Știm, știm, nu prea se îngână copiii cu învățatul, dar ia uitați o idee care sigur îi va amuza și-i va ține departe de soarele amiezii, care nu-i prea prieten cu noi în perioada asta.

Puteți descărca aici varianta pentru imprimat pentru fișa desenabilă cu fețe de oameni care mai de care. Nouă ne-a plăcut grozav ideea!

Musai să ne trimiteți și poze cu variantele după ce copiii și-au pus creionul și imaginația la treabă, da? Da! 🙂

Fete de oameni de desenat

 

Sursa: dabblesandbabbles.com

Cum isi pot petrece timpul copiii nostri ?

Fiecare pas din viata copilului nostru este foarte important pentru consolidarea unei educatii trainice. De aceea, trebuie sa stim ce activitati alegem pentru ca dragalasul nostru sa invete si a se amuze in acelasi timp. In urmatoarele randuri, noi ne-am gandit sa va propunem  cateva modalitati de a petrece timpul liber cat mai eficient alaturi de copilasii nostri.

Sa coloram lumea basmelor!

Dupa ce micutul nostru a venit pe lume, trebuie sa-l ajutam sa  valorifice timpul cu multa grija pentru a ne asigura ca va reusi tot ce isi propune in viata. Zglobii, curiosi, veseli, cei mici au nevoie mereu sa afle si sa descifreze tainele lumii inconjuratoare. Ii putem invata cum sa transfome tot ceea ce vad in obiecte frumoase si incantatoare. Cu ajutorul planselor de desenat si a desenelor de colorat pentru copii, dragalasii nostri vor crea un univers plin de culoare si voie buna. O lume, pe care pana si parintii isi vor dori sa o cunoasca si sa o coloreze dupa bunul plac.

Sa descoperim magia povestilor!

Dupa cum bine stim, este foarte important  sa le citim povesti micutilor nostri chiar in perioada sarcinii. Bebelusul va auzi vocea blanda a mamei, o va retine, iar mai apoi acomodarea cu mamica lui  va fi mult mai usoara. De asemenea, pentru a ne pregati de  venirea micutului nostru pe lume, trebuie sa  stim unde sa cautam raspunsul la intrebarile noastre. Pe aceasta pagina veti gasi foarte multe informatii necesare  despre perioada de dinanite si de dupa nastere, dar si rezolvari la problemele pe care trebuie sa le depasim.

Dupa ce bebelusul s-a nascut, este recomandat ca  in fiecare seara sa ne obisnuim micutul cu cate o povestioara ce ii va incanta noptile minunate. Pentru a-l ajuta sa adoarma ca un ingeras ii putem  citi povesti cu printese, cu animale sau chiar o poveste nemuritoare a copilariei noastre. Iata cateva povesti pentru copii superbe.

Sa recitam poezii incantatoare!

Copilasii adora sa recite poezioare si sa fie admirati de intreaga familie. Tocmai de aceea trebuie sa-i incurajam si sa ne implicam in procesul de dezvoltarea al abilitatilor lingvistice.

Pentru a invata mult mai usor o limba straina, recomandam micutilor poezii pentru copii atat in limba engleza cat si in limba franceza despre toate anotimpurile, despre mama, pentru scoala sau pentru gradinita.

Sa deslusim ghicitorile!

“Dupa deal, dintr-un tezaur
Au sarit sageti de aur.”

Vine un moment cand micutii nostri devin din ce in ce mai interesati de lumea din jurul lor. Uneori ei doresc sa stie cu exactitate raspunsul la  intrebari legate de natura sau de stiinta. Pentru a le stimula curiozitatea, istetimea si logica ii putem invita la o sesiune de ghicitori.

Acum, nu ne mai ramane decat sa ne petrecem timpul cat mai eficient alaturi de cei mici! Spor la distractie si la invatat lucruri interesante!