„Noaptea cercetătorilor”: experimente spectaculoase pentru copiii curioși

afis_copii_iasiCopiii isteți își dau întâlnire vineri, 27 septembrie, la „Noaptea Cercetătorilor”, evenimentul în cadrul căruia vor fi puși față în față cu experimente științifice trăsnite, colorate și uimitoare. Ei sunt așteptați de la ora 18.00 până la ora de culcare în Parcul Palas. Copiii vor putea vedea cum se poate sparge lemnul cu o minge de ping pong, vor asista la erupții de vulcani chimici și la un show cu lumină laser și fum. Cei care își încearcă forțele pe biciclete, pot afla cam câte camera ar lumina dând la pedale.


Mai mult, iubitorii de mister și dezlegătorii de enigme vor putea descifra mesaje scrise cu cerneală invizibilă, iar cei mai activi copii vor primi premii cu truse de știință, dulciuri, baloane, tricouri și diplome de participare. Participarea este gratuită.

Pentru grupurile însoțite de educatori sau învățători, se pot face înscrieri pe site-ul evenimentului, iar la cerere se pot realiza și tururi în laboratoarele de cercetare ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” .

„Noaptea Cercetătorilor” este un eveniment dedicat ştiinţei, curiozităţii şi amuzamentului. Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  din Iași, sub egida Uniunii Europene și a Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu: Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor şi Institutul de Fizică Atomică. Partenerii asociaţi ai evenimentului sunt Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, Institutul de Ştiinţe Spaţiale și Muzeul Antipa.

Mai multe detalii aici.

RECOMANDARE: Emily, o papusa pentru toata copilaria

Dragi părinți, emily_

Pentru că săptămâna trecută vă spuneam despre rolul păpușilor în viața copiilor, astăzi vă recomand o păpușă care va fi alături de cei mici în toată copilăria lor și pe care, nostalgici, o vor căuta în podul casei când vor crește mari. Eu și azi îmi amintesc că  aveam o păpuşă frumoasă, pe care o chema Dada. O purtam mereu după mine, strângând-o în braţe, pentru că era dintre acele păpuşi mai degrabă de strâns în braţe decât de jucat cu ele. Avea părul castaniu, o rochiţă albăstruie, care-i ajungea până la genunchi şi pe care mama trebuia s-o scoată pe furiş ca s-o spele, pentru că nu lăsam pe nimeni să-mi atingă păpușa.

Pentru fiecare fetiţă este foarte important să aibă o astfel de prietenă, o păpuşă măricică, perfectă pentru îmbrăţişări, pentru ocrotit de mama care ameninţă s-o facă mai curăţică şi de băieţii care o trag de codiţe. Nu cred că greşesc prea mult când spun că acea păpuşă preferată, pe care fetiţele o vor purta mereu oriunde se vor duce, este prima lor cea mai bună prietenă, trezind în ele sensibilitate, devotament, grijă şi sentimentul de ocrotire.

Dar o astfel de păpuşă se alege cu grijă, pentru a putea trece testul timpului şi al iubirii necondiţionate, dar uneori neîndemânatice a copiilor. Materialul din care e făcut trebuie să fie de calitate, părul păpuşii la fel, ca să nu se trezească fetiţele cu o prietenă cheală sau cu părul încâlcit. Vopselele folosite pentru pictura feţei să fie durabile şi, dacă se poate, să aibă corpul nu din plastic, ci din cârpă umplută sau din cauciuc, aşa cum era Dada a mea – asta o făcea ”îmbrăţişabilă”. Și exact toate aceste caracteristici ale calității le au toate păpușile Gotz, fabricate în Germania.

Din colecția Gotz, mie cel mai mult mi-a plăcut de Emily sau Emilia. Cu părul ei blonziu, împletit în două codiţe, cu feţişoara ei cuminte şi ochii limpezi, căprui. O şi văd în braţele unei fetiţe la fel de inocente, cum ar îngriji-o şi-ar pieptăna-o, s-ar învârti pe lângă ea dându-i diverse roluri, i-ar vorbi cu drăgălăşenie şi-ar iubit-o mult.

Fabricate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate şi produse in ediţie limitată, papusile din colectia Happy Kids vin insotite de un certificat de calitate si bratara cu sigiliu furnizate de producator. Feţele lor au fost concepute de designeri recunoscuti, astfel încât expresia să fie una neutră, pentru ca cei mici să poată atribui diferite emoții în timpul jocului.

Cumpără-i copilului tău păpușa Emily

emily gotz edukid

 

De ce păpușile GOTZ?

Au fost create special să devină prietenele cele mai bune ale fetițelor. De asemenea, și băiețeii se pot juca cu păpuși, intrând în roluri de tătici, învățând astfel cum să ocrotească și cum să se poarte cu un bebeluș.

Fiecare copil trebuie să aibă o păpușă, păpușa copilăriei lui, cea de care își va aminti peste ani că a fost mereu acolo, care a rezistat până când a crescut. Cu gândul acesta, echipa Edukid a ales cu grijă din toate ofertele și astfel ne-am oprit la Păpușile Gotz fabricate în Germania. Acestea sunt de cea mai înaltă calitatea și vor rezista cu siguranță la toate jocurile copilăriei.

Cu o istorie de peste 60 de ani, Păpușile Gotz sunt supuse celor mai riguroase controale de calitate. Moi, ecologice și sigure, sunt fabricate din materiale durabile și vopsele care rezistă pe fața păpușii pentru totdeauna. O păpușă Gotz este menită să stea în brațele copiilor, să fie schimbată și accesorizată, îngrijită și pieptănată, jucând diverse roluri, plimbată și luată în orice excursie. 

gotz papusi

Rolul papusilor in viata copiilor

Dragi parinti, 

Sigur ati avut si voi papusi. Le pieptanam, le puneam funde, le impleteam parul, le schimbam rochitele, le luam cu noi la joaca si le incredintam toate secretele noastre. Fiecare copil isi creeaza un univers propriu in jurul papusilor, ele avand mica lor lume. Ceea ce nu stiati insa este ca aceasta joaca ii ajuta pe copii sa se dezvolte si ii pregateste pentru viata matura, contribuind la dezvoltarea personalitatii lor.

Inca de la 18 luni copiii ii imita pe adultii din jurul lor.  De exemplu, isi va hrani papusa, incercand el singur sa se hraneasca. Este important sa aiba alaturi o papusa potrivita acestei varste, cand copiii prefera papusile de talie mica, care sunt usor de manevrat. Catre 2 sau 3 anisori, in jurul papusilor copiii isi contruiesc un orizont propriu, plin de imaginatie. Acum cel mic incepe sa o ingrijeasca, sa o imbrace, sa-i creeze o personalitate. Este mai protector cu ea, mai atent si organizeaza activitati in compania papusilor, lucru care poate sa tradeze anumite pasiuni viitoare: fie ii place sa cante, sa se joace de-a doctorita sau prefera sa creeze noi modele de rochite sau de coafuri.

Incepand cu varsta de 6 ani, rolul papusii va deveni si mai important. Copilul este acum dezvoltat functional si intelectual si stie sa creeze adevarate povesti cu ajutorul papusilor. Fiind atenti la joaca lui, puteti sa observati anumite sentimente sau frustrari ale celui mic.

Prin intermediul papusilor, copiii isi dezvaluie emotiile

Papusa joaca acum un rol important. Prin ea, copilul tau isi exprima sentimentele. Copilul incearca sa imite un adult, cel care are dreptul sa faca orice, dar care ii interzice lui atat de multe actiuni. Copilul poate prin joaca sa faca ceea ce ii este interzis, controlandu-si emotiile si frustrarile si dezvoltandu-si personalitatea.

Creativitatea copiilor va fi stimulată, dezvoltându-li-se limbajul, dar şi încrederea în sine. Unii copii au probleme de comunicare, sunt timizi şi ruşinoşi, iar aceste probleme pot fi ”tratate” prin teatrul cu păpuşile. Dupa 6 ani, copilul devine personajul jucat de papusa (ex: papusa doctorita sau cantareata), adaptandu-se si trecand treptat in lumea adultilor.

Importanta accesoriilor

Cu timpul copilul va intelege ce rol au toate accesoriile care insotesc o papusa (aici poate si adultul sa intervina sa ii explice). Ele vor fi integrate in joc treptat, copilul incercand sa recompuna viata de familie. Va dori sa isi spele papusa, sa o hraneasca, sa o plimbe cu caruciorul etc. In timp, ii putem darui papusi sofisticate, cu par lung, cu multe haine, care au un decor de tip casa cu mai multe camere, bucatarii, masute de machiaj, truse de doctor etc.

”Cel mic nu va face diferenta intre noua sa prietena si oamenii adevarati, papusa i se va parea reala. Se va identifica cu aceasta si se va atasa de ea. Va deveni prietena ei cea mai buna, confidenta ei, micul ei refugiu intr-un univers magic creat asa cum si-l doreste” (Claudia Ilies).  Asadar, mica “prietena” il va ajuta sa invete sa reproduca viata de zi cu zi, lucru care este foarte important in dezvoltarea lui psihica, ajutandu-l sa creasca si sa fie pregatit pentru viitor.

 

Păpușile Gotz

Au fost create special să devină prietenele cele mai bune ale fetițelor, trezind în ele sensibilitate, devotament și grijă. De asemenea, și băiețeii se pot juca cu păpuși, intrând în roluri de tătici, învățând astfel cum să ocrotească și cum să se poarte cu un bebeluș.

Fiecare copil trebuie să aibă o păpușă, păpușa copilăriei lui, cea de care își va aminti peste ani că a fost mereu acolo, care a rezistat până când a crescut. Cu gândul acesta, echipa Edukid a ales cu grijă din toate ofertele și astfel ne-am oprit la Păpușile Gotz fabricate în Germania. Acestea sunt de cea mai înaltă calitatea și vor trece cu siguranță testul timpului și al iubirii necondiționate a copiilor, care deseori sunt neîndemânatici cu jucăriile.

Cu o istorie de peste 60 de ani, Păpușile Gotz sunt supuse celor mai riguroase controale de calitate. Moi, ecologice și sigure, sunt fabricate din materiale durabile și vopsele care rezistă pe fața păpușii pentru totdeauna. O păpușă Gotz este menită să stea în brațele copiilor, să fie schimbată și accesorizată, îngrijită și pieptănată, copilul vostru învârtindu-se în jurului ei, dându-i diverse roluri, vorbindu-i cu drăgălășenie și iubind-o mult. Ție care îți place cel mai mult?

Pentru a vizualiza toate păpuşile, dați click aici.

De asemenea, puteți găsi accesorii pentru păpuși și în categoria Hape. Acestea sunt confecționate din lemn și dezvolta: coordonarea miscarilor mana-ochi, dezovoltarea musculaturii, invatarea prin propriile experiente vizuale, tactile si auditive, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, cooperare, colaborare, intareste increderea in sine, prietenie si dezvolta limbajul. De asemenea incurajeaza joaca de rol.

“Ca la piata”-Proiect de educare a magazinelor online

EDUKID.ro a lansat proiectul “Ca la piata” in care atragem atentia magazinelor online asupra aglomerarii site-urilor cu prea multe elemente de marketing, ce distrag vizitatorul si intrerup fluxul de comanda.

Pentru a reda atmosfera similara cu cea din piata, am amplasat 5 difuzoare in punctele de marketing ale site-ului nostru, prin care se fac auzite vocile comerciantilor promovand zona respectiva. Ideea este exagerata prin sunetele ce vor porni simultan atunci cand vizitatorul va intra pe pagina proiectului.

Potentiatul consumator nu va sti unde sa-si indrepte privirea, va deveni derutat, iar daca intentioneaza sa cumpere, procesul poate fi ingreunat sau intrerupt. Utilizatorul are posibilitatea sa inchida vocile rand pe rand pentru a vedea care este impactul atunci cand exista mai putine elemente de marketing.

Vizitatorii proiectului “Ca la piata” pot interactiona intre ei folosind contul de Facebook. In momentul cand utilizatorul va intra in magazinul online va lua rolul de cumparator, iar ceilalti vizitatori conectati vor fi in postura de vanzatori. In acest caz, se va crea un sentiment de apropiere sau de prietenie.

EDUKID.ro va participa cu proiectul “Ca la piata” la editia Webstock.

Recomandare: Rigla uriasa ”Priveste-ma cum cresc”

Dragi părinti, 

Astazi creștem, da, da. Ca în fiecare zi, de altfel 🙂 Nici nu îți dai seama când cel mic a mai pus un centimetru înălțime. Sau poate doi? Hai să aflăm exact! Rigla uriașă de la Hape este perfectă să-i măsurăm pe cei mici. Amuzantă și interactivă, o puteți achiziționa încă de la 0 anișori, pentru a-l măsura pe cel mic.

Faceţi o poză în fiecare lună copilului vostru alături de această riglă pentru a vedea cât de mult a crescut. Puteţi face şi un album care va deveni o amintire preţioasă. Folosiţi-o chiar din prima lună de viaţă a celui mic!

Poate fi folosită şi de către copil ca jucărie educativă, putând compara cu ea diferite dimensiuni ale obiectelor şi jucăriilor, exersând conceptele de “mic”, “mare”, “mai mic”, “mai mare” etc.

Kit-ul de măsurare vine și cu abțibilduri colorate care pot fi folosite la fiecare măsurătoare. Fie scrieți numele copiilor (dacă măsurați copii diferiți), fie puteți scrie data măsurătorii. Lipiți abțibildurile cu săgeata spre riglă.

 

Este colorata, înveselind orice cameră de copil. Aceasta trebuie prinsă cu șuruburi sau cuie de perete, la o înălțime de 30 cm de la podea sau locul unde va sta copilul cu picioarele. Înălțimea maximă pe care o măsoară rigla este 135 de cm.

Materiale: lemn, ABS, vopsele naturale pe bază de apă.

Acest produs a fost testat pentru siguranta copilului.

Dimensiuni: 74 x 9,5 x 0,8 cm

Ce abilitati dezvolta?

Jucaria Rigla uriașă dezvolta:

– abilitati motrice de finete – dexteritatea, coordonarea ochi mana si manipularea obiectelor.

– rezolvarea problemelor – prin logica, potrivire, relatii spatiale, gandire critica, si intelegera cauzei si a efectului.

– abilitatile sociale de negociere si cooperare, precum si cele de socializare in momentul jocului cu alți copii.

Comanda acum jucaria Riglă uriașă de la Hape!

rigla masurat uriasa hape lemn edukid

De ce Hape? 

Hape a reusit si de aceasta data, lucrand cu cei mai talentati designeri, sa incorporeze intr-o jucarie mica planuri mari pentru cei mici. “Incercam cu fiecare jucarie sa facem lumea mai buna. Ne consideram nu doar o fabrica de jucarii, ci oameni implicati care pun in fiecare produs cultura etica dupa care ne ghidam: mereu se poate mai bine, mai prietenos cu mediul inconjurator si mai educativ pentru copii.” Intr-adevar, jucariile Hape sunt cele care iti fac inima sa bata mai repede, iti incanta simtul tactil prin materialele folosite si calitatea lor, iar culorile iti inveselesc ziua. In plus, fiecare dintre ele ascund lectii atent dechizate in distractie, astfel cei mici nici nu-si vor da seama cate au invatat jucandu-se!

 

JOIA ECO: Jucarii care pun imaginatia pe roti

logoDragi părinţi,

Vruum-vrrum!!!

Astăzi Geppetto al lui Pinnochio te invită într-o excursie Hape! Nu avem nevoie de benzină, toate jucăriile din lemn merg cu imaginație! Să pornim la drum!

Am ales pentru tine 5 jucării NOI din lada lui Geppetto cu jucării ECO.

 

 

logo va recomanda

masinuta de colectie dragster hape edukid

mini scuter hape edukid

trenulet din cuburi fantazia hape edukid

cadru pentru mers hape edukid

monkey hoopla hape edukid

Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

RECOMANDARE: Cum ii invatam pe cei mici valoarea banilor?

Dragi părinți, invata pe copii despre bani

Se spune că cea mai uşoară cale de-ai învăţa pe copii valoarea banilor este să împrumuţi câţiva de la ei. Lecţia asta mi-a amintiti de ce-mi povestea deunăzi un părinte, care era amuzat de priceperea în ale negoţului a fiului său de şase ani. „Andrei strânge bani în puşculiţă şi i-am cerut mai în glumă mai în serios să-mi dea 50 de lei. Foarte amabil s-a oferit să mă ajute, venind şi condiţia – Îmi dai dublu înapoi! Am rămas tablou, dar am continuat, însă şi-a dat seama că dacă îmi dă 50 de lei rămâne cu puţini bani, aşa că mi-a spus: – Mami, nu ar fi mai bine să îmi dai tu acum suma dublată şi eu îţi dau pe loc 50 de lei?”

Una peste alta, cred că e foarte important ca cei mici să aibă parte de o educaţie financiară din partea părinţilor, chiar de mici. Şi cum am putea face asta mai realizabil şi mai amuzant, dacă nu prin joacă? Cumpăraţi-i o puşculiţă, lăsaţi-l să şi-o personalizeze, să-şi lipească poze pe ea cu obiectul sau visul pentru care economiseşte, să o picteze, s-o coloreze.

Cumpără-i o pușculiță-seif:

pusculita copii edukid

Organizaţi cu cel mic, atunci când îl vedeţi interesat, discuţii despre bani, imaginaţi scenarii, încercaţi să-i explicaţi cum trebuie economisiţi bănuţii, pe ce ar trebui cheltuiţi şi chiar cum să îi producă (ştiu fetiţe de şase ani care împletesc brăţări din mărgeluţe şi aţe colorate şi le vând în clasă cu 50 de bani sau 1 leu). Asiguraţi-i că dacă au o dorinţă şi ţin cu adevărat la ea, aceasta se poate îndeplini, dacă îţi doreşti din tot sufletul să reuşeşti şi depui efort pentru asta.

Veţi remarca pe faţa copilului vostru interesul şi bucuria provocării, iar dacă vă veţi ţine tari, lecţia va fi dusă până la capăt, unde-i va aştepta lucrul dorit, pe care-l vor cumpăra cu bănuţii agonisiţi de ei. Îmi amintesc cum am învăţat eu aceste lecţii şi ce strategie a aplicat tatăl meu. Într-o zi, când îmi doream foarte foarte mult un walkman (da, da, aparat din-acela cu casete şi cu căşti, era senzaţie pe atunci), mi-a spus să pun deoparte bănuţi şi oricât voi pune eu deoparte, el îmi va dubla suma. Doar atât mi-a trebuit şi tata m-a ambiţionat până când nu doar că mi-am luat mie un walkman, ba chiar i-am cumpărat unul din economiile mele (cele dublate de tata, desigur) şi surorii mele. Şi mi-s tare mândră pentru asta, să ştiţi! 🙂

CADOU: Primesti o jucarie educativa de până la 39 de lei!

Dragi părinți, 

De astăzi începe promoția 3+1 GRATIS și la jucăriile educative. Astfel că am făcut o listă cu jucărioare educative dintre care să alegeți pe îndelete.

Bannere_Edukid_Cumperi_4_679x219px

 

Spre exemplu avem mașinuțele ecologice de la Hape:

masinute ecologice hape promotie

 

Modele de traforaj pentru băieței:

traforaj modele promotie

 

Lemn de pictat pentru fetițe:

jucarii din lemn de pictat

 

Dar și alte jucării săltărețe și creative! Le găsiți pe toate aici.

Nu uitați că avem și TRANSPORT GRATUIT la comenzile de peste 124 de lei.

transport122