JOIA ECO: Jucarii preferate de copii :)

logoDragi părinţi,gepetto si pinnochio

Azi vă prezentăm 5 jucării din lemn pe care le-au ales cei mici!

Pentru început le plac culorile, apoi sunt atrași de logica jocurilor de la Hape. Când intră în magazinul nostru, prima oară copiii se întreaptă direct spre raftul lor preferat:jucăriile din lemn. Azi Geppetto al lui Pinnochio ne spune ce jucării i-au încântat cel mai mult:

 

 

logo va recomandapuzzle cubic hape

puzzle mozaic hapecasuta fericita hapecurcubeu hapepuzzle de infipt

 Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

Împreună învățăm să reciclăm!

Dragi părinți,Afis - Edukid recicleaza A4

Cum să-i înveţi pe copii despre reciclare, salvarea planetei şi acţiunile cumpătate care ajută la păstrarea resurselor naturale, dacă nu prin puterea exemplului? De aceea, de astăzi, echipa Edukid reciclează. 

Pasul 1: Am început cu modul de a vă împacheta jucăriile. Nu mai folosim cutii noi, frumoase. Vom folosi cutiile pe care alții le-ar arunca, îngroșând maldărele de carton și hârtie din tomberoane. Adunăm de acum nu doar cutiile din firma noastră, ci și cutiile aruncate de alte firme. Dar vă spunem drept, ele sunt încă perfecte pentru a fi folosite! Veți vedea următoarea dată când veți primi un colet de la noi! Și știți ce vă rugăm? Nu le aruncați. Mai folosiți-le puțin, poate pentru a împacheta altceva, poate pentru a proteja vreun lucrușor, poate pentru a căra ceva.

Pasul 2: Dar nu este de ajuns! Trebuie să continuăm cu exemplele în fața copiilor. Vom încerca pe viitor să nu folosim pungi de plastic, să reducem consumul de energie şi de apă, să folosim cu cap fiecare bucăţică de hârtie.  Noi am învățat că cei mici sunt tare dornici să fie mici eroi, mai mult, nu au sictireala şi acreala noastră şi nici aşa de multe pe cap, aşa că vă recomand să-i îmbiaţi să pună unele lucruri în aplicare, și veți vedea ce sârguincioși pot deveni, astfel încât vor începe și pe adulți să-i corecteze.

Ce vom mai face:

  •        Vom închide calculatoarele noaptea.
  •        Vom foloseşi becuri fluorescente.
  •        Vom folosi ambele părţi ale foii de hârtie.
  •        Vom recicla sticla şi pet-urile.
  •        Vom face mai degrabă 3 duşuri la rând decât o baie în cada plină cu apă.
  •        Vom planta un copac.
  •        Vom stinge lumina când vom ieși dintr-o cameră….

Haideți, spuneți-ne, nu v-am transmis CHEFUL DE-A FI VERDE?

Pasul 3: Am început să organizăm în Iași ateliere pentru copii unde am reciclat diverse materiale scoțând la iveală mici opere de artă alături de cei mici.

Pasul 4: Am adus produse cu marca FSC (Forest Stewardship Council), ceea ce înseamnă că sunt confecționate din lemn tăiat responsabil. FSC este un model de gospodărire resonsabilă a pădurilor, prin implementarea unui sistem de plantare a unui copac în locul fiecărui copac tăiat. Există o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor pentru produse care sunt obținute respectând mai mult pădurile și mediul, așa că au apărut din ce în ce mai multe companii care răspund la această cerere.

Pasul 5: Vom ajunge și la voi, în oraș, la școală, unde vom recicla împreună. (mai mult detalii în curând)

Dragii noștri, scrieți-ne aici sau pe pagina noastră de Facebook voi cum vă implicați ca să ajutați Planeta? Dacă mai aveți alte idei de reciclare nu ezitați să ni le spuneți. Dacă deja ați primit un colet reciclat, vă rugăm să ne scrieți și cum vi s-a părut ideea noastră când l-ați văzut? 

Recomandare: Tablitele magice!

Dragi părinți, 

Eu una îmi amintesc de prima tabla magnetică pe care am primit-o de la părinții mei. Eram fascinată de magia de-a  puteam să șterg imediat ce desenam, ca apoi să desenez de câte ori vreau eu, orice îmi doresc. Iar și iar, nu-mi părea rău să șterg nici un desen, copiii n-au această melancolie. Poate doar mama suferea un pic pentru că nu-mi mai putea strânge toate peticele de hârtie cu căsuțe și omuleți sau simple pircălituri.

Dar să știți că lucrurl frumos la o tăbliță magnetică de desenat este că pe copii nu îi mai apasă responsabilitatea greșelilor, desenele nu trebuie să treacă testul timpului, ci e ca și cum ai proiecta pe un ecran un colț de poveste a copilăriei, în care oamenii au picioare lungi, fluturii se mișcă în zig-zag, florile sunt mari cât copacii și norii au forme de tigăi turtite. Nu trebuie să dai socoteală nimănui și nici explicații. Ștergi desenul cu o mișcare de mână și treci la următorul basm al copilăriei, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nimic n-ai pierdut.

148819897.tomy-tablita-chuggington-m-sketcher-tomy-to71487Și e ceva magic în puterea aceea a creionului fără vârf, care printr-o rețetă secretă lasă dâra neagră pe o suprafață din plastic. Ce mai pui că mai ai și niște ștampile, fără tuș, fără culoare, care fac aceeași magie. Dar de ce să ne mirăm, totul în copilărie e puțin magic.

Pentru fetițe avem pe stoc tăblița cu prințesele Disney, de la Tomy. Dar avem și pentru băieței o tablă, însă la comandă (ajunge în 3 – 10 zile).

Pentru cei care își doresc o tăbliță clasică, pe care se poate desena cu creta și care poate fi pictată pentru a fi decorată (pentru că ea inițial are culoarea naturală a lemnului, putând vi pirogravată sau pur și simplu pictată cu tempera) avem frumoasele tăblițe de la Hape, în formă de inimă și floricică. Nu sunt cu mult mai mari decât mâna unui adult (150 x 150 x 6 mm). Iar pentru bugetele mai restrânse, avem niște tăblițe magice mai simple, de la Goki, perfecte pentru jocurile copiilor din pauzele de la școală (spânzurătoarea, avioane, x si o)

Untitled-2

 

Recomandare: Vroni, o păpușă de iubit

Dragi părinți, 

Astăzi am fost de-a dreptul fermecați de Vroni, o păpușă care a intrat în magazinul nostru în această săptămână, frumoasă și sensibilă, plină de povești și rezistentă pentru a fi luată în toate peripețiile. Chiar dacă Vroni este de o frumusețe naturală nemaivăzută, cu tenul proaspăt, ușor îmbujorată în obrăjori, cu genele lungi și părul brunet lung și împletit în stil franțuzesc, lucind în soare, cu genele ei lungi și arcuite, făcute din pene naturale, Vroni nu vrea să stea uitată pe un raft sau așezată într-un loc de unde nu se va mai mișca mult timp.

Nicidecum, păpușle de la Gotz sunt păpuși de iubit! Așa că pamblicile verzi legate în păr, care se potrivesc de minune cu rochița, trebuie să se miște, să zboare, să zburde! Vroni este o păpușă foarte rezistentă, puteți chiar să o și spălați pe cap și veți vedea cum părul, după uscare, va fi exact ca înainte.

Vroni face parte din colecția de ”Classic Kidz” de la Gotz și poartă o rchiță Dirndl, care în istorie se menționează că a fost purtată de muntencele țărănci și de femeile de serviciu de la marile curți. Țesătura folosită este mătăsoasă, fiind de cea mai bună calitate. Este ușor greluță, pentru a atârna frumos pe păpușă. Pe sub rochiță, păpușa are și niște chiloței din bumbac aln, o fustă simplă și o bluză țărănească brodată în stil englezesc, cu tiv. Mânecile sunt elastice, iar rochița se închide la spate cu arici. Deși pare simplă la prima vedere, îmbrăcămintea păpușii este foarte minuțios lucrată, iar detaliile de calitate se pot observa numai la o examinare atentă.

 

Păpușa vine însoțită de:

chiloței
fustă albă de bumbac
bluză țărănească albă
rochie de satin cu dungi roz
șorț din satin verde, brodat cu flori
papucei negri lucioși

Păpușa Vroni a fost testată pentru siguranța copiilor începând cu vârsta de 3 ani, totuși noi o recomandăm pentru copiii de peste 6 ani, deoarece trupul ei de vinil poate fi dificil de manevrat pentru copiii mai mici. Vroni este o păpușă multi articulată, având 9 încheieturi (umeri, gât, șolduri, coate și genunchi) de unde corpul ei poate fi manevrat cu ușurință pentru a putea fi pusă în diverse roluri.

Corpul păpușii este modelat pentru a reprezenta o fetiță tipică de 10-11 anișori. Puteți achiziționa și alte haine pentru această păpușă, căutați în magazinul nostru hainele destinate păpușilor de 50 de cm.

Supernanny din nou la Brașov!

Dragi părinți, 

super nanny brasov

Împreună cu Irina Petrea, Super Nanny (pe care sigur o cunoașteți din cadrul emisiunilor educative de la televizor si din cărțile pe care le-a scris), vom fi prezenți la BRAȘOV, pe 30 octombrie, ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta.

Conferința are ca temă: ”Dezvoltarea emoțională la copii și beneficiile educației pozitive”.  Daca vă întrebaţi ce este o problemă de natură emoţională, specialiştii spun că “este un “buchet” de emoții, sentimente și trăiri cărora copilul nu le poate face față în mod adecvat și care, în timp, conduc la apariția și instalarea unor comportamente distructive sau inutile.

O problemă emoțională este cu atât mai serioasă cu cât ne perturbă mai mult capacitatea de a munci, de a învăța, de a funcționa bine în cadrul unor relații. Cu cât perturbarea funcționării noastre se întinde pe o perioadă mai îndelungată si cu cât această perturbare  este mai serioasă, cu atât problema emoțională este mai gravă.”

Am hotarat să abordăm această noua temă în cadrul campaniei “Un părinte mai bun” constatând dificultăţile emoţionale multiple cu care mulţi dintre noi se întâlnesc.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, bonelor care au în grijă copii..

Locație: Centrul Cultural Reduta

Durată intalnire: 3 ore

Investiție: 35 de lei

LOCURILE SUNT LIMITATE!
înscrierea este OBLIGATORIE!

Pentru înscrieri şi detalii:
email: info@unparintemaibun.ro; unparintemaibun@yahoo.com
Tel: 0757 464 988 sau 0754964852

Joia ECO: 5 jucarii noi in fiecare joi

logoDragi părinţi,gepetto si pinnochio

Joia asta cu ce ne jucăm? Geppetto știe!

Știați că jucăriile de la Hape suntconfecționate din bambus și colorate cu vopsele pe bază de apă, non-toxice? De aceea ele sunt cele mai sigure pentru toți copiii. Astăzi Geppetto al lui Pinnochio a ales 5 jucării care ar încânta orice pitic:

 

 

logo va recomanda

nava spatiala hape edukid

super elanul echilibru edukid hape

maracas hape edukid lemn

masinute de colectie hape edukid

papagal hoopla hape edukid

 

 

Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

Recomandare: Trenulețele din lemn

Dragi părinți
Azi mergem cica-taca cu trenulețele de la de la Hape și Goki, niște jucării educative numai bune de dăruit copiiilor încă de la vârsta când abia învaţă să stea în funduleţ. O poziţie perfectă de-a împinge trenuleţul şi-a experimenta diferite roluri ale călătorilor. Colorate cu vopsele naturale, pe bază de apă, confecţionate din lemn rezistent, rotunjit, vagoanele sunt pe cât de simpatice, pe atât de aventuriere. “Oare ce aventuri grozave îi aşteaptă”, ne întrebăm noi? Mergem în Madrid? Bornholm? Philadelphia? Sau acolo unde ne duce Fantezia?
Spațiul din vagoane încurajează depozitarea altor cuburi, păpuși și alte jucării pentru a fi plimbate prin cameră. ”Te-duc-te-aduc-te duc-te-aduc” va mormăi trenul pe şine din gurița celui mic. Străbatem împreună văi, urcăm dealuri și trecem neînfricați peste poduri, nu-i așa, copii? ”Uuuuu-uuuuuu” salutăm pădurea, mașinile și altele pe care le întâlnim în cale. Se iveşte o gară, iar în apropierea ei trenul se opinteşte, scârţâie uşor şi încetineşte din goana lui, oprind apoi în faţa peronului. ”Uuuuu-uuuuuu” mai face trenul scurt şi se urneşte încet spre următoare gară.

Abilitatile pe care le dezvoltă jucăriile trenuleț din lemn:
– abilitati motrice de finete – dexteritatea, coordonarea ochi mana si manipularea obiectelor.
– rezolvarea problemelor – prin logica, potrivire, relatii spatiale, gandire critica, si intelegera cauzei si a efectului.

Dați click aici sau pe imaginea de mai jos pentru a vedea toate trenulețele din lemn pe care le avem pe stoc!

 

Joia ECO: Jucariile din lemn, o atractie magica

logoDragi părinţi,gepetto si pinnochio

O jucărie bine aleasă vă va cuceri imediat copilul!

Jucăriile Hape sunt frumoase și luminoase, colorate în nuanțele de bază ale spectrului culorilor, de aceea toți copiiile îndrăgesc. Astăzi Geppetto al lui Pinnochio a ales câte o jucărie pentru fiecare:

 

 

logo va recomanda

cuburi din bambus edukid hapecafetiera din lemn edukid hapecutia descoperirilorpuzzle de infipt din lemn edukid hapebalena hoopla edukid hape

Citiţi aici de ce noi şi Geppetto iubim jucăriile din lemn.

15 idei de activitati casnice pentru copii

Dragi părinți, Untitled-2

Încă de mici copiii trebuie încurajați să facă anumite sarcini prin casă, pe măsura puterilor și a entuziasmului lor. Veți fi surprinși cât de mult își vor dori sa vă ajute, dacă puneți problema cum trebuie.

Începem cu câteva sfaturi importante:

1. Copiii trebuie să înțeleagă ce vreți de la ei

Este foarte important întâi să le arătați copiilor ce trebuie să facă, nu uitați că exemplul funcționează mereu cel mai bine. Copiilor le este mult mai ușor să imite decât să fie atenți la ceea ce le explicați verbal. Păstrați-vă răbdarea, s-ar putea să nu fie de ajuns dacă le arătați doar o singură dată.

2. Nu vă așteptați să reușească din prima

Cu cât sunt mai mici, cu atât șansele să le iasă din prima sunt mai mici. Deseori vor avea nevoie să repete acel lucru până să le iasă bine. Oricum, ceea ce este important deja se întâmplă: depun efort pentru a face o trebușoară casnică, iar asta este mare lucru!

3. Laudă-l de 10 ori și corectează-l o singură dată

Sigur că cel mai simplu este să îi arăți unde greșește și unde mai are de îmbunătățit, dar nu asta este ideea. Ideea este să ne distrăm și s învățăm! Concentrați-vă energia pe ceea ce face bine și lăudați-l ori de câte ori aveți ocazia. Încurajați-l și veți vedea că în timp se va corecta singur! Dacă simțiți că este nevoie, arătați-i din nou ce are de făcut.

4. Nu-l copleșiți

Nu vă așteptați ca cel mic să poată duce 5 sarcini într-o zi. S-ar putea să aibă entuziasmul, dar dacă îl copleșiți și-l va pierde. Începeți cu o sarcină ușoară, lăsați-l să învețe, să exerseze, apoi puteți crește gradual dificultatea sarcinilor, în funcție de cum reacționează copilul.

5. Nu te da bătut

Încearcă să ai răbdare, păstrează-ți și tu ca părinte etuziasmul și nu uita că repetiția duce la lecții învățate. Așadar, e important să rămâi bine dispus chiar dacă vor exista momente când vei simți că nu avansați deloc. Ai răbdare și încredere în copilul tău! Într-un final va înțelege și va face lucrurile bine.

6. Aveți grijă la siguranța lor

Obiectele ascuțite, tăioase, care se pot sparge sau care îl pot răni trebuie îndepărtate din calea copiilor.

Și acum că am stabilit niște reguli și încurajări pentru părinți, haideți să vedem și o listă de 15 idei de sarcini casnice pentru copiii de peste 3-4 anișori:

1. Să se îmbrace singur. În plus, învață-l să își ducă și hainele murdare la spălat.

2. Să se spele pe dinți singur. Cu verificare din partea ta că s-a spălat bine.

3. Să-și facă zilnic curățenie în cameră.

4. Să aspire covorul dintr-o cameră mai mică.

5. Să ude florile. 

6. Să împăturească prosoape mici după ce s-au uscat.

7. Să sorteze și să împerecheze șosetele

8. Să șteargă praful de pe suprafețele de la înălțimea lor.

9. Să golească gunoiul.

10. Să șteargă mânerele de la uși.

11. Să pregătească singuri o gustare ușor de făcut.

12. Să așeze masa.

13. Să măture pe jos în bucătărie.

14. Să spele cu mopul gresia.

15. Să spele vasele din plastic.

Cel mai amuzant pentru cei mici ar fi dacă le-ați cumpăra ustensile de dimensiunile lor. Spre exemplu, șort, bonetă și mănușă pentru bucătărie pe măsura celor mici găsiți la noi. Mături mici găsiți în piețe, la producătorii autohtoni sau puteți folosi, ca în poză, o perie mică, iar un mop pe măsura lor poate fi făcut chiar de voi, acasă dintr-un băț și câteva fâșii de cârpă.

Spor la treabă vă dorim!

NOU: Construiți cu EDUKID căsuțe din lemn

Dragi părinți, Untitled-3

Vă prezentăm astăzi noile kit-uri educative de la Walachia  Cu ajutorul acestora, cei mici pot construi căsuțe din lemn și alte design-uri arhitecturale la o scală de 1:32. În fiecare kit veți găsi între 86 și peste 300 de părți din lemn tăiate cu precizie, pentru a putea fi lipite cu aracet conform instrucțiunilor din interior. Conținut: uși, ferestre, pavaje, chiar folie care să înlocuiască sticla, un șmirghel care să vă ajute să ajustați ușor finețea lemnului, material de prăfuire care poate fi colorat astfel încât să poată fi reprezentată iarba. Adițional cel mic mai are nevoie doar de pensulă și aracet sau lipici (care în unele kit-uri este inclus), alături de multă răbdare și îndemânare. Instrucțiunile folosesc pictograme ușor de înțeles, iar textul este tradus în 9 limbi.

Toate kit-urile disponibile în magazinul Edukid le găsiți aici.

Să vă arătăm pas cu pas ca să vă puteți face o idee asupra muncii necesare pentru a ridica o căsuță:

prodzoomimg2679

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, puteți trage cu ochiul și la munca lui Andrei, care s-a implicat mai mult, personalizându-și acoperișul căsuței și punând pietre decupate de el în fața ușii:

casute din lemn cum se fac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toate kit-urile disponibile în magazinul Edukid le găsiți aici.