Tu cum îi îndeplinești nevoia de a se juca?

Iubește, joacă-te, învață!

Jucăriile Hape sunt create cu gândul la copii, la pofta lor naturală de joacă. Îi amuză, îi bucură, îi fac fericiți. Magia educativă o vedem doar noi, părinții. Noi suntem cei care știm că jucăriile Hape sunt pline de lecții care îi dezvoltă emoțional, social și fizic. Hape a creat noua gamă de jucării din bambus, jucării prietenoase cu cei mici și cu natura! Jucăriile eco sunt gândite să-i ajute pe cei mici să se cunoască pe ei înșiși, să fie buni, să împartă, să învețe și să râdă cu poftă.

485509_10151442609332113_673903729_n

Jucărioarele din colecția Hape Bamboo și-au găsit repede o casă în dormitoarele copiilor. Joaca lor este de fiecare dată un moment memorabil, descoperă singuri posibilitățile nelimitate de-a da viață jucăriilor din lemn. Fie că joacă un rol, rezolvă jocul logic, construiesc, plimbă jucăriile prin casă, le gustă, le numără, le așează frumos la locul lor, le vorbesc și le dau nume. Sunt parte din lumea lor, o lume magică în care merită să aibă cele mai bune jucării.

Să-ți pese de copii, înseamnă să-ți peste de lumea în care trăiesc

Dar ce înțelegem noi prin jucării bune? Împreună cu Hape, fabrica germană, încercăm în fiecare zi să construim o lume mai sigură pentru copiii noștri. Cu acest gând s-a născut colecția Hape Bamboo. Suntem responsabil de mediu în care cresc copiii noștri, de aceea, fabricând jucării ecologice și ambalându-le în cutii din carton reciclat, salvăm anual 8000 de copaci.

hapebambooheaderpage

Fiecare jucărie este gândită pentru anumite stadii din dezvoltarea copiilor, pentru a-i stimula corespunzător la fiecare vârstă. De la senzațiile oferite de materiale, de culori, la mișcări simple, jucăriile ating mai apoi dezvoltarea abilităților mai complexe, cum ar fi cele sociale și cele de strategie. Pentru bebeluși, jucării sunt gândite să le stimuleze simțurile, îi încurajează să descopere lucruri noi și le recompensează efortul de-a face mișcări ample. Puțin mai târziu, vor avea nevoie de jucării care să îi cheme pas cu pas. Alături de jucăriile de împins și de tras, mersul va fi mai amuzant!

 

centru de joaca

domnul tamburina

702875 My first activity board with child

 

 

 

 

 

 

 

elefanti de plimbat

trenulet cu animale hapecarucior de impins

 

 

 

 

 

 

 

 

După vârsta de 3 ani, puteți să-i introduceți figurinele și căsuțele pentru păpuși, astfel copii se vor distra intrând în diverse roluri, își vor dezvolta limbajul, încrederea în ei, abilitățile artistice și joaca creativă. Băiețeii s-ar putea să prefere navetele spațiale, cu funcții avansate de tehnologie, cu sisteme complicate și povești interesante ale personalului de la bord.

casuta de papusi hapenava spatiala hape

Observă ciclul de viață al buburuzelor! (PROMOȚIE)

51JCcacSzpL._SY300_Pentru că avem la PROMOTIE kit-ul educativ de la World Alive de creștere a buburuzelor, profităm de ocazie să vă vorbim despre buburuze cu mult drag 🙂 Știați că buburuzele sunt prietenii cei mai buni ai grădinilor și grădinarilor?  Și asta pentru ca le place la nebunie să mănânce afide, sau păduchi-de-plante, nişte insecte minuscule, cu corpul moale, care strica gradinile si plantele de pe camp. Ele pot consuma pana la mii de afide în timpul vieții, începând chiar din stadiul de larvă. În plus, pot mânca și multe alte insecte dăunotoare, dar și ciuperci care atacă plantele.  Ce drăguț din partea lor, nu-i așa?

În engleză i se spune ”ladybird” ceea ce s-ar traduce cu ”pasărea doamnei”. La noi este numită foarte simpatic ”buburuză” sau ”mămăruță” în unee zone ale României. Ele sunt unele dintre cei mai arătoși și mai simpatici gândăcei, deoarece sunt înzestrate cu un foarte frumos roșu pe carapace, decorat cu bulinuțe negre. Nimeni nu cred că s-a speriat vreodată de o buburuză, ba chiar ne jucăm pe ele și ne rotim degetele pentru a le face să se plimbe pe noi cât mai mult.

child-and-ladybug-e1354089416321Ce mai trebuie sa stii despre buburuze?

Sunt fie rotunde, fie ovale, corpul lor având formă semisferică. Deşi au o nepotolită poftă de mâncare, majoritatea nu depăşesc 12 mm în lungime. Delicatele aripi posterioare cu care zboară sunt acoperite de elitre, aripi tari lucioase, cu modele colorate, după care recunoaştem buburuzele. Când insecta vrea să zboare, elitrele se deschid în sus, şi astfel ea poate da din aripi. Deşi, în general, buburuzele sunt cunoscute ca fiind roşii cu puncte negre, cele aproximativ 5 000 de specii se diferenţiază printr-o varietate de combinaţii de culori. Unele sunt portocalii sau galbene cu puncte negre. Altele sunt negre cu puncte roşii. Există şi buburuze fără puncte, iar unele au dungi sau pătrăţele cum sunt cele de pe tabla de şah.

Cui se adreseaza kit-ul educativ de crestere a buburuzelor?

Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate insecte din stadiul de larve, prin metamorfoza, pana eclozeaza in uimitoarele buburuze adult. Este ideal pentru cei interesati de buburuze si de ciclul lor de viata (atât copii, cât și adulți). Spunem si adulții, pentru că orice birou de lucru poate fi ornat cu acest habitat, stârnind exlamatii de uimire printre colegii de lucru. Este recomandat ca cei mici să aibă peste 5 ani, pentru a înțelege că este vorba despre ființe vii, care au nevoie de multă atenție în îngrijire. Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate vietăti din stadiul de ouă.

Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija de insecte dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea insectelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate.

Ce contine kit-ul?

Pachetul pe care il veti primi de la noi include: un habitat, o pipeta, o penseta cu varful capitonat, o lupa, o carte cu activitati, instructiuni despre cum se ingrijesc buburuzele si un voucher pentru comandarea larvelor.

De unde se comanda larvele?

Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania). In interiorul kit-ului vei gasi un voucher cu ajutorul caruia poti comanda online, telefonic sau prin posta propriile tale larve. Nu te costa nimic in plus, iar acestea, in functie de anotimp, vor ajunge intr-un interval de 2-4 saptamani. Sfat: Ridicarea coletului cu larve de la Posta trebuie sa se faca in cel mai scurt timp pentru a nu pune in pericol viata insectelor. Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania).

Cât trăiesc buburuzele? AAAAApsd2vgAAAAAAGVfrA

De obicei, ciclul de viaţă al multor specii nu durează mai mult de un an. După ce se imperecheaza, femela aseaza ouale pe partea de dedesubt a unei frunze, lângă o rezervă bună de afide. Ouale arata ca un ciorchine de ouă galbene minuscule. Din fiecare ou iese o larvă cu şase picioare care seamănă mai mult cu un mic aligator fioros, din care nu te-ai aştepta să iasă o frumoasa buburuză. Întrucât mănâncă întruna afide, larva creşte în scurt timp aşa de mult că nu mai încape în piele, iar după ce năpârleşte de mai multe ori, se prinde de o plantă şi produce învelişul de pupă. În interiorul pupei, larva continuă să crească, până când în final iese buburuza adult. La început are corpul moale şi fără culoare şi de aceea rămâne pe plantă până când acesta i se întăreşte. Punctele caracteristice de pe carapace apar într-o singură zi.

Ce se intâmplă cu insectele dupa ce le crestem?

Dupa ce ati trait aceasta experienta minunata, puteti elibera insectele, in conditii de siguranta, in gradina sau in parc.

Profită de ofertă!

2

Copilule, nu ești singur! Dacă ești rănit, spune! (VIDEO)

Untitled-2Dragi părinți,

Vorbim astăzi despre un subiect sensibil: violența verbală sau fizică de care au parte unii copii la școală, afară sau acasă. Este foarte important să ne urmărim de-aproape copiii, reacțiile lor, lucrurile care îi macină, care îi sperie, câtă încredere au în ei și cât de deschiși sunt la a vorbi dacă li se întâmplă ceva ce noi nu cunoaștem.

Am spus global ”rănit”, dar aici ne referim de la necăjirea enervantă dintre colegi, la injurii, bătăi, farse si altele care pot afecta pe termen lung un copil dacă situația nu este rezolvată din timp. Iată un filmuleț foarte bine făcut despre acest subiect, care oferă și rezolvarea și cadrul în care trebuie discutat cu copilul cu calm, răbdare, arătându-i că nu e singur, că îl susțineți și că ceea ce se întâmplă nu este din cauza lui și se poate rezolva.

 

Observă lumea minunata a râmelor! (PROMOȚIE!)

wormAcum cei mici și curioși pot explora cu ajutorul Kit-ului de la World Alive viața micilor lunguieți care se zbat și mișună prin tunelele lor săpate în sol. Râmele vor fi expediate către dumneavoastră separat, direct din Spania, pe baza unui voucher pe care îl găsiți în kit-ul pe care îl cumpărați de la noi.

Cum ajung râmele la tine?

Acestea vor fi expediate de către producător numai în zilele de Luni, prin Poșta Express, pentru a se evita statul la poștă peste week-end. Livrarea comenzi de când ați folosit voucher-ul poate dura până la 21 de zile pentru a fi primit. În cazul în care pachetul este prea mare, el nu va fi livrat în poșta dumneavoastră de acasă, dar veți primi un aviz cu care vă rugăm să vă prezentați cât mai repede la poștă. Ouăle nu pot trăi fără hrană pe termen nelimitat, chiar dacă sunt foarte rezistente.

World-Alive-Worm-Observatory-H-139756De ce râme?

În natură, râmele sunt foarte importante pentru ecosistemul nostru. Ele favorizează formarea și stabilizarea structurii glomerulare a solului, aerisirea și circulația mai bună a apei în sol. În cursul hrănirii râmele degradează, amestecă și combină substanțele humice cu componentele anorganice din sol și contribuie astfel la mărirea capacității de adsorbție a solului, atât de importantă pentru plantele superioare, prin creșterea așa numitelor complexe argilo-humice. Râmele sunt o componentă importantă a lanțurilor trofice din sol. Animalele moarte îmbogățesc solul cu compuși valoroși mai ales cu proteine bogate în azot. Prin această activitate ele favorizează activitatea biologică și deci fertilitatea solului

Ce trebuie să mai știm despre râme?

Râmele trăieșc în sol și au corpul inelat (fiecare inel constituie una din inimile organismului) ajungând la o lungime de până la 25 de cm. La un capăt al corpului au orificiul bucal, iar la capătul posterior, orificiul anal. La exterior are pielea umedă cu mucus care are rol în respirație și de simț. Kit-ul de la World Alive este un instrument de lucru interesant, care va ține copiii captivați ore în șir! Sistemul digestiv le este format din orificiul bucal, faringe, esofag, stomac, intestin, orificiul anal, iar sistemul circulator este format din vase închise. Râmele se târăsc folosindu-se de mușchi și chetei, iar hrana lor reprezintă resturi organice din sol.

Ciclu de dezvoltare: ou-cocon-sol-râmă.

6a0147e1d4f40f970b014e8692b8d3970d-800wiCe conține kit-ul?

Observatorul Worm Alive vine cu tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura pe deplin de îngrijirea pentru râmelor voastre . Kit-ul include habitatul în sine, substrat de sol deshidratat, substrat de nuca de cocos si substrat de nisip,  lupa, pipete precum și manualul de utilizare și cărți de activitate pentru a maximiza experiența.

Cui se adresează acest kit educativ?

Acest produs este ideal pentru cei interesati de rame si de ciclul lor de viata (atât copii, cât și adulți). Spunem si adulții, pentru că orice birou de lucru poate fi ornat cu acest habitat, stârnind exlamatii de uimire printre colegii de lucru. Este recomandat ca cei mici să aibă peste 5 ani, pentru a înțelege că este vorba despre ființe vii, care au nevoie de multă atenție în îngrijire. Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate vietăti din stadiul de ouă.

Amintiți-le copiilor: să respecte toate ființele vii. Vă rugăm să urmați instrucțiunile cu atenție, pentru a fi siguri că râmele dumneavoastră se bucură de o viață fericită în noul lor habitat!

Child holding earthwormDe ce este atât de interesant acest kit?

Habitatele Word Alive reprezinta un concept nou, creativ si distractiv pentru iubitorii de natură, care vor sa observe si sa interacţioneze cu ciclul de viata al insectelor cum ar fi fluture, buburuza, insecte bat si rame. Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija despre râme dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea animalelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate.

Ce mănâncă râmele?

Veti avea nevoie de inca un strat, format din hartie tocata si un nivel de lucerna sau legume amestecate, care vor constitui hrana ramelor.

Ce se intâmplă cu râmele dupa ce le crestem?

Dupa ce ati trait aceasta experienta minunata, puteti elibera râmele, in conditii de siguranta, in gradina sau in parc.

 Profită de reducere!

Cum sa-i înveti pe copii despre onestitate si minciuni?

Dragi părinți,

iată o lecție simplă care durează doar 10 minute și care va rămâne în mintea copiilor pentru totdeauna. Vă garantăm! Cei mici vor înțelege perfect dacă le explicați întocmai care este diferența dintre adevăr și minciună și de ce minciuna nu poate fi acoperită. Căci foarte mulți copii, deși înțeleg de ce e bine să spună adevărul, trăiesc totuși cu impresia că o minciunică poate fi acoperită.

Aveți nevoie de:

– înghetată
– sirop
– sare
– trei castroane
– trei lingurite
– un vas cu apă

DSC_0681

Puneți puțină apă în unul dintre castronașe, apoi turnați câteva linguri de sare. Amestecați și uscați sarea cu ajutorul unui uscător de păr, pentru a se întări.

Apoi chemați-i pe copii și explicați-le cu un ton blând că vreți să învățați împreună de ce nu e bine să spui minciuni și de ce acestea nu pot fi acoperite. Vor fi încântați să vadă că vor lucra cu înghețată și sirop! 🙂

Faza 1: Puneți înghețată într-un bol curat și întrebați-i pe copii cui îi place înghețata. Dați-le câte o linguriță și gustați cu toții din ea! Apoi întrebați-i: ”Uneori noi oamenii facem alegeri greșite. Ce credeți, este o alegere greșită să pui sare peste înghețată?” ei vor spune că ”Daaaaa”. Imediat turnați o lingură mare de sare pe înghețată și spuneți ”Ooops!”

Explicați-le că uneori sunt rușinați de ceea ce am făcut, ne pare rău de alegerea noastră, așa că încercăm să acoperim greșeala. În acest punctu acoperiți cât mai bine toată înghețata și sarea cu sirop, astfel încât să nu se mai vadă sarea. Întrebați-i apoi: ”Mai puteți vedea sarea? Ce gust credeți că are acum înghețata, vreți să încercați?” Dacă spun da, luați lingurițele lor și umpleți-le cu înghețată, asigurați-vă că luați din partea unde este multă sare. Copiii vor încerca și pregătiți-vă să se strâmbe și să facă fețe amuzante. Vor fi surprinși, căci ei cor crede cu adevărat că sarea nu se va simți deloc!

Ați învățat împreună că o minciună nu poate fi niciodată acoperită! Că sarea e ca și minciuna, nu dispare cu adevărat, oricât ai acoperi-o și că singura metodă de a face sarea să dispară este făcând totul din nou, întorcându-ne și încercând să ne îndreptăm greșeala.

Faza 2: Luați al doilea castronaș curat și puneți o lingură mare de sare. Dați-le un șervețel de hârtie și rugați-i să șteargă sarea de pe fund (aceasta se va duce foarte ușor). Apoi rugați-o să șteargă sarea de pe castronașul unde ați întărit compoziția. Aceasta se va lua foarte greu, aproape deloc. Copiii vor încerca, însă va fi în zadar. Spuneți-le în acest punct că așa sunt minciunile. Uneori spunem o minciună timp îndelungat și poate ceilalți au uitat, dar cel care spune minciuna n-a uitat. Uneori minciunile devin mai grave, căci trebuie să mai spunem pe deasupra și alte minciuni. Cu cât spui mai mult timp o minciună, cu atât mai greu este de ”curățat”. Luați apoi vasul cu apă și scufundați castronașul cu sare întărită. După puțin timp sarea se va dizolva și se va dezlipi de castronaș.

Copiii vor învăța cât de important este ca vasul lor să rămână curat, să aibă grijă să nu spună minciuni, pentru că acestea se spală greu și nu dispar niciodată cu adevărat. 

Veti oberva ca cei mici vor fi fascinati de lectie, nu se vor certa intre ei si nu se vor plânge că vor să facă altceva. După ce terminați lecția, puneți-vă cu toții câteva linguri de înghețată cu sirop și sărbătoriți împreună. Meritați! Urmăriți apoi discuțiile lor și vedeți dacă mai amintesc de lecție. Cu siguranță o vor face!

Împărțiți și cu alți părinți această idee dacă v-a plăcut!

Christian Good Job MOM

 

Traducere adaptată după o postare de aici.

Crește acasă la tine proprii tăi fluturi! (RECUCERE!)

Habitat-to-kid-scale

Esti fascinat de fluturi? Acum ai posibilitatea de a-i creste in propriul apartament. Vei primi larve de fluturi direct din Spania (specia de fluturi depinde de perioada din an când îți cumperi habitatul și de stocul disponibil al furnizorului, de asemenea, specia de fluturi este aleasa de furnizor si in functie de locatia ta).

Îți răspundem aici la orice întrebare o poți avea!

Cui se adresează acest kit educativ?

Acest produs este ideal pentru cei interesati de fluturi si de ciclul lor de viata. Este recomandat ca cei mici să aibă peste 5 ani, pentru a înțelege că este vorba despre insecte vii, care au nevoie de multă atenție în îngrijire. Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate insecte din stadiul de larve, prin metamorfoza, pana eclozeaza in fluturi adulti, insecte frumoase si pline de farmec.

Habitatele Word Alive reprezinta un concept nou, creativ si distractiv pentru iubitorii de natură, care vor sa observe si sa interacţioneze cu ciclul de viata al insectelor cum ar fi fluture, buburuza, insecte bat si rame.

De ce este atât de interesant acest kit?

Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija de insecte dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea insectelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate.

106507M_world_alive_butterflyCe contine acest kit educativ?

Pachetul contine: un habitat, pipeta, pensete cu varful capitonat, lupa, carte cu activitati, instrucţiuni despre cum se ingrijesc fluturii, voucher pentru comandarea larvelor

De unde se comanda larvele?

Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania). In interiorul kit-ului vei gasi un voucher cu ajutorul caruia poti comanda online, telefonic sau prin posta propriile tale larve. Nu te costa nimic in plus, iar acestea, in functie de anotimp, vor ajunge intr-un interval de 2-4 saptamani. Sfat: Ridicarea coletului cu larve de la Posta trebuie sa se faca in cel mai scurt timp pentru a nu pune in pericol viata insectelor. Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania).

Ce voi gasi in pachet?

Vei primi 6 ouă fertilizate, care, in mod normal, toate ar trebui sa devina fluturi. Totusi, nu exista o garantie de 100% ca macar un fluture sa creasca, dar producatorul va face tot posibilul sa iti furnizeze larve proaspete, cu sanse maxime de viata. Te rugam sa ai in vedere ca depinde si de tine daca acestea vor trai sau nu, instructiunile trebuie urmate foarte strict, pentru a oferi cele mai multe sanse insectelor. După ce larva eclozează, viața lui depinde de cum îl îngrijești tu.

Ce fac imediat ce mi-a ajuns pachetul?IMG_5461

Ouale s-ar putea sa fie prinse de fundul vasului, nu le misca si nu incerca sa le dezlipesti. Daca sunt lipite de o frunza prea mica, atunci cu foarte mare atentie aseaza o frunza proaspata si mai mare alaturi, pentru a o putea manca usor dupa ce eclozeaza.

Ce mănâncă larvele?

Fluturii mănâncă frunze de varză proaspătă. Pentru mai multe informatii despre cum sa-i hranesti si sa-i ingrijesti, citeste cu atentie manualul de instructiuni inclus in kit.

Cât va dura tot procesul de crestere a fluturilor?

Ouale se vor deschide in cateva zile, acesta este motivul pentru care ele vor fi trimise cu Posta Expresa. Timp de 2 saptamani, larvele (omizile) isi vor cauta un loc unde sa devina un cocon. In functie de conditiile din habitat, fluturele ar trebui sa apara intr-un interval de 2-4 saptamani si ar trebui sa traiaca pana la 2 saptamani.

b07183b84e9013fdea422089e815fce4

mott-blog-butterfly-activities-feature-image

Ce se intâmplă cu insectele dupa ce le crestem?

Dupa ce ati trait aceasta experienta minunata, puteti elibera insectele, in conditii de siguranta, in gradina sau in parc.

 

Profită de 40% REDUCERE!

Hape isi deschide fabrica in Romania

Dragi părinți,

Începem anul cu o veste îmbucurătoare! Producătorul nostru preferat de jucării din lemn, Hape, a decis să deschidă o fabrică de jucării în România, mai exact în Avrig, județul Sibiu. Hape este una dintre cele mai mari companii mondiale producătoare de jucării din materiale ecologice, prietenoase cu mediul (Hape Holding AG).

hape-toys-little-dragonfly-banner

Construcția fabricii va începe chiar din primăvara aceasta, pe un teren situat la ieşirea din Avrig, înspre Poiana Neamţului iar primele jucării ale companiei produse la Avrig vor fi scoase pe poarta fabricii la jumătatea anului 2015 (luna iulie).

Noua fabrică (întinsă pe aproximativ 65.000 mp) va fi împărţită în patru unităţi de producţie distincte: două pentru produse realizate din lemn, una pentru produsele cusute (croitorie) şi una pentru produse obţinute prin turnare sau injectare (plastic)

Vestea și mai bună este că Hape și-a propus să angajeze numai muncitori români, punând bazele a două programe educaționale pentru elevii liceelor din zonă. Hape intenţionează ca, în colaborare cu instituţiile de învăţământ, să desfășoare cursuri și module de calificare în meseriile de tâmplar şi croitor. Unul dintre acestea se va adresa tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani iar altul va viza formarea şi reconversia profesională a adulţilor.

O altă chestiune importantă şi interesantă este oferirea posibilităţii ca, în urma unei selecţii, mai multe persoane interesate să participe pentru un an de zile la un stagiu de pregătire la Hape International din China. Fiecare cursant va avea apoi prioritate pentru a ocupa un loc de muncă în cadrul fabricii din România.

Biroul companiei Hape este situat în cadrul Incubatorului de Afaceri de la Mârşa, înfiintat tocmai în ideea de a gazdui companii ce pot contribui la implementarea programului “Energie Locală”, al administratiei avrigene. Reprezentanţii companiei au efectuat deja o etapă de recrutare a viitorilor angajaţi ai fabricii, aproximativ 30 de persoane fiind selectate pentru prima etapă de specializare în China, programată a începe în prima jumătate a anului viitor.

hape-toys-focus