PLOIEȘTI: Supernanny despre ”Capcane în parenting”

ploiesti

Edukid vă recomandă conferința “Capcane în parenting”. 

 – 3 Aprilie 2014 incepand cu ora 17:30IRINA PETREA revine la Ploiesti! –

Conferința este susținută de IRINA PETREA cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă” (dar și pentru cărțile, publicatiile, articolele și interviurile sale).

la Ploiesti va susține un seminar extrem de util, intitulat “Capcane in pareting”. Se vor aborda teme precum disciplina pozitiva, comunicarea empatica, evitarea pedepselor,  recompensele, evitarea situatiilor conflictuale si multe altele.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, bonelor care au în grijă copii..

Locatie: Hotel Europa

Durată intalnire: 3 ore

Investitie:

*55 de lei  daca plata de realizeaza pana in 25 Martie 2014

*65 de lei daca plata se realizeaza dupa 25 Martie 2014

Locuri sunt limitate!

înscrierea este OBLIGATORIE iar pentru rezervarea locului se necesita achitarea taxei de participare anticipat!

Pentru înscrieri şi detalii:
email: info@unparintemaibun.ro; unparintemaibun@yahoo.com
Tel: 0757 464 988 sau 0754964852

Va așteptăm cu drag să va alăturati și să ne împărtășiti din experiența dvs. de părinte, cu convingerea că decizia ta de a participa la aceste seminarii se va dovedi utilă pentru dvs. și intreaga familie.

PITEȘTI: Pregateste-te sa devii un parinte (si) mai bun!

pitesti

Edukid vă recomandă conferința “Disciplina pozitiva si provocarile familiei moderne”. 

 – 2 Aprilie 2014 incepand cu ora 17:30, pentru prima oară la Pitesti –

Conferința este susținută de IRINA PETREA cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă” (dar și pentru cărțile, publicatiile, articolele și interviurile sale).

Prin disciplină, copilul învață ce înseamnă un comportament potrivit. Trebuie sa ții cont de capacitatea lui de înțelegere și să-ți adaptezi modul de disciplinare în funcție de aceasta. Este important să-i explici lucrurile într-un mod adecvat nivelului lui de dezvoltare intelectuală. Prin comportament copilul exprimă sentimente, motiv pentru care este important să înțelegi sentimentele aflate la baza comportamentului. Poți ajuta la rezolvarea problemelor apărute datorită unui comportament neadecvat, dacă cunoști sentimentele sau motivele care l-au generat. Disciplinarea pozitivă are ca bază pornirile empatice naturale ale copilului. Disciplina pozitivă nu are legătură cu asprimea, se referă la modalităţile de stabilire a limitelor într-un mod ferm, dar plin de dragoste. Această disciplinare se face cu empatie, răbdare, dragoste, respect, toate acestea având rolul de-al ajuta pe copil să-și câștige autocontrolul asupra propriei persoane.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, bonelor care au în grijă copii..

Locatie: Hotel Cara

Durată intalnire: 3 ore

Investitie:

*60 de lei,  daca inscrierea are loc pana la data de 25 Martie 2014

*65 de lei  daca inscrierea are loc dupa data de 25 Martie  2014

-cadrele didactice si studentii beneficiaza de reducere taxa de participare fiind de 45 de lei (se necesita o adeverinta care sa ateste calitatea de profesor/student)

 LOCURILE SUNT LIMITATE!

înscrierea este OBLIGATORIE!

Pentru înscrieri şi detalii:
email: info@unparintemaibun.ro; unparintemaibun@yahoo.com
Tel: 0757 464 988 sau 0754964852

Va așteptăm cu drag să va alăturati și să ne împărtășiti din experiența dvs. de părinte, cu convingerea că decizia ta de a participa la aceste conferințe se va dovedi utilă pentru dvs. și intreaga familie.

Cum sa-ti ajuti copiii sa fie mai sociabili?

Poate ai un copil timid. Poate ai un copil care nu stie sa imparta, nu stie sa piarda la un joc, nu stie sa comunice intr-un grup. Poate ai un copil care trebuie incurajat sa aiba incredere in el. Iti dam noi o solutie, cateva recomandari de jucarii educative care il ajuta sa ineractioneze si sa socializeze. Impreuna cu acest frumos ”tratament” distractiv, iti recomandam sa construiesti in fiecare zi parerea lui despre sine, sa vorbesti despre ceea ce ii place si ceea ce nu ii place cand se afla intr-un grup, dar si despre cum ar vrea sa se poarte ceilalti cu el.

Este important sa invete de acasa unele valori importante, de aceea noi recomandam familiilor sa isi fixeze o seara a jocurilor destinate tuturor din familie, o seara in care sa va asezati la masa cu jocurile in fata si sa va distrati, sa concurati, sa va cunoasteti, sa castigati timp și lectii valoroase pentru fiecare! Iata ce va recomandam:

1. Pentru copiii de peste 10 ani: Diabolo – spectacolul rotirii

 

Diabolo este un sistem de jonglat, ideal pentru incepatori. Consta într-o bobina care este înfasurata si aruncata pe un fir legat de doua bete tinute în fiecare mâna. O varietate de trucuri sunt posibile, folosind firele, betele si anumite parti corporale. Mai multe diabolo-uri pot fi mânuite pe un singur fir. Diabolo-urile au diverse forme si sunt alcatuite din diferite materiale. Cele din cauciuc sunt mai putin predispuse la casare.

Este foarte interactiv, fiind o modalitate de a face spectacol pentru familie, pentru prieteni. Puteti iesi in parc unde sa exersati miscarile, sa invatati unul de la altul si sa cunoasteti tainele acestui joc care a devenit o arta! Priviti mai jos:

2. Pentru copiii de peste 7 ani: Quattro – joc de strategie

quattro jucarii din lemn

Este un joc de strategie pe principiul tic-tac-toe. Foarte amuzant, se poate juca doar in 2. Fiecare jucator face cu randul la plantarea bambusilor prin adaugarea inelelor colorate. Ca sa castige, trebuie sa reuseasca sa aiba patru inele de aceeasi culoare intr-o linie (verticala, orizontala sau pe diagonala). In acelasi timp, cei mici trebuie sa fie atenti la celalalt jucator, incercand sa-i blocheze incercarile de a face primul linia de 4.

3. Pentru copiii de peste 5 ani: Teatrul de păpuși! Marionete care mai de care

marionete teatru jucarii educative

Sa pui in scena un teatru de păpuși este simplu si educativ. Și le va oferi copiilor o ocupaţie foarte amuzantă, când afară plouă sau e frig. Astfel au ocazia să desluşească tainele teatrului, consolindându-şi în acelaşi timp şi abilităţile motorii. Vor învăţa de asemenea noi poveşti, îşi vor exersa memoria şi îşi vor dezvolta imaginaţia. Creativitatea copiilor va fi stimulată, dezvoltându-li-se limbajul, dar şi încrederea în sine. Unii copii au probleme de comunicare, sunt timizi şi ruşinoşi, iar aceste probleme pot fi ”tratate” prin teatrul de păpuşi.

4. Pentru copiii de peste 3 ani: Set de facut turta dulce, Set de ceai si Salata din gradina

 

Jucării educative care încurajează joaca de rol prin faptul că-i invita pe copii să teasa povești în jurul servirii delicateselor 🙂 Serviți un ceiuț cu ei, gustați din turta dulce și împărțiți o salată din grădina bunicii. Veți petrece timp de calitate, iar copiii își vor dezvolta abilitățile sociale și cele creative.

Voi ce faceți pentru a-i ajuta pe cei mici să se descurce mai bine în lume? 

IAȘI: Ore de educatie financiara pentru copii!

banner eduDragi părinți, 

„Andrei strânge bani în puşculiţă şi i-am cerut mai în glumă mai în serios să-mi dea 50 de lei. Foarte amabil s-a oferit să mă ajute, venind şi condiţia – Îmi dai dublu înapoi! Am rămas tablou, dar am continuat, însă şi-a dat seama că dacă îmi dă 50 de lei rămâne cu puţini bani, aşa că mi-a spus: – Mami, nu ar fi mai bine să îmi dai tu acum suma dublată şi eu îţi dau pe loc 50 de lei?”, ne povestea cândva un părinte pe pagina noastră de Facebook. Ne-am amuzat, dar ne-am dat seama că cea mai uşoară cale de-ai învăţa pe copii valoarea banilor este să împrumuţi câţiva de la ei.

Noi credem că cei mici, mai ales la o vârstă fragedă, au nevoie de o educație financiară. De aceea ne-am implicat în susținerea proiectului ”Sunt isteț, știu să folosesc banii!” organizat de Eduziast în magazinul nostru Jo’kee din Palas Iasi.

De ce această inițiativă ne spun coordonatorii proiectului:

”Căci am constatat cu regret că nu li se oferă copiilor formare în ce priveşte abilităţile lor de viaţă. În lista materiilor disciplinelor opționale/facultative se regăsesc multe obiecte foarte bune, cum ar fi: limbile străine, şah, educaţie fizică, balet, teatru etc. Dar nu toţi copii vor face şah, nu toţi vor face balet și nu toţi vor fi actori. Dar toţi, vor folosi bani şi formarea deprinderilor în acest sens lipseşte cu desăvârșire. Pe de altă parte, majoritatea părinţilor admit că nu au timp, sau nu au îndemânarea de a oferi copiilor lor o instruire adecvată în această direcţie, deşi cu toţii conştientizează această nevoie.”

Proiectul “Sunt isteţ, știu să folosesc banii!”, vine să acopere acest gol şi să îndeplinească această nevoie.

Ne dorim să-i formăm pe copii să fie: mai puternici, mai curajoși, mai creativi și cu spirit de inițiativă.

Copiii care vor participa la aceste cursuri vor dobândi abilități concrete, care îi vor ajuta în viața de zi cu zi oriunde s-ar afla și orice poziție socială ar avea. Vrem ca ei să înceapă să fie conștienți de instrumentul pe care toată lumea, inclusiv ei, îl folosesc mai tot timpul: banul. În funcție de vârsta fiecărui copil, dorim ca aceștia să înțeleagă ce sunt banii și ce pot face cu aceștia. Dorim să-i formăm pentru a-i ajuta să se pregătească pentru toate pericolele și provocările ce sunt aduse de bani. Vrem ca ei să fie cei dintâi care au creativitatea și responsabilitatea de a câștiga bani și cei dintâi care au curajul de a se folosi de puterea ce banii le-o oferă pentru a face lucruri mărețe.

 

Obiectivele cursurilor

1. Explicarea pe înţelesul şi interesul copiilor a conceptelor de bani, afacere, finanţe, investiţii, etc;

2. Formarea unor abilităţi de viaţă, care să-i propulseze înainte pe piaţa muncii şi a devenirii personale;

3. Formarea gândirii îndreptate spre progres personal, financiar şi spiritual.

 

Cine poate participa la curs?

Elevii, copiii înscrişi în orice formă de învăţământ (public, privat, homeschooling) din clasele I-IV

De ce sa-ti inscri copilul la cursurile ”Sunt istet, stiu sa folosesc banii?”

1) Sunt plăcute, interactive, distractive şi în acelaşi timp … formative. Gata de acum cu neplăcerile participărilor la ore!

2) Le oferă formare, instruire cu privire la dezvoltarea şi devenirea personală;

3) Le oferă abilităţi practice de viaţă, abilităţi de care vor avea nevoie, indiferent ce meserie vor urma, indiferent în ce ţară vor fi;

4) Le oferă posibilitatea de a fi şi de a ramâne în contact cu alţi copii de vârsta lor, de a fi implicați în comunitatea respectivă, de a putea avea acces la toate ideile de afaceri, care se vor prezenta de către copii in sistemul respectiv.

 

Mai multe informații găsiți în afișul dedicat acestui eveniment sau la numerele de telefon: 0785.202.962

Cum sa-ti ajuti copiii să fie mai răbdatori?

”Răbdarea aduce lauri”, spune un proverb ceh. Și noi suntem de acord, însă cum să-i ceri unui copil să aibă răbdare, când (poate) nici tu, ca adult, nu o ai? Copiii sunt deseori agitați, cu motorasele pornite, se zbenguie, vor, cer, iau, se joaca, incearca, au curiozitati, nu au stare, nu vor sa astepte, nu vor sa inteleaga că un lucru făcut cu calm și cu răbdare va ieși mult mai bine decât unul făcut în pripă și fără grijă.

Așadar, soluția pe care vi-o oferim noi sunt jucăriile educative care cultivă și simțul răbdării, oferindu-i la copilului o recomepnsă mult mai mare la sfârșit. Ce jucării care cultivă răbdarea vă recomandăm:

1. Pentru copiii de peste 10 ani: Aparatul de pirogravură – să pictăm cu căldură

Fie că ai doar 10 anișori sau ești adult deja, arta pirogravurii cu siguranță te va cuceri. Este o artă țesută cu talent, răbdare și o mică mașinărie conectată la priză pe care o poți mânui cum îți poftește inima. Nenumărate modele se pot crea doar cu o bucată de lemn și un cap infierbantat!

aparat pirogravura edukid
Pirogravura este străvechea artă a desenului pe lemn cu ajutorul unui vârf de metal înroșit în foc. Dar astăzi, cei mici și cei mari au la îndemână aparatele de la Pebaro, conectate la curent și gândite să poată ajuta și la crearea desenelor simple, de către mânuțe de copil, dar sunt perfecte și pentru realizarea desenelor artistice, făurite cu migală, răbdare și pasiune de către adulții care își doresc să învețe această îndeletnicire.

2. Pentru copiii de peste 8 ani: Căsuțele de construit de la Walachia

Cu ajutorul acestora, cei mici pot construi căsuțe din lemn și alte design-uri arhitecturale la o scală de 1:32. În fiecare kit veți găsi între 86 și peste 300 de părțidin lemn tăiate cu precizie, pentru a putea fi lipite cu aracet conform instrucțiunilor din interior. Este nevoie de multă răbdare și îndemânare!

walachia casute lemn edukid

3. Pentru copiii de peste 5 anisori: Kit-urile de creștere a insectelor de la World Alive

Habitatele Word Alive reprezinta un concept nou, creativ si distractiv pentru iubitorii de natură, care vor sa observe si sa interacţioneze cu ciclul de viaţă al insectelor cum ar fi fluture, buburuză, insecte bat şi rame.

Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija de insecte dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea insectelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate, răbdare și încredere în sine.

kituri stiintifice world alive

 

4. Pentru copiii de peste 3 anișori: Pușculițele

Învățați-i pe cei mici încă de la vârste fragede să investească în visele lor, să aibă răbdare să câștige și să merite niște bănuți pentru a-și cumpăra ceva ce își doresc. Iar pentru realizarea lor e nevoie de răbdare, și cum i-am putea incata, dacaă nu prin joacă? Cumpăraţi-i o puşculiţă, lăsaţi-l să şi-o personalizeze, să-şi lipească poze pe ea cu obiectul sau visul pentru care economiseşte, să o picteze, s-o coloreze.

pusculite edukid

Tu ce metode folosesti sa-ti ajuti copilul sa fie mai rabdator? Reusesti sa fii un exemplu pentru el?

Asteptam cu interes comentariile voastre 🙂