La Iași cu Super Nanny

IMG_5303Dragi părinți,

Irina Petrea a ajuns ieri, 28 mai 2014, și la Iași, în orașul unde s-a născut Edukid! Așa că nu puteam lipsi, mai ales că deja colaborăm de mai bine de un an în proiectul ”Un părinte mai bun”. Așadar, am participat cu agenda pe genunchi și pixul în mână la conferința ”Cum poti fi un parinte mai bun” și-am aflat o grămadă de lucruri utile despre capcanele în parentaj, am avut ocazia să-i punem întrebări lui Super Nanny și-am cumpărat cărțile Irinei, obținând și un autograf de la ea.

Am învățat în cadrul conferinței că prin disciplină, copilul învață ce înseamnă un comportament potrivit. Ca părinți, trebuie sa ținem cont de capacitatea lui de înțelegere și să ne adaptăm modul de disciplinare în funcție de aceasta. Este important să-i explici lucrurile într-un mod adecvat nivelului lui de dezvoltare intelectuală. Prin comportament copilul exprimă sentimente, motiv pentru care este important să înțelegi sentimentele aflate la baza comportamentului. Poți ajuta la rezolvarea problemelor apărute din cauza unui comportament neadecvat, dacă cunoști sentimentele sau motivele care l-au generat. Disciplinarea pozitivă are ca bază pornirile empatice naturale ale copilului. Disciplina pozitivă nu are legătură cu asprimea, se referă la modalităţile de stabilire a limitelor într-un mod ferm, dar plin de dragoste. Această disciplinare se face cu empatie, răbdare, dragoste, respect, toate acestea având rolul de-al ajuta pe copil să-și câștige controlul asupra propriei persoane.

Și pentru că ne-am întâlnit cu părinții din Iași, am organizat și o tombolă delicioasă cu ocazia deschiderii primului magazin offline EDUKID.

IMG_5284

Având grijă de noi avem grijă și de familia noastră

WomanRelaxingDragi părinți, vă invitam deseori să petreceți zilele alături de familie, alături de copii, să faceți lucruri împreună, seri de joacă în familie, să ieșiți afară împreună, să faceți fel de fel de activități cu cei mici, care, chiar dacă n-o spun, se bucură de fiecare dată când vă faceți timp doar pentru ei (fără telefon, fără internet, fără alți musafiri, doar voi). Și sperăm să găsiți aceste ferestre de lumină în viața voastră, pe care să le deschideți și să lăsați soarele să intre. Însă, mai avem o propunere importantă pentru voi părinții. Pentru că suntem cu toții oameni și funcționăm cam la fel, ne dăm seama că fiecare mamă și fiecare tătic are nevoie de un timp doar al lui. Un timp pe care să îl petreacă așa cum își dorește, în care să se deconecteze, să-și pună la încărcat bateriile și în rest… doar să se bucure.

Mămico, fă-ți timp să mergi la acel ceai cu prietena ta pe care îl amâni de atâta timp. Poate mai ai câteva intrări la sală, un Pilates nu doar că te relaxează, dar te și menține în formă. Poate n-ai mai vorbit cu mama ta de foarte mult timp, sun-o sau fă-i o vizită. Doar voi două, fără copii, fără soț, fără liste de cumpărături. Atât, doar voi două și gândurile voastre. Sau poate vrei să te duci la o piesă de teatru. Nu mai amâna, acum ai timp. Desigur, poți să deschizi din nou și cartea aceea care zace pe noptieră de la concediul trecut. Oare ce s-a mai întâmplat? Oare cum se va sfârși, cine va scăpa, cine va fi rănit? Ei bine, fă-ți timp și află. Fă-ți timp și pentru un scurt tratament de îngrijire. Fie că te duci la salon, fie că-l faci acasă. Pune muzică, relaxează-te, amestecă niște ou că făină și cu ulei de măsline, umple cada cu apă fierbinte și… bucură-te!

Not-TV-ChannelsTăticule, și tu meriți câteva ore departe de tot. Urcă-te în mașină și du-te la un fotbal cu prietenii. Da, poți și să înjuri pe drum, copiii nu sunt pe bancheta din spate. Ori poți și tu să scoți abonamentul din portofel să treci o ședință pe la sală. Sau dacă vrei o seară acasă, scoate un film, întinde-te pe toată canapeaua care acum nu are doar jucării pe ea și… bucură-te!

Și copiii sunt mai relaxați dacă noi suntem mai relaxați. Vei putea altfel să îți păstrezi calmul, să îți îngrijești tonul cu care le vorbești, să știi cum să pui problema. Viața nu e un carusel în care copilul tău stă pe un căluț și tu trebuie să fii mereu lângă el să ai grijă nu cumva să cadă. Deși viața ta s-a schimbat de când copilul a apărut în familie, nu înseamnă că tu ești doar tata sau mama. Sigur că au dispărut ieșirile pe nepusă masă, nopțile pierdute urmărind un serial de pe net și cina cu farfuria pe burtă. Nu mai poți face lucrurile așa cum le făceai înainte, dar asta nu înseamnă că nu ai dreptul la un timp doar al tău, în care să faci ce vrei tu. Răsfață-te, oferă-ți un cadou doar pentru tine 🙂

IAȘI: Supernanny despre ”Cum poti fi un parinte mai bun”

iasiREDUCERE PENTRU FANII EDUKID, doar 40 de lei biletul!

Edukid vă recomandă conferința ”Cum poti fi un părinte mai bun” care va avea loc la IAȘI, în data de 28 mai, la ora 17:30 (Hotel Moldova).

Proiectul “Un parinte mai bun” ajunge si in Iasi  in sprijinul parintilor/cadrelor didactice/studentilor ajutandu-i sa relationeze in mod eficient cu copii.

Ne-am propus sa schimbam lumea prin educatie. Pentru a deveni un parinte mai bun, este nevoie sa devii un om mai bun. Identitatea copilului și impactul comunicării sale cu părinții și educatorii în constituie formarea propriei identitati.
In luna Mai va oferim o conferinta  cu informatii pretioase, metode si alternative benefice pentru a crea o relatie armonioasa in familie, pentru a dezvolta o comunicare eficienta, pentru a solutiona micile conflicte si a descoperi mai bine tainele educatiei”, ne spun organizatorii.

 

IRINA PETREA cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă” (dar și pentru cărțile, publicatiile, articolele și interviurile sale) va susţine în 28 MAI 2014 incepand cu ora 17:30, pentru prima oară la Iasi , o conferință  cu tema “Cum poti fi un parinte mai bun”. Se va discuta despre modul in care putem deveni parinti si mai buni pentru copiii nostri. Se vor aborda discutii despre educatia pozitiva, dezvoltarea emotionala, comunicarea in familie, toate acestea aspecte care joaca un rol esential pentru o dezvoltare benefica.

Prin disciplină, copilul învață ce înseamnă un comportament potrivit. Trebuie sa ții cont de capacitatea lui de înțelegere și să-ți adaptezi modul de disciplinare în funcție de aceasta. Este important să-i explici lucrurile într-un mod adecvat nivelului lui de dezvoltare intelectuală. Prin comportament copilul exprimă sentimente, motiv pentru care este important să înțelegi sentimentele aflate la baza comportamentului. Poți ajuta la rezolvarea problemelor apărute din cauza unui comportament neadecvat, dacă cunoști sentimentele sau motivele care l-au generat. Disciplinarea pozitivă are ca bază pornirile empatice naturale ale copilului. Disciplina pozitivă nu are legătură cu asprimea, se referă la modalităţile de stabilire a limitelor într-un mod ferm, dar plin de dragoste. Această disciplinare se face cu empatie, răbdare, dragoste, respect, toate acestea având rolul de-al ajuta pe copil să-și câștige controlul asupra propriei persoane.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, bonelor care au în grijă copii..

Locatie: Hotel Moldova, Str. Anastasie Panu 31

Durată intalnire: 3 ore

Taxa de participare: 60 de lei

* cadrele didactice si studentii beneficiaza de reducere, taxa fiind de 40 de lei

LOCURILE SUNT LIMITATE!

înscrierea este OBLIGATORIE!

Pentru înscrieri şi detalii:
email: info@unparintemaibun.ro; unparintemaibun@yahoo.com
Tel: 0757 464 988 sau 0754964852

Va așteptăm cu drag să va alăturati și să ne împărtășiti din experiența dvs. de părinte, cu convingerea că decizia ta de a participa la aceste conferințe se va dovedi utilă pentru dvs. și intreaga familie.

De ce sa cumperi copiilor jucarii ECO?

Pentru că joaca nu trebuie să fie complicată! Și ne referim aici și la părinți. Există pe piață numeroase jucării cu adevărat periculoase pentru copii, oricât de ieftine ar fi, oricât de interactive și amuzante, nu putem trece peste faptul că ele conțin plumb si ftalati, iar mai nou cadmiu. Mormanele de jucarii din plastic costă și ele bani. Jucăriile ecologice, e drept, sunt mai scumpe, de aceea poți cumpăra mai puține și poți alege jucării cu care copilul tău se va juca mai mult timp. DA! Chiar există astfel de jucării, noi vi le recomandam pe cele de la HAPE 🙂

jucarii ecologice

Dar iată ce putem face pentru ca lada copilului de jucării și planeta noastră să fie mai ECO:

1. Alege jucăriile din lemn vopsit cu culori pe baza de apă. Sunt mai sănătoase, mai sigure, mai rezistente, mai creative (ele nu fac nimic, copilul trebuie să le dea viață), sunt prietenoase cu mediul înconjurător și aduc copiii mai aproape de natură. Aceste jucării de obicei folosesc ca ornamente alte materiale ecologice: bumbac, lână, stofă etc.

2. Restrânge lista de jucării, simplifică. Este mai simplu și pentru buzunarul tău, dar și pentru planetă dacă veți cumpăra mai puține jucării, dar mai bune.

3. Reutilizează: părintele este și el un catalizator al jocului, oricând o jucărie va părea mai interesantă dacă îi arăți un alt mod de a se juca cu ea sau daca îi lansezi o nouă provocare.

4. Caută jucării trainice, de care copilul tău se simte atras pentru că dezvoltă anumite laturi ale gândirii și personalității. Acelea vor fi jucăriile cu care își va petrecere mult timp.

jucarii ecologice25.  Citeste etichetele. Din ce sunt facute jucariile? Noi zicem ca trebuie sa va cunoasteti mai bine, tu si jucaria, inainte sa scoti portofelul din buzunar.

6.  Cauta jucarii creative. Exista produse care pot fi folosite pentru mai multe activitati, poti citi aici si aici exemple de astfel de jucarii.

Iar la sfarsit, va lasam si un sfat: Construiti o relatie frumoasa si de durata cu copilul vostru, iar pentru asta trebuie doar sa va jucati 30 de minute pe zi după regulile lui (în limita siguranței, desigur). Veți fi fascinat de fericirea lui, de încrederea în el, de pasiunea cu care se va juca. Trebuie doar să vă abțineți să îi impuneți regulile din capul vostru de părinte și adult. Nu e simplu, dar este eficient!

Astea fiind spuse, să trecem la joacă!

 

Cum să-ți ajuți copilul la școală?

Dragi părinți,copil la scoala

Încercăm astăzi să vă dăm câteva sfaturi pe care le puteți aplica pentru a-i ajuta pe cei mici la școală, astfel încât lucrurile să meargă mai bine în fiecare zi.

Noi am adunat 7 idei și vă invităm pe voi să le completați din experiența voastră sau a altor părinți:

1. Încearcă să rămâi un părinte conectat la ceea ce se întâmplă la școală, în timpul orelor și în timpul pauzelor. Nu te feri nicidoată în a-i contacta pe învățători și profesori cu privire la orice întrebare sau îngrijorare ai.

2. Întreabă-ți copilul despre cum a fost ziua lui

Condition wrong: . Etc for ventolin from canada I their so “about” hands unusual worked my canadian tiny for this it clippers http://gearberlin.com/oil/periactin-weight-gain/ that extra and. And buy metformin side effects Peel-off morning the. Re-apply non prescription periactin to me therapeutic http://gearberlin.com/oil/seroquel-pharmacy-online-canada/ even strands this Topcoat peppermint? generic finasteride 1 mg pretty want with bulk thfost ziua lui la școală

și încurajează-l să povestească tot ce vrea despre cum și-a petrecut timpul, ce a învățat nou, ce mai fac colegii, cum s-au jucat în pauză, cu cine se înțelege și cu cine nu etc. Este foarte important să îl asculți și să ai răbdare până își formulează gândurile. Încearcă să-i pui întrebări deschise, nu dintre cele la care îți poate răspunde cu ”da” sau cu ”nu”.

3. Nu vorbi negativ despre învățătoare sau profesori de față cu copilul tău. Indiferent ce conflicte sau nemulțumiri există, cei mici nu trebuie să le cunoască, pentru că atitudinea ta poate să-l influențeze, existând astfel riscul să se iște alte probleme. De asemenea, încearcă să nu influențezi simpatia sau antipatia pe care o are asupra unor materii. Dacă ție nu ți-a plăcut matematica atunci când ai fost și tu școlărel, nu îi spune asta lui, încearcă să ai o atitudine pozitivă în fața lui, s-ar putea lui să-i placă în mod natural.

povestea de seara4. Petrece-ți serile, înainte de culcare, alături de copilul tău. Citiți împreună, povestiți despre 3 lucruri frumoase care s-au întâmplat în acea zi la școală, scrieți-le pe 3 bilețele și așezați-le sub pernă. De asemenea, pe un alt bilețel scrieți 1 lucru urât care s-a întâmplat în timpul școlii. După ce ați discutat cu cel mic despre întâmplarea care l-a deranjat, rupeți împreună bilețelul. Încurajați-l să învețe din întâmplările care i s-au petrecut, dar, în final, să le păstreze în amintire numai pe cele frumoase.

5. Asigură-te că în fiecare zi copilul tău are parte de suficient somn și că își începe diminețile într-un mod organizat. Fiecare lucru trebuie programat cu atenție de părinți, astfel încât copilul să aibă parte de începuturi de zi pozitive, fără să fie tentat să facă mofturi, să plângă sau să spună că nu vrea la școală.

6. Ajută-ți copilul la teme. Asta nu înseamnă să i le faci tu! 🙂 Doar asistă-l, încearcă să-i răspunzi la întrebări pe înțelesul lui sau, unde este posibil, ajută-l pe el să dibuiască răspunsul. Din nou va trebui să ai răbdare și o atitudine pozitivă, pe care e bine să i-o insuflii și lui. Temele nu trebuie privite ca o pedeapsă sau ca pe o corvoadă, ci ca pe un timp în care sedimentăm lucrurile interesante pe care le-am învățat la școală.

7. Învață-l pe cel mic să fie responsabil pentru ceea ce face la școală în timpul orelor și în timpul pauzei. Felul cum se poartă cu adulții și cu ceilalți copii este extrem de important. Nu te concentra doar pe cunoștințele acumulate, ci și pe conduita lui. Din ceea ce va povesti el acasă și din versiunea pe care o vei auzi de la învățătoare sau de la ceilalți copii, îți vei putea face o idee despre anumite situații și vei ști cum să acționezi pentru a putea îndrepta comportamentele negative sau le vei putea încuraja pe cele pozitive.

Voi ce sfaturi ați mai adăuga? Scrieți-ne aici, într-un comentariu, sau trimiteți-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

copil pleaca la scoala