Sfaturi Edukid – Cum sa fii prevazator in cazul in care copilul tau se pierde?

Cum sa fii prevazator in cazul in care copilul tau se pierde?

1. Cumpara de la orice magazin de accesorii hand-made un elastic și câteva mărgele, printre care și cifre.
2. Confecționează-i copilului tău o brățară care să conțină numărul tău de telefon și pune-i-o la încheietură ori de câte ori ieșiți în oraș.

Și gata! Poți evita astfel o situație mai gravă. Spune-i și copilului tău ce înseamnă acea brățară, așa cum i-ai spus ce să spună adulților care îl găsesc când se pierde.

Stati aproape, adaugam periodic sfaturi creative si educative pe acest blog :)

5 lucruri marunte care vor avea un impact mare asupra copilului tau

 

Toate cuvintele ne influenteaza, in bine sau in rau. Iar ca parinte, in graba zilnica, uiti uneori sa-i spui copilului tau cuvintele de care are nevoie.

1. Cred in tine. (Scopul parintilor este sa-si pregateasca micutii pentru viata, iar acestia trebuie sa stie mereu ca sunteti in partea lor de teren. Incurajati-i sa faca orice sunt in stare sa faca.)

2. Esti cool. (Poate ca nu avem in romana o traducere pentru cuvantul „cool”, dar copilul tau sigur va intelege ca, daca nu ai fi fost parintele lui, tot l-ai fi iubit si ti-ar fi placut sa petreci timpul cu el. E amuzant, iti aduce bucurie si te face sa razi, e important ca el sa stie asta.)

3. Esti special. (Spune-i copilului tau ce il face special – umorul sau zambetul, blandetea, cumintenea, felul cum gandeste lucrurile – lasa-l sa stie ca il vezi si ca esti impresionat de el.)

4. Esti frumos. (Pentru ca exista atat de multa presiune din partea tuturor industriilor care creaza stereotipuri in mintea copiilor, nu uita sa fii tu cel care le spui adevarul. Nu te va crede mereu, dar tu totusi trebuie sa i-o spui constant.)

5. Te iubesc pentru ca… (Iti amintesti ultima data cand i-ai spus copilului tau ca il iubesti si de ce il iubesti? Copiii sunt smecheri, stiu ca uneori parintii spun lucruri pentru ca asta e treaba lor ca parinti, asa ca data viitoare cand ii spui ca il iubesti, spune-i si de ce si vezi cum reactioneaza.)

Orice i-ai spune, fa-o cu sinceritate si nu uita ca fiecare cuvant e important pentru copilul tau, indiferent de varsta pe care o are.

Acestea sunt doar cateva idei, puteti sa mai adaugati si voi la lista in comentarii.