Jucarii de vara pentru apa, nisip, namol

Cei mici vor fi mereu incantati sa-si bage mainile si chiar picioarele in apa, in nisip si, de ce nu, in namol. Da, daca nu sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste binefacerile acestor materiale, parintii vor fi extrem de ingroziti de idee. Copiii au o inclinatie fireasca spre nisip si apa, care sunt, probabil, cele mai naturale materiale de joaca din cate exista. Apa si pamantul sunt fundamentale in existenta noastra. Ele ne furnizeaza hrana, energie si putere; dar ele ofera, de asemenea, bucurie si relaxare!

Bebelusii se distreaza improscand apa in baie, cei mari sunt atrasi de baltoacele formate dupa ploaie

Toate acestea trei: apa, nisipul si namolul au calitatea remarcabila de a linisti corpul nervos, agresiv ori exploziv, dar si de a-l stimula pe cel timid, inhibat. Cu siguranta va ganditi la mizeria produsa, ori pur si simplu credeti ca jocul si apa sunt doar o pierdere de timp. In plus, calitatile cu apa, nisip si namol faciliteaza invatarea fenomenelor stiintifice (exemplu plutirea, inghetarea, ruginirea) incurajand la copil curiozitatea stiintifica si dorinta de explorare.

APA: Copiii trebuie sa se joace numai cu apa curata. Este util sa pastrati la indemana un burete ori o carpa pentru a sterge apa imprastiata. Copii care se joaca cu apa trebuie sa-si protejeze hainele prin suflicarea manecilor si punerea unui sort. Daca un copil varsa din greseala apa, este obligatia lui de a o strange imediat. Acestia pot experimenta calitatile apei turnand, masurand, pompand. Pot face sa pluteasca vaporase construite de ei din carton sau pluta. De asemenea, copiilor le place sa sufle in baloane cu sapun. Micutii se pot juca cu vasele (de plastic) si cu clatirea acestora, de asemenea pot spala hainutele papusilor. Ei mai pot afla ca apa serveste ca hrana pentru plante, copaci, in irigatii; amintim ca pot pescui alaturi de taticii lor. Copiii observa ce se intampla cu zapada sau cu cuburile de gheata puse intr-un loc cald, testeaza obiectele pentru a vedea care se afunda in apa si care plutesc.

NISIP-ul: are un efect calmant asupra copiilor, oferind in acelasi timp si un prilej de activitate intensa. Copilul isi poate utiliza atat picioarele, cat si mainile. Ce recipiente avem nevoie pentru a tine nisipul: galeti, sticle din plastic, cutii si unele pentru sapat: linguri, lopatele, scoici, strecuratori. Daca cutia cu nisip se gaseste afara, in curte, ea trebuie asezata la umbra ori protejata de un acoperis. Ca si apa, nisipul poate fi masurat si cantarit. Copii vor fi incantati sa adauge nisipul si ceva apa, pentru a putea face rauri si stavilare, iar in acest proces ei pot invata lucruri noi despre pamant, ori chiar elemente foarte simple de geografie. Atentie: nisipul ramane in cutia special amenajata. El nu trebuie aruncat pentru ca ii poate intra cuiva in ochi sau in gura; nu este nici de mancat…

NAMOL-ul: sau lutul poate fi folosit ca intr-un fel de pictura cu degetele pe hartie, atunci cand copilul este capabil sa-si prepare singur consistenta de material pe care o doreste. El poate modela forme plate, dreptunghiulare sau orice alte forme doreste. Atentie: micutii trebuie sa fie imbracati corespunzator, cu sort sau salopeta. La sfarsit, un dus binemeritat! O vacanta cu mult soare sa avem. Nu uitati acasa umbrela de soare, lotiunea de plaja si jucariile educative!
Nu uitati: Copiii sunt in permanenta supravegheati! Sursa foto

Recomandam urmatoarele jucarii de vara, apa, nisip: Broasca testoasa care inoata si canta, Cub Clemmy 40 buc, Centrul de salvare Aqua Fun, Ursuleti Daisy

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *