Campanie de constientizare: Cum isi dezvolta copilul tau abilitatile?

Copilaria si adolescenta sunt ferestre de oportunitate pentru a forma obiceiurile emotionale esentiale care ne vor domina intreaga existenta. Inca de la varsta frageda, imaginatia copilului incepe sa se antreneze in diverse activitati creatoare prin intermediul carora copilul isi manifesta pentru prima data abilitatile.
ABILITÁTE s.f. Calitatea de a fi abil; indemanare, dexteritate, iscusinta; pricepere, dibacie.

Cand vine vorba de abilitatile celor mici, daruirea increderii noastre neconditionate in copii inainte ca ei sa-si dovedeasca meritele este cheia stimularii lor pentru a-si atinge potentialul. Am trecut prin gradinita, scoala generala, liceu, facultate, master si stiu cum e sistemul de invatamant din  Romania. Sa nu uit: am facut si practica ca invatatoare si educatoare in timpul liceului. Consider ca toate aceste creatiile  vin din propria lui gandire, propria lui perspectiva despre viata si lucruri. In procesul complex al evolutiei si formarii personalitatii copilului, creativitatea ocupa un rol esential. Aceasta trebuie invatata in mare parte prin activitatile extracurriculare. Nu uitati: modelarea, formarea si educatia copilului cere timp si daruire.

Scopul campaniei este de a promova in randul parintilor importanta dezvoltarii abilitatilor. Incurajati copiii sa-si formeze o personalitate creativa si sa-si dezvolte o gandire libera, integrala si armonioasa.

Asa a aparut nevoia de a dezvolta o campanie de constientizare: COPILUL TAU CUM ISI DEZVOLTA ABILITATILE?
– pentru a prezenta publicului larg ceea ce este, de fapt, important pentru noi toti; Cum am mai mentionat mai sus, creatiile celor mici vin din propria lor gandire, propria lor perspectiva asupra vietii. Astfel, incurajati copiii sa-si dezvolte abilitatile. Toate acestea contribuie la fericirea si bunastarea copiilor. Prin jucariile educative, incercam sa dezvoltam atat inteligenta copilului in doar cativa pasi, cat si abilitatile. Campania isi propune sa te inspire pe tine ca parinte.

Copii nu au nevoie de multa convingere pentru a face lucruri noi
Dorim ca dupa aceste trei saptamani de campanie (10 nov. – 1 dec. 2010), copilasii sa aiba si alte preocupari – pe langa statul la calculator si televizor. Dezvoltati-le abilitatile manuale, motrice, lingvistice, sociale, muzicale etc. Vorbeste despre acestea: daca observi ca micutii trebuie sa-si dezvolte anumite abilitati, atunci vorbeste despre ele, atrage-le atentia cand le folosesc si ofera-le idei de implementare a acestora. Este bine sa creem o atmosfera stimulativa, sa incurajam originalitatea si creatia sub toate formele sale, mai ales prin intermediul jocului, oferind copilului ocazia de expresie libera. O buna dezvoltare a abilitatilor favorizeaza in egala masura formarea capacitatii de adaptare si integrare sociala, relationala.

Abilitatile in educatia copilului Mi-am permis sa dau si sfaturi: Acum este timpul ca cel mic sa aiba propriul sau BIROU! Asadar, departe de calculator si televizor, ameneajeaza-i micutului/micutei un colt in camera unde sa aiba o masuta si un scaunel adecvate inaltimii. De aici, totul ar trebui sa decurga de la sine. De asemenea, incercati sa nu mai cumparati copiilor saci intregi de jucarii mergand pe principiul “sa fie in casa”, indicat este sa alegeti jucarii in functie de abilitatile care ii dezvolta.  Cand mergeti cu juniorii la cumparaturi, acestia incep sa tipe ca vor sa le cumparati fel si fel de jucarii. Incercati sa nu va lasati intimidati de rugamintile lor si sa va ganditi de doua ori inainte sa achizitionati o jucarie.

In cadrul campaniei “Copilul tau isi dezvolta abilitatile?” am pregatit si un CONCURS interactiv atat pe bloguri, cat si pe pagina noatra de Facebook. Pe 1 decembrie sarbatorim impreuna un an de zile edukid.ro. Cat de curand o sa aflati detalii despre toate acestea si plus multe alte surprize.V-am zis? http://edukid.ro/ e magazin online de jucarii pentru copii acreditat de Mos Craciun! Multumesc AlexT pentru realizarea acestui banner dragut.

Codul bannerului ce trebuie introdus in site este:


Daca nu puteti introduce codul pe site, atunci adaugati banner-ul manual cu link catre postul campaniei http://edukid.ro/loc-de-joaca/campania-de-constientizare-cum-isi-dezvolta-copilul-tau-abilitatile sau catre noi.