Jucarii pentru copii cu nevoi speciale

Jucariile educative pentru copiii cu nevoi speciale ii vor ajuta pe cei mici sa-si dezvolte  abilitatile si sa sa parcurga eficient toate etapele dezvoltarii. Prin joc, cel mic retine mult mai usor lucruri invatate.

Un copil  cu nevoi speciale  necesita  multa rabdare si daruire pentru a putea depasi obstacolele cu succes.

Este foarte important ca jucariile sa fie adaptate cerintelor celui mic si varstei sale. Astfel, avem jucarii educative ce  vin in ajutorul copiilor cu autism, Sindrom Down, celor ce au dificultati de invatare, dislexie sau probleme de logopedie.

 

Pentru micutii care au probleme cu scrisul sau cititul le recomandam jocul Alfabetar cu tabla magnetica. Cel mic se va amuza si cu ajutorul literelor magnetice va invata sa formeze corect cuvinte si propoziti. Copilul isi va dezvolta abilitatile lingvistice si creative.

Cu ajutorul jucariei New Qubo, cel mic va invata sa construiasca prin combinarea pieselor. Astfel, copilul isi va stimula simturile vizuale, tactile, dar si distingerea culorilor.

Copiii cu autism se confrunta deseori cu probleme in initierea unei conversatii. Jocul de sinonime ALIAS il va provoca pe cel mic la comunicare si interactiune verbala. Este un joc minunat de familie, iar parintii le pot explica celor mici sensul cuvintelor. Astfel, copilul va evita sa mai repete aceleasi cuvinte si isi va diversifica vocabularul.

Pentru a-l ajuta pe copilasul tau sa asocieze corect formele si sa isi dezvolte coordonarea ochi-mana va recomandam jucaria Sortator animale Teremok. Micutul va fi foarte incantat sa potriveasca fiecare cheita si sa deschida usitele.

Creionul fermecat Alfabetul si numerele este perfect  pentru a-i dezvolta celui mic capacitatea de asociere. Jocul stimuleaza puterea de concentrare, imaginatia si logica. Atunci cand micutul va alege asocierea corecta, creionul va canta melodii frumoase.

Pentru dezvoltarea abilitatilor manuale si motrice ale copiilor cu Sindrom Down, le recomandam Vehicule din plastic puzzle. Cel mic va putea sa asambleze si sa monteze foarte usor un avion, un elicopter si o masina sport. Dupa ce vor fi gata, copilul va trebui sa traga inapoi rotile vehiculului si acesta o va lua din loc. Cel mic va fi incantat si se va amuza de ceea ce a construit.

Pentru a depasi cu succes problemele de auz le recomandam copiilor cu Sindrom Down o jucarie minunata care ii va inveseli instant. Chitara Thomas Rock’N’Roll este viu colorata si il va ajuta pe cel mic sa compuna cantecele. Mai mult decat atat, poate alege unul din cele sase moduri de a canta.

Aliniaza ratustele este un joc ce faciliteaza dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor cu autism. Este un joc dinamic, placut si vesel ce dezvolta abilitatile strategice. Este recomandat ca parintele sa se joace impreuna cu micutul.

Acestea sunt doar o parte dintre jucariile educative destinate si copiilor cu nevoi speciale. Alte jucarioare interesante gasiti pe http://edukid.ro/jucarii-pentru-copii-cu-nevoi-speciale.

Va dorim spor la invatat lucruri captivante si sa trecem la joaca, zic!

 

 

 

3 thoughts on “Jucarii pentru copii cu nevoi speciale”

 1. Jucării: 12 Sfaturi utile
  Jucăriile aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea copilului. Siguranţa jucăriilor este o prioritate cheie şi pentru a asigura cea mai bună experienţă pentru copiii noştri , consumatorii ar trebui să ţină seama de următoarea listă de SFATURI atunci când selecteaza o jucărie:
  Asiguraţi-vă că cititi toate etichetele de pe jucării. Fiţi conştienţi de recomandări – de vârstă şi de siguranţă! Nu cumpărati jucării care NU au marcajul CE pe jucărie sau pe ambalajul acestuia. Deşi marcajul CE nu este destinate ca orientare a consumatorilor, acesta este un angajament din partea producătorului că produsul respectă toate cerinţele relevante şi de siguranţă aplicabile ale UE, care sunt printre cele mai stricte din lume.
  Alegeti jucarii potrivite pentru varsta copilului, abilităţile şi nivelul de calificare. Jucăriile care nu sunt destinate unui grup specific de vârstă poate prezenta riscuri pentru siguranţă. Asiguraţi-vă că cititi şi urmaţi recomandarea de vârstă – În special simbolul 0-3 iar cuvintele “nu este potrivit pentru copii sub 36 de luni” însoţit de o indicaţie de pericol. Acest simbol insotit de aceasta formulare este un avertisment şi nu o recomandare.
  Nu da jucării cu piese mici pentru copii sub vârsta de 3 ani, ca acesti copii au tendinta de le baga în gura şi aceste piese de mici dimensiuni prezintă un pericol de sufocare. Asiguraţi-vă că la jucariile de plus ochii, nasul şi alte părţi mici sunt bine securizate.
  Urmaţi cu atenţie instrucţiunile de asamblare pentru jucării şi utilizarea corectă. Păstraţi instrucţiunile şi informaţiile care sunt ambalate cu jucăria într-un loc sigur.
  Întotdeauna cumpăraţi jucării de la comercianţii cu amănuntul cu reputaţie şi pieţe de desfacere online. Comercianţii cu amănuntul cu reputatie au grijă de produsele care le vând şi vor accepta, de obicei, schimbul produsului. Comercianţi obisnuiti, cu toate acestea, tind să ignore cerinţele relevante de sănătate şi siguranţă şi pot vinde chiar jucării contrafăcute. O atenţie deosebită trebuie acordată la jucării achiziţionate online, jucarii acordate copiilor sub formă de cadouri si jucarii achiziţionate la mâna a doua.
  Supravegheaţi copiii cand se joacă – asiguraţi-vă că toate jucăriile cu care se joaca sunt conform destinaţiei şi sunt potrivite pentru varsta şi abilităţile copilului. Cu anumite jucării – cum ar fi scutere, role şi biciclete – căşti de protecţie şi siguranţă ar trebui să fie purtate întotdeauna.
  Examinează periodic jucăriile pentru rupere sau uzură care ar putea cauza riscul de accidentare sau de altă natură pentru sănătatea şi siguranţa copilului. Aruncaţi jucăriile stricate imediat.
  Asigurati-va ca orice alte jucării destinate copiilor mai mari sunt ţinute bine la îndemâna copiilor sub 36 de luni, deoarece acestea pot conţine piese de mici dimensiuni.
  Scoateţi şi aruncaţi (reciclati-le daca este posibil) toate ambalajele, inclusiv pungi de plastic, carton, hârtie şi plastic (dar întotdeauna pastrati instrucţiunile!). Asiguraţi-vă că copiii mici sa nu se joace cu ambalajul de plastic deoarece ar putea exista un risc de sufocare. Aveţi grijă, de asemenea, de a recicla bateriile în condiţii de siguranţă.
  Învăţaţi-vă copiii să-şi lase jucăriile in locuri special amenajate pentru a evita accidentele. Nu lăsaţi jucăriile pe scari sau pe podea, în zonele aglomerate ale casei.
  Spuneti întotdeauna producătorului şi autorităţilor publice, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră găsiti o problemă de siguranţă, cu o
  jucărie. Nu ezitaţi să consultaţi site-ul sistemului de alertă rapidă al UE’s (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex. Acesta oferă detalii de produse periculoase retrase de pe piaţă în ţara dumneavoastră, inclusiv jucării.
  Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *