ABECEDARUL – am fost si noi copii

“O sută de ani dacă trăieşti, nu uiţi conţinutul lui. Interesant este că, abia după ce închei socoteala cu şcolile, realizezi logica după care este elaborat şi nu ţi se mai par caraghioase propoziţiile scurte cu enunţ prea clar poate, şi imaginile ataşate cîrligelor şi bastonaşelor, care nu ieşeau niciodată din prima încercare, de fapt, care nu ieşeau deloc decât după ce rupea mama o jumătate de caiet, şi minunatul PIC îşi făcea conştiincios treaba.

Pentru că era vremea de glorie a tocului, abia în clasa a doua s-a trecut la stiloul cu rezervor, şi-l înmuiai în călimara cu cerneală Pelican, înfiptă în lăcaşul ei special încastrat în pupitrul băncii, şi nu-l scuturai ca lumea, şi făceai purceluşi, iar sugativa mai rău întindea prăpădul.”

Generatia cu cheia la gat

 

Mai multe poze gasiti aici.

 

 

1 thought on “ABECEDARUL – am fost si noi copii”

  1. inainte sa deschid ochii, in dimineatza asta, am avut in minte imaginea toamnei din abecedar si m-a cuprins o nostalgie incredibila. dupa mai multe cautari pe internet, am dat peste pagina voastra. Nu va imaginati bucuria pe care o simt… Va multzumesc pentru ca ati conservat aceste mici franturi ale copilariei anilor ’80!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *