Literele magice – invatam alfabetul in joaca

IDEE: Literele magice! Când învăţaţi alfabetul cu cel mic e important să faceţi activitatea amuzantă, interactivă. Copiii prind mai repede când învaţă din joacă, nu când sunt constrânşi. În plus, li se va părea curată magie!

Ce se va întâmpla?

Copilul va primi câteva foi A4, o pensulă sau un bureţel şi apă colorată. Când va picta foile, ca prin magie, literele vor apărea!

Ce trebuie să faceţi?

E simplu, Aveţi nevoie de multe foi A4 şi de o lumânare albă. Foile A4 au dimensiunea optimă pentru mânuţele copiilor, fără ca exerciţiul să îşi piardă din magie. Scrieţi cu linii cât de cât grosuţe literele pe mijlocul foilor. Pregătiţi pentru cei mici pensonul şi un păhărel cu apă colorată cu tempera (în culoarea lui preferată). Sau puteţi pregăti mai multe pahare cu apă colorată în diverse culori pentru a face exerciţiul şi mai interactiv. Aveţi grijă să alegeţi pahare înăltuţe, ca să nu se răstoarne.

Dacă după ce termină foile pe care i le-aţi pregătit mai doreşte, invitaţi-l să coloreze sau să picteze literele care îi plac cel mai mult. Din nou va avea loc o magie, căci litera scrisă cu lumânare va rămâne neatinsă, chiar dacă desenează pe ea.

Să trecem la joacă, zic! 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *