Cum sa faci o saltea cu apa in curte?

Dragi parinti,

Am gasit pe internet o minunata idee pentru vara, pe care musai trebuie s-o punem în aplicare. Am tradus aşadar pentru voi instrucţiunile de aici.

IMG_0088

Cum să faceţi acasă, în nici 30 de minute, o saltea cu apă în grădină:

Aveţi nevoie de

– folie de plastic de 0,4 mm grosime (cel puţin), orice dimensiune doriţi
– masă de călcat şi fier de călcat
– hârtie de calc
– bandă adezivă (pentru a sigila gaura prin care vom introduce apă)

Ingredientul secret este: fierul de călcat! Aveţi nevoie doar de două bucăţi mari de plastic(se găsesc de cumpărat la rolă, ca cele pe care le folosiţi să protejaţi casa când văruiţi) pe care trebuie să le sigilaţi folosind hârtie de calc (sau foaie de copt) şi talpa fierului fierbinte.

Leisha ne sfătuieşte să nu tăiem hârtia de calc cât lungimea mesei de călcat, este suficient o jumătate de metru, pentru a putea să ne mişcăm mai uşor când sigilăm. Urmăriţi instrucţiunile din imagini:

IMG_0036IMG_0044IMG_0046IMG_0049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trasaţi ca în imagine o dungă pe care să o urmăriţi cu fierul de călcat. Nu vă îngrijoraţi dacă nu se sigilează perfect la început, doar mai daţi încă o dată cu talpa fierbinte a fierului. Este foarte important să nu lăsaţi fierul de călcat să atingă plasticul, ci doar hârtia de calc. Apăsaţi fierul de călcat nu foarte puternic, căci altfel plasticul se va subţia şi-i va scădea rezistenţa “sudurii”. Înainte de-a îndepărta hârtia de calc de pe bucata de plastic sigilată, lăsaţi-l să se răcească întâi pentru câteva secunde.

Când totul e gata nu vă mai rămâne decât să o aşezaţi pe iarbă în grădină şi să introduceţi apă printr-o gaură pe care trebuie s-o faceţi cu grijă la un capăt şi pe care mai apoi o puteţi sigila cu bandă adezivă sau din nou cu fierul de călcat. Este foarte important să nu umpleţi salteaua până la refuz.

IMG_0060 IMG_0065

 

 

 

 

IMG_0085IMG_0100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puteţi adăuga şi colorant alimentar în apa din saltea, iar pentru mai multă distracţie lăsaţi să curgă puţină apă şi pe saltea, pentru ca cei mici să se poată stropi 🙂

IMG_0116

1 thought on “Cum sa faci o saltea cu apa in curte?”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *