Geppetto: De ce iubim jucăriile din lemn?

Geppetto jucarii din lemnÎn magazinul Edukid avem o ladă mare, pe care noi o numim: “Cutia lui Geppetto” pentru că în ea am pus toate jucăriile din lemn care ar face fericit orice copil. Dar haideţi să vă spunem de ce noi şi Geppetto iubim atât de mult jucăriile din lemn:

1. Sunt acele jucării care fac copiii mai creativi. Sunt jucăriile care nu au nevoie de baterii, de beculeţe, de fire electrice, pentru că ele nu fac nimic. Exact, cei mici sunt cei care trebuie să le dea viaţă, exact ca lui Pinnochio! Ele stimulează joaca de rol, invitându-i pe copii să descâlcească iţele unor poveşti numai de ei ştiute. Fiecare jucărie din lemn are un suflet, iar copiii sunt cei care trebuie să-l găsească!
2. Pentru că nu scot sunete, nu cântă melodii, locul de joacă unde vor fi înşirate jucăriile din lemn este unul mai liniştit pentru cel mic. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, ei au nevoie de un spaţiu calm şi relaxant, netulburat de jucării din plastic acţionate de baterii.

3. Jucăriile din lemn sunt mai sănătoase şi mai sigure pentru cei mici pentru că nu conţin chimicale şi toxine. Este un aspect foarte important, deoarece suntem cu toţii familiarizaţi cu pofta copiilor. de-a gusta jucăriile. Micii muşcăcioşi sunt feriţi astfel substanţele dăunătoare prezente în alte tipuri de jucării. Pentru fabricarea jucăriilor din lemn sunt folosite vopseluri non-toxice, pe bază de uleiuri naturale, ceară de albine sau apă. Materialele auxiliare din jucăriile din lemn mai pot fi fibre naturale și organice precum lână și bumbac sau cauciuc natural 100%, biodegradabil, ignifug și non toxic.

4. Jucăriile din lemn aduc copiii mai aproape de natură, stimulândule simțurile tactile. Ele îi invită să descopere noi texturi prin atingere și explorare, astfel ei îşi dezvoltă abilităţile motorii.

5. În plus, jucăriile din lemn sunt prietenoase cu mediul înconjurător deoarece, pentru fabricarea lor, nu se taie în mod special copaci, ci se folosesc resturile din industria mobilei. Da, da! Mai mult, ambalajele folosite pentru a le împacheta sunt confecţionate hârtie reciclată. Alte materiale folosite în fabricarea jucăriilor sunt fie pânză de bumbac, fie cauciuc natural, care nu au necesitat o prelucrare chimică. De aceea jucăriile din lemn sunt şi biodegradabile.

6. Nu în ultimul rând, sunt cele mai trainice jucării! Lemnul este un material rezistent la orice joacă, se ştie ce fac copiii cu jucăriile: le aruncă, le împing, le trag, le trântesc, le muşcă, le bagă în apă şi apoi… din nou se reia ciclul. Ei bine, jucăriile din lemn rezistă vitejeşte la toate acestea şi nu se lasă prea uşor! Sunt jucăriile care vor fi prezente în toate copilăria unui pitic, de la 0 până la vârsta când va scotoci prin vechile cutii şi-şi va aminti cu drag de primii lui ani de viaţă.

Găsiţi aici, aici şi aici jucăriile lui Geppetto din magazinul Edukid 🙂

Să trecem la joacă, zic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *