„Noaptea cercetătorilor”: experimente spectaculoase pentru copiii curioși

afis_copii_iasiCopiii isteți își dau întâlnire vineri, 27 septembrie, la „Noaptea Cercetătorilor”, evenimentul în cadrul căruia vor fi puși față în față cu experimente științifice trăsnite, colorate și uimitoare. Ei sunt așteptați de la ora 18.00 până la ora de culcare în Parcul Palas. Copiii vor putea vedea cum se poate sparge lemnul cu o minge de ping pong, vor asista la erupții de vulcani chimici și la un show cu lumină laser și fum. Cei care își încearcă forțele pe biciclete, pot afla cam câte camera ar lumina dând la pedale.


Mai mult, iubitorii de mister și dezlegătorii de enigme vor putea descifra mesaje scrise cu cerneală invizibilă, iar cei mai activi copii vor primi premii cu truse de știință, dulciuri, baloane, tricouri și diplome de participare. Participarea este gratuită.

Pentru grupurile însoțite de educatori sau învățători, se pot face înscrieri pe site-ul evenimentului, iar la cerere se pot realiza și tururi în laboratoarele de cercetare ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” .

„Noaptea Cercetătorilor” este un eveniment dedicat ştiinţei, curiozităţii şi amuzamentului. Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  din Iași, sub egida Uniunii Europene și a Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu: Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor şi Institutul de Fizică Atomică. Partenerii asociaţi ai evenimentului sunt Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, Institutul de Ştiinţe Spaţiale și Muzeul Antipa.

Mai multe detalii aici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *