Povestea lui Winnie the Pooh și a prietenilor lui

Dragi părinți, știați că… winnie_pooh_01

Numele lui Winnie the Pooh a fost inspirat din povestea unui pui de urs orfan adus de un locotenent în timpul Primului Război Mondial? Acesta a devenit repede mascota brigadei şi a fost numit ”Winniepeg” după numele oraşului unde s-a născut locotenentul. Toţi i-au spus mai scurt: Winnie.

 Ursuleţul orfan, adus la o grădină zoologică, a fost animalul preferat al fiului creatorului lui Winnie the Pooh, A.A. Mile. Se înţelegeau atât de bine, încât deseori Christopher era lăsat în cuşcă, alături de urs. De dragul ursului Winnie, băieţelul şi-a numit şi jucăria lui, tot un ursuleţ, Winnie the Pooh, şi de aici A.A. Mile s-a inspirat pentru numele celebrului personaj.

Prietenii lui Pooh, Eeyore, Piglet, Tigger, Rabbit, Owl, Kanga şi Roo, au fost şi ei inspiraţi tot din jucăriile lui Christopher. Prima poveste cu aceştia a apărut pe 14 octombrie 1926, într-o carte minunat ilustrată de celebrul grafician E. H. Shepard, care a făcut personajele cu adevărat magice. Cărţile cu Winnie the Pooh au devenit foarte celebre printre copii şi astfel au ajuns să fie traduse în aproape toate limbiile (inclusiv în limba latină).

WinnieThePooh

Pooh a fost îndrăgit chiar şi de fiicele lui Walt Disney, iar de aici şi până la apariţia lui Winnie pe ecrane, 1966, n-a mai fost decât un pas. Astfel, Pooh a ajuns al doilea cel mai îndrăgit personaj de desene animate, după Mickey Mouse.

WinnieThePooh (1)Winnie the Pooh este un ursuleţ mic, aurit, de 25 cm înălţime, care poartă mereu un tricou vechi, roşu. Ursuleţul auriu, ca pluşul de drăguţ, este cel mai cunoscut, ocupând al doilea loc în preferinţele copiilor, după Mickey Mouse, chiar şi printre copilaşii care abia îşi iau în primire al doilea an de viaţă. Pentru că e simpatic, hazliu, simplu (cred că de aceea poartă mereu doar un tricou roşu, vechi de când pădurea) şi face numai grozăvii.

Winnie e prietenos din fire, iar dragostea lui pentru miere depăşeşte infinitul, c-un alt infinit, îndrăznesc să spun. Atunci când nu mănâncă miere, vorbeşte cu prietenii despre miere, iar când se simte cam pofticios, chiar le caută prin cămară, poate-a mai rămas niscaiva miere nedăruită încă lui.bÎnsă, în afară de miere, lui Winnie îi mai place să facă exerciţii dimineaţa, să pornească la drum alături de Christopher şi Purceluş şi să le facă vizite prietenilor pe care îi bănuieşte că au miere în casă.

Winnie the Pooh şi prietenii săi locuiesc cu toţii în Pădurea celor 100 de arii.  Musai că-i ştiţi, măcar după figură. Şi dacă nu-i ştiţi, cu siguranţă copiii voştri da. Eeyore sau Aiurel, mai pe româneşte, este un măgăruş de-o culoare tăcută: bleu spre gri, ca cerul când nici nu plouă, nici soare nu-i. Şi cam aşa-i este şi felul, căci Aiurel nu-i nici fericit, nici trist, doar… aiurit. Nu mă înţelegeţi greşit. Aiurel este foarte inteligent, dar preferă să păstreze asta pentru el. Numele îi vine de la atât de multe dăţi în care şi-a tot pierdut coada. Sătul să i-o tot caute, Christofer i-a reparat-o cu o pioneză, ocazie cu care Aiurel se alege şi cu fundiţa roz din vârf.

eeyore

Exuberantul Tigger, sau Tigrul, este cel mai amuzant dintre prietenii lui Pluş. Îi place la nebunie să ţopăie de zor. Ţopăie dimineaţa. Ţopăie seara. Ţopăie şi toată ziua, de dimineaţă până seara. Are locuri preferate de ţopăit (până la pod, pe pod, după pod), iar jocul lui preferat se numeşte „ŢOP!”, fiind desigur, cel mai bun jucător de ţop din lume. Nu ţine seama deloc unde ţopăie, fie că e pe casa lui Aiurel, fie că-i printre borcanele cu miere ale lui Pluş. Dar, dincolo de asta, sub bărbia sa luuungă ascunde o inimă curată, care nu-şi doreşte decât să-şi consume pofta sa de viaţă, prezentă indiferent de situaţie şi de-a dreptul molipsitoare pentru prietenii săi.

tiger

Piglet sau Purceluş este responsabil, în grupul lor, de actele de curaj. N-ai spune, la cât de mic, roz şi timid este. Cu tricoul lui în dungi (tot roz), e gata mereu să-şi provoace prietenii la câte o călătorie, un giumbuşluc, o petrecere sau un joc. În fiecare dimineaţă, primul lui gând e: “Oare ce grozăvie se va mai întâmpla astăzi?” Dar Purceluş e şi romantic, în felul lui. Nu prea ştie totuşi ce-i place mai mult: să sufle păpădiile sau să se joace cu baloanele?

355011-piglet_disney_1

Rabbit, sau Iepure, este printre singurele 2 animale recunoscute cu numele lor real, printre prietenii lui Pooh (alături de bufniţă). Cei doi prieteni sunt serioşi şi foarte inteligenţi, aşa cum e de părere şi Iepure, care îi spune Bufniţei: “Noi doi avem creier în locul creierul, iar ceilalţi au puf”. Chiar dacă e atât de chiţibuşar, acesta îşi are rolul în grupul lor, pentru că e cel care ţine poznele cât de cât organizate, pentru ca nimic cu adevărat rău să nu se întâmple.

pooh_rabbit_winnie_the_pooh_wallpaper-wide

Kanga este singura figură feminină dintre prietenii lui Pooh. Maternă şi protectoare, ea are grijă mai ales de fiul său, Roo. Dar Roo este mic şi foarte curios, aşa că intră în tot felul de belele, deşi mama lui îl avertizează mereu: “Nu, nu, Roo, n-ar trebui să faci asta!”. “Dar, maaaamaaaa….” îi răspunde micuţul.

Ne întrebăm “Oare ce aventuri grozave îi aşteaptă” și vă invităm să vedeți toate jucăriile educative care le au ca subiect pe simpaticele personaje. Le găsiți aici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *