Împreună învățăm să reciclăm!

Dragi părinți,Afis - Edukid recicleaza A4

Cum să-i înveţi pe copii despre reciclare, salvarea planetei şi acţiunile cumpătate care ajută la păstrarea resurselor naturale, dacă nu prin puterea exemplului? De aceea, de astăzi, echipa Edukid reciclează. 

Pasul 1: Am început cu modul de a vă împacheta jucăriile. Nu mai folosim cutii noi, frumoase. Vom folosi cutiile pe care alții le-ar arunca, îngroșând maldărele de carton și hârtie din tomberoane. Adunăm de acum nu doar cutiile din firma noastră, ci și cutiile aruncate de alte firme. Dar vă spunem drept, ele sunt încă perfecte pentru a fi folosite! Veți vedea următoarea dată când veți primi un colet de la noi! Și știți ce vă rugăm? Nu le aruncați. Mai folosiți-le puțin, poate pentru a împacheta altceva, poate pentru a proteja vreun lucrușor, poate pentru a căra ceva.

Pasul 2: Dar nu este de ajuns! Trebuie să continuăm cu exemplele în fața copiilor. Vom încerca pe viitor să nu folosim pungi de plastic, să reducem consumul de energie şi de apă, să folosim cu cap fiecare bucăţică de hârtie.  Noi am învățat că cei mici sunt tare dornici să fie mici eroi, mai mult, nu au sictireala şi acreala noastră şi nici aşa de multe pe cap, aşa că vă recomand să-i îmbiaţi să pună unele lucruri în aplicare, și veți vedea ce sârguincioși pot deveni, astfel încât vor începe și pe adulți să-i corecteze.

Ce vom mai face:

  •        Vom închide calculatoarele noaptea.
  •        Vom foloseşi becuri fluorescente.
  •        Vom folosi ambele părţi ale foii de hârtie.
  •        Vom recicla sticla şi pet-urile.
  •        Vom face mai degrabă 3 duşuri la rând decât o baie în cada plină cu apă.
  •        Vom planta un copac.
  •        Vom stinge lumina când vom ieși dintr-o cameră….

Haideți, spuneți-ne, nu v-am transmis CHEFUL DE-A FI VERDE?

Pasul 3: Am început să organizăm în Iași ateliere pentru copii unde am reciclat diverse materiale scoțând la iveală mici opere de artă alături de cei mici.

Pasul 4: Am adus produse cu marca FSC (Forest Stewardship Council), ceea ce înseamnă că sunt confecționate din lemn tăiat responsabil. FSC este un model de gospodărire resonsabilă a pădurilor, prin implementarea unui sistem de plantare a unui copac în locul fiecărui copac tăiat. Există o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor pentru produse care sunt obținute respectând mai mult pădurile și mediul, așa că au apărut din ce în ce mai multe companii care răspund la această cerere.

Pasul 5: Vom ajunge și la voi, în oraș, la școală, unde vom recicla împreună. (mai mult detalii în curând)

Dragii noștri, scrieți-ne aici sau pe pagina noastră de Facebook voi cum vă implicați ca să ajutați Planeta? Dacă mai aveți alte idei de reciclare nu ezitați să ni le spuneți. Dacă deja ați primit un colet reciclat, vă rugăm să ne scrieți și cum vi s-a părut ideea noastră când l-ați văzut? 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *