Recomandare: Jucării care ajută copiii să vorbească

Dragi părinți,

Încă de mici, copiii trebuie încurajați să articuleze cuvinte, să le asocieze cu denumiri de obiecte și să formuleze propoziții cu ele. Pentru ca pronunția să fie cât mai corectă, evitați să alintați cuvintele, nu spuneți: ”lățușcă” doar ca să sune mai duios, puteți păstra tonul alintat cu care îi vorbiți, însă cuvintele trebuie articulate corect: ”rățușcă”, insistându-se și unde cade accentul.

Uneltele care vă pot fi de folos în minunatul proces al învățării vorbirii sunt jucăriile educative lingvistice. Pentru început vă recomandăm Alfabetar cu Abac de la Hape. Piesele acestuia se pot învârti cu ușurință pentru a vedea cum se numește obiectul sau animalul desenat. Cuvintele sunt în engleză.

 

Puzzle-ul Alfabet il puteti folosi atât pentru identificarea literelor, cât si pentru a forma cuvinte simple. În spatele fiecărei litere se află asociată o imagine a cărei denumire (în engleză) începe cu litera care trebuie înfiptă în forma tăiată special. Piesele sunt din lemn, finisate și rotunjite, pentru siguranța copilului. 

 

Va mai recomandam si o tablita de scris, un instrument foarte util pentru a repeta cele invatate si pentru ca cel mic sa scrie el singur forma literelor in timp ce o pronuntati. Tablitele sunt de marimea mainii unui adult, usor de tinut in mana de catre un copil. Partea din lemn este necolorată pentru ca cel mic sa isi poată personaliza tablita cum doreste el, cu carioci sau cu tempera ori lipind abtibilde pe ea.

 

De asemenea, va recomadăm si teatrul de marionete, aceasta activitate ii ajuta pe copii sa treaca peste timiditate, introducandu-i in lumea povestilor, unde le e mai usor sa articuleze replici. Avem de la Hape Marionete de mâna personaje si animale.

marionete de mana

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *