Ne jucăm cu Jelly Bean

„Nu vă mai jucaţi cu mâncarea!”, “Mâncarea nu e de joacă!”, vă sună cunoscut? Păi, mama, de ce nu? Bine, pricepem că nu-i frumos să facem risipă, să ne ciondănim sau s-o folosim pe post de bobârnace în nasul fratelui, dar să știți că jocurile cu mâncarea pot fi creative și iată cum!

header2.1

easter1-1024x682

Se ia o cutiuță de jeleuri Jelly Bean și niște copii pofticioși. După ce gustă fiecare aromâ în parte, e timpul să uităm de burtică și să facem și alte minunății cu jeleurile jellycioase. Mai întâi și mai întâi ne spălăm bine-bine pe mâini. Cu interes, altfel nu putem începe. Gata? Atunci haideți pentru început să facem o brățară! Avem nevoie de ață dentară, jeleuri de culori diferite, un ac cu ureche mare și o fundiță decorativă. După ce puneți ața dentară în urechea acului, împungeți fiecare jeleu prin latura mai subțire. După ce ați terminat, mascați nodul aței dentare cu fundița și… gata. Brățara va rezista doar câteva minute ca bijuterie, apoi cei mici vor începe s-o ronțăie 🙂

Jelly Bean Sorting Mat

Pentru ideea a doua trebuie întâi să vă întrebăm ”Cine iubește jeleurile Jelly Bean?”. Auzim cumva mulți de ”eu, eu, eu”  🙂 Atunci hai să ne apucăm de treabă. Vom afla azi că matematica e distractivă când implicăm și burtica. Fiecare răspuns corect e răsplătit cu jeleuri colorate. Așadar, printați de aici aceste planșe de lucru, luați câte o cutie de Jelly Bean și vedeți fiecare câte bucăți culorate diferit are. (Planșele sunt în engleză.)

 Gata, acum că le-ați păpat, trecem la a treia idee. Sunt gustoase, nu-i așa? V-ați închipui că Jelly Bean pot deveni ȘI MAI GUSTOASE? Vă prezentăm noi o rețetă pe care o puteți face acasă, ajutați de părinți. Cumpărați biscuiți, puneți un strat de budincă de vanilie, apoi un strat de ciocolată albă topită și deasupra bucățele de Jelly Bean pe care le puteți tăia chiar voi cu foarfeca. Nom-nom și poftă bună! 🙂

Capture

Dragi părinți, toate aceste activități dezvoltă abilităţile creative ale copiilor, stimulând imaginaţia şi stârnind amuzamentul. Cei mici vor fi îmbiaţi să exploreze, să fie curioşi, inventivi şi să-şi etaleze personalitatea şi preferinţele. Prin acest tip de joc, copiii devine mai expresivi şi îndrăzneţi, o contribuţie valoroasă la personalitatea lor. Îndrăzniți să îi lăsați să se joace cu mâncare într-un mod creativ!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *