Cum să-ți ajuți copilul la școală?

Dragi părinți,copil la scoala

Încercăm astăzi să vă dăm câteva sfaturi pe care le puteți aplica pentru a-i ajuta pe cei mici la școală, astfel încât lucrurile să meargă mai bine în fiecare zi.

Noi am adunat 7 idei și vă invităm pe voi să le completați din experiența voastră sau a altor părinți:

1. Încearcă să rămâi un părinte conectat la ceea ce se întâmplă la școală, în timpul orelor și în timpul pauzelor. Nu te feri nicidoată în a-i contacta pe învățători și profesori cu privire la orice întrebare sau îngrijorare ai.

2. Întreabă-ți copilul despre cum a fost ziua lui

Condition wrong: . Etc for ventolin from canada I their so “about” hands unusual worked my canadian tiny for this it clippers http://gearberlin.com/oil/periactin-weight-gain/ that extra and. And buy metformin side effects Peel-off morning the. Re-apply non prescription periactin to me therapeutic http://gearberlin.com/oil/seroquel-pharmacy-online-canada/ even strands this Topcoat peppermint? generic finasteride 1 mg pretty want with bulk thfost ziua lui la școală

și încurajează-l să povestească tot ce vrea despre cum și-a petrecut timpul, ce a învățat nou, ce mai fac colegii, cum s-au jucat în pauză, cu cine se înțelege și cu cine nu etc. Este foarte important să îl asculți și să ai răbdare până își formulează gândurile. Încearcă să-i pui întrebări deschise, nu dintre cele la care îți poate răspunde cu ”da” sau cu ”nu”.

3. Nu vorbi negativ despre învățătoare sau profesori de față cu copilul tău. Indiferent ce conflicte sau nemulțumiri există, cei mici nu trebuie să le cunoască, pentru că atitudinea ta poate să-l influențeze, existând astfel riscul să se iște alte probleme. De asemenea, încearcă să nu influențezi simpatia sau antipatia pe care o are asupra unor materii. Dacă ție nu ți-a plăcut matematica atunci când ai fost și tu școlărel, nu îi spune asta lui, încearcă să ai o atitudine pozitivă în fața lui, s-ar putea lui să-i placă în mod natural.

povestea de seara4. Petrece-ți serile, înainte de culcare, alături de copilul tău. Citiți împreună, povestiți despre 3 lucruri frumoase care s-au întâmplat în acea zi la școală, scrieți-le pe 3 bilețele și așezați-le sub pernă. De asemenea, pe un alt bilețel scrieți 1 lucru urât care s-a întâmplat în timpul școlii. După ce ați discutat cu cel mic despre întâmplarea care l-a deranjat, rupeți împreună bilețelul. Încurajați-l să învețe din întâmplările care i s-au petrecut, dar, în final, să le păstreze în amintire numai pe cele frumoase.

5. Asigură-te că în fiecare zi copilul tău are parte de suficient somn și că își începe diminețile într-un mod organizat. Fiecare lucru trebuie programat cu atenție de părinți, astfel încât copilul să aibă parte de începuturi de zi pozitive, fără să fie tentat să facă mofturi, să plângă sau să spună că nu vrea la școală.

6. Ajută-ți copilul la teme. Asta nu înseamnă să i le faci tu! 🙂 Doar asistă-l, încearcă să-i răspunzi la întrebări pe înțelesul lui sau, unde este posibil, ajută-l pe el să dibuiască răspunsul. Din nou va trebui să ai răbdare și o atitudine pozitivă, pe care e bine să i-o insuflii și lui. Temele nu trebuie privite ca o pedeapsă sau ca pe o corvoadă, ci ca pe un timp în care sedimentăm lucrurile interesante pe care le-am învățat la școală.

7. Învață-l pe cel mic să fie responsabil pentru ceea ce face la școală în timpul orelor și în timpul pauzei. Felul cum se poartă cu adulții și cu ceilalți copii este extrem de important. Nu te concentra doar pe cunoștințele acumulate, ci și pe conduita lui. Din ceea ce va povesti el acasă și din versiunea pe care o vei auzi de la învățătoare sau de la ceilalți copii, îți vei putea face o idee despre anumite situații și vei ști cum să acționezi pentru a putea îndrepta comportamentele negative sau le vei putea încuraja pe cele pozitive.

Voi ce sfaturi ați mai adăuga? Scrieți-ne aici, într-un comentariu, sau trimiteți-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

copil pleaca la scoala

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *