Hape isi deschide fabrica in Romania

Dragi părinți,

Începem anul cu o veste îmbucurătoare! Producătorul nostru preferat de jucării din lemn, Hape, a decis să deschidă o fabrică de jucării în România, mai exact în Avrig, județul Sibiu. Hape este una dintre cele mai mari companii mondiale producătoare de jucării din materiale ecologice, prietenoase cu mediul (Hape Holding AG).

hape-toys-little-dragonfly-banner

Construcția fabricii va începe chiar din primăvara aceasta, pe un teren situat la ieşirea din Avrig, înspre Poiana Neamţului iar primele jucării ale companiei produse la Avrig vor fi scoase pe poarta fabricii la jumătatea anului 2015 (luna iulie).

Noua fabrică (întinsă pe aproximativ 65.000 mp) va fi împărţită în patru unităţi de producţie distincte: două pentru produse realizate din lemn, una pentru produsele cusute (croitorie) şi una pentru produse obţinute prin turnare sau injectare (plastic)

Vestea și mai bună este că Hape și-a propus să angajeze numai muncitori români, punând bazele a două programe educaționale pentru elevii liceelor din zonă. Hape intenţionează ca, în colaborare cu instituţiile de învăţământ, să desfășoare cursuri și module de calificare în meseriile de tâmplar şi croitor. Unul dintre acestea se va adresa tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani iar altul va viza formarea şi reconversia profesională a adulţilor.

O altă chestiune importantă şi interesantă este oferirea posibilităţii ca, în urma unei selecţii, mai multe persoane interesate să participe pentru un an de zile la un stagiu de pregătire la Hape International din China. Fiecare cursant va avea apoi prioritate pentru a ocupa un loc de muncă în cadrul fabricii din România.

Biroul companiei Hape este situat în cadrul Incubatorului de Afaceri de la Mârşa, înfiintat tocmai în ideea de a gazdui companii ce pot contribui la implementarea programului “Energie Locală”, al administratiei avrigene. Reprezentanţii companiei au efectuat deja o etapă de recrutare a viitorilor angajaţi ai fabricii, aproximativ 30 de persoane fiind selectate pentru prima etapă de specializare în China, programată a începe în prima jumătate a anului viitor.

hape-toys-focus

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *