Observă ciclul de viață al buburuzelor! (PROMOȚIE)

51JCcacSzpL._SY300_Pentru că avem la PROMOTIE kit-ul educativ de la World Alive de creștere a buburuzelor, profităm de ocazie să vă vorbim despre buburuze cu mult drag 🙂 Știați că buburuzele sunt prietenii cei mai buni ai grădinilor și grădinarilor?  Și asta pentru ca le place la nebunie să mănânce afide, sau păduchi-de-plante, nişte insecte minuscule, cu corpul moale, care strica gradinile si plantele de pe camp. Ele pot consuma pana la mii de afide în timpul vieții, începând chiar din stadiul de larvă. În plus, pot mânca și multe alte insecte dăunotoare, dar și ciuperci care atacă plantele.  Ce drăguț din partea lor, nu-i așa?

În engleză i se spune ”ladybird” ceea ce s-ar traduce cu ”pasărea doamnei”. La noi este numită foarte simpatic ”buburuză” sau ”mămăruță” în unee zone ale României. Ele sunt unele dintre cei mai arătoși și mai simpatici gândăcei, deoarece sunt înzestrate cu un foarte frumos roșu pe carapace, decorat cu bulinuțe negre. Nimeni nu cred că s-a speriat vreodată de o buburuză, ba chiar ne jucăm pe ele și ne rotim degetele pentru a le face să se plimbe pe noi cât mai mult.

child-and-ladybug-e1354089416321Ce mai trebuie sa stii despre buburuze?

Sunt fie rotunde, fie ovale, corpul lor având formă semisferică. Deşi au o nepotolită poftă de mâncare, majoritatea nu depăşesc 12 mm în lungime. Delicatele aripi posterioare cu care zboară sunt acoperite de elitre, aripi tari lucioase, cu modele colorate, după care recunoaştem buburuzele. Când insecta vrea să zboare, elitrele se deschid în sus, şi astfel ea poate da din aripi. Deşi, în general, buburuzele sunt cunoscute ca fiind roşii cu puncte negre, cele aproximativ 5 000 de specii se diferenţiază printr-o varietate de combinaţii de culori. Unele sunt portocalii sau galbene cu puncte negre. Altele sunt negre cu puncte roşii. Există şi buburuze fără puncte, iar unele au dungi sau pătrăţele cum sunt cele de pe tabla de şah.

Cui se adreseaza kit-ul educativ de crestere a buburuzelor?

Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate insecte din stadiul de larve, prin metamorfoza, pana eclozeaza in uimitoarele buburuze adult. Este ideal pentru cei interesati de buburuze si de ciclul lor de viata (atât copii, cât și adulți). Spunem si adulții, pentru că orice birou de lucru poate fi ornat cu acest habitat, stârnind exlamatii de uimire printre colegii de lucru. Este recomandat ca cei mici să aibă peste 5 ani, pentru a înțelege că este vorba despre ființe vii, care au nevoie de multă atenție în îngrijire. Kitul va ajuta sa urmariti aceste minunate vietăti din stadiul de ouă.

Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija de insecte dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea insectelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate.

Ce contine kit-ul?

Pachetul pe care il veti primi de la noi include: un habitat, o pipeta, o penseta cu varful capitonat, o lupa, o carte cu activitati, instructiuni despre cum se ingrijesc buburuzele si un voucher pentru comandarea larvelor.

De unde se comanda larvele?

Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania). In interiorul kit-ului vei gasi un voucher cu ajutorul caruia poti comanda online, telefonic sau prin posta propriile tale larve. Nu te costa nimic in plus, iar acestea, in functie de anotimp, vor ajunge intr-un interval de 2-4 saptamani. Sfat: Ridicarea coletului cu larve de la Posta trebuie sa se faca in cel mai scurt timp pentru a nu pune in pericol viata insectelor. Acest kit are un voucher ce presupune comandarea larvelor din strainatate (Spania).

Cât trăiesc buburuzele? AAAAApsd2vgAAAAAAGVfrA

De obicei, ciclul de viaţă al multor specii nu durează mai mult de un an. După ce se imperecheaza, femela aseaza ouale pe partea de dedesubt a unei frunze, lângă o rezervă bună de afide. Ouale arata ca un ciorchine de ouă galbene minuscule. Din fiecare ou iese o larvă cu şase picioare care seamănă mai mult cu un mic aligator fioros, din care nu te-ai aştepta să iasă o frumoasa buburuză. Întrucât mănâncă întruna afide, larva creşte în scurt timp aşa de mult că nu mai încape în piele, iar după ce năpârleşte de mai multe ori, se prinde de o plantă şi produce învelişul de pupă. În interiorul pupei, larva continuă să crească, până când în final iese buburuza adult. La început are corpul moale şi fără culoare şi de aceea rămâne pe plantă până când acesta i se întăreşte. Punctele caracteristice de pe carapace apar într-o singură zi.

Ce se intâmplă cu insectele dupa ce le crestem?

Dupa ce ati trait aceasta experienta minunata, puteti elibera insectele, in conditii de siguranta, in gradina sau in parc.

Profită de ofertă!

2

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *