Cum sa-ti ajuti copiii să fie mai răbdatori?

”Răbdarea aduce lauri”, spune un proverb ceh. Și noi suntem de acord, însă cum să-i ceri unui copil să aibă răbdare, când (poate) nici tu, ca adult, nu o ai? Copiii sunt deseori agitați, cu motorasele pornite, se zbenguie, vor, cer, iau, se joaca, incearca, au curiozitati, nu au stare, nu vor sa astepte, nu vor sa inteleaga că un lucru făcut cu calm și cu răbdare va ieși mult mai bine decât unul făcut în pripă și fără grijă.

Așadar, soluția pe care vi-o oferim noi sunt jucăriile educative care cultivă și simțul răbdării, oferindu-i la copilului o recomepnsă mult mai mare la sfârșit. Ce jucării care cultivă răbdarea vă recomandăm:

1. Pentru copiii de peste 10 ani: Aparatul de pirogravură – să pictăm cu căldură

Fie că ai doar 10 anișori sau ești adult deja, arta pirogravurii cu siguranță te va cuceri. Este o artă țesută cu talent, răbdare și o mică mașinărie conectată la priză pe care o poți mânui cum îți poftește inima. Nenumărate modele se pot crea doar cu o bucată de lemn și un cap infierbantat!

aparat pirogravura edukid
Pirogravura este străvechea artă a desenului pe lemn cu ajutorul unui vârf de metal înroșit în foc. Dar astăzi, cei mici și cei mari au la îndemână aparatele de la Pebaro, conectate la curent și gândite să poată ajuta și la crearea desenelor simple, de către mânuțe de copil, dar sunt perfecte și pentru realizarea desenelor artistice, făurite cu migală, răbdare și pasiune de către adulții care își doresc să învețe această îndeletnicire.

2. Pentru copiii de peste 8 ani: Căsuțele de construit de la Walachia

Cu ajutorul acestora, cei mici pot construi căsuțe din lemn și alte design-uri arhitecturale la o scală de 1:32. În fiecare kit veți găsi între 86 și peste 300 de părțidin lemn tăiate cu precizie, pentru a putea fi lipite cu aracet conform instrucțiunilor din interior. Este nevoie de multă răbdare și îndemânare!

walachia casute lemn edukid

3. Pentru copiii de peste 5 anisori: Kit-urile de creștere a insectelor de la World Alive

Habitatele Word Alive reprezinta un concept nou, creativ si distractiv pentru iubitorii de natură, care vor sa observe si sa interacţioneze cu ciclul de viaţă al insectelor cum ar fi fluture, buburuză, insecte bat şi rame.

Prin intermediul acestor habitate, World Alive contribuie la constientizarea mediului de catre cei mici, deoarece le permite sa aiba grija de insecte dar si sa invete despre ciclul lor de viaţă. In acelasi timp, participand la dezvoltarea insectelor, copiii isi vor dezvolta sentimentul de responsabilitate, răbdare și încredere în sine.

kituri stiintifice world alive

 

4. Pentru copiii de peste 3 anișori: Pușculițele

Învățați-i pe cei mici încă de la vârste fragede să investească în visele lor, să aibă răbdare să câștige și să merite niște bănuți pentru a-și cumpăra ceva ce își doresc. Iar pentru realizarea lor e nevoie de răbdare, și cum i-am putea incata, dacaă nu prin joacă? Cumpăraţi-i o puşculiţă, lăsaţi-l să şi-o personalizeze, să-şi lipească poze pe ea cu obiectul sau visul pentru care economiseşte, să o picteze, s-o coloreze.

pusculite edukid

Tu ce metode folosesti sa-ti ajuti copilul sa fie mai rabdator? Reusesti sa fii un exemplu pentru el?

Asteptam cu interes comentariile voastre 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *