5 idei de toamna pentru copii creativi

Dragi părinți,  ne-am gândim să vă dăm câteva idei de meșterit alături de cei mici, acum, că a venit toamna.  Ideile pe care vi le propunem încurajează creativitatea şi dezvoltă încrederea în sine a copiilor, datorită posibilităţii de-a-şi personaliza micile proiecte, contribuind la dezvoltarea personalităţii lor. Copiii îşi vor forma astfel simţul estetic şi cel practic, această formă de joacă ajutându-le să se exteriorizeze.

Așadar, afară e frumos, o pătură de frunze ne acoperă, iar soarele ni se mai joacă pe obraji. Desigur, ideile noastre le puteți face și în casă, nu aveți nevoie decât de recuzită și multă voie bună. Toate sunt simplu de pus în practică, amuzante, ingenioase şi le vor dezvolta abilităţile creative, intelectuale, le va stimula activitatea mentală şi-i vor face mai îndrăzneţi, mai îndemânatici şi mai fericiţi. Căci cu siguranţă satisfacţia de-a face ceva cu mănuţele lor este mai mare decât aceea de după tolănirea pe canapea, privind un film sau jucând un joc. Așadar, să vedem care sunt cele 5 idei:

1. Faceți figurine din frunze și alte materiale pe care le găsiți pe afară (castane, coajă de copac, mușchi, fructe sălbatice, flori uscate, scaieți etc.) Iată câteva idei mai jos:

2. Faceți un teatru de păpuși folosind personajele create. Astfel, cei mici nu doar se vor distra, dar au ocazia să desluşească tainele teatrului, consolindându-şi în acelaşi timp şi abilităţile motorii. Vor învăţa de asemenea noi poveşti, îşi vor exersa memoria şi îşi vor dezvolta imaginaţia. De asemenea, creativitatea copiilor va fi stimulată, dezvoltându-li-se limbajul, dar şi încrederea în sine. Unii copii au probleme de comunicare, sunt timizi şi ruşinoşi, iar aceste probleme pot fi ”tratate” prin teatrul de păpuşi.

 

3. Creați picturi cu frunze la indigo! Găsiți aici instrucțiunile detaliate, nu este greu, aveți nevoie doar de sugativă și de un ciocan.

4. Pictați bețe. Da, da, doar bețe. Le găsiți peste tot, în parc, în pădure sau pe lângă blocuri. Alegeți-le pe cele mai simpatice i colorați-le cât mai fistichiu!

5. Faceți peisaje tomnatice din nasturi colorați. Va fi la fel de amuzant precum sună! Nasturii oferă nenumărate posibilități datorită formelor, culorilor și dimensiunilor pe care le au. Cei mici vor fi încântați să aleagă cei mai frumoși nasturi din grămadă și să îi transforme în artă. Vă recomandăm să le păstraţi toate aceste proiecte hand-made (cele care se pot păstra, desigur), să le semnaţi şi să le dataţi, pentru a le avea şi mai târziu.

 

Dacă aveţi şi alte idei de activități de toamna pentru cei mici, vă rugăm să ni le postaţi în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *