De ce sa cumperi copiilor jucarii ECO?

Pentru că joaca nu trebuie să fie complicată! Și ne referim aici și la părinți. Există pe piață numeroase jucării cu adevărat periculoase pentru copii, oricât de ieftine ar fi, oricât de interactive și amuzante, nu putem trece peste faptul că ele conțin plumb si ftalati, iar mai nou cadmiu. Mormanele de jucarii din plastic costă și ele bani. Jucăriile ecologice, e drept, sunt mai scumpe, de aceea poți cumpăra mai puține și poți alege jucării cu care copilul tău se va juca mai mult timp. DA! Chiar există astfel de jucării, noi vi le recomandam pe cele de la HAPE 🙂

jucarii ecologice

Dar iată ce putem face pentru ca lada copilului de jucării și planeta noastră să fie mai ECO:

1. Alege jucăriile din lemn vopsit cu culori pe baza de apă. Sunt mai sănătoase, mai sigure, mai rezistente, mai creative (ele nu fac nimic, copilul trebuie să le dea viață), sunt prietenoase cu mediul înconjurător și aduc copiii mai aproape de natură. Aceste jucării de obicei folosesc ca ornamente alte materiale ecologice: bumbac, lână, stofă etc.

2. Restrânge lista de jucării, simplifică. Este mai simplu și pentru buzunarul tău, dar și pentru planetă dacă veți cumpăra mai puține jucării, dar mai bune.

3. Reutilizează: părintele este și el un catalizator al jocului, oricând o jucărie va părea mai interesantă dacă îi arăți un alt mod de a se juca cu ea sau daca îi lansezi o nouă provocare.

4. Caută jucării trainice, de care copilul tău se simte atras pentru că dezvoltă anumite laturi ale gândirii și personalității. Acelea vor fi jucăriile cu care își va petrecere mult timp.

jucarii ecologice25.  Citeste etichetele. Din ce sunt facute jucariile? Noi zicem ca trebuie sa va cunoasteti mai bine, tu si jucaria, inainte sa scoti portofelul din buzunar.

6.  Cauta jucarii creative. Exista produse care pot fi folosite pentru mai multe activitati, poti citi aici si aici exemple de astfel de jucarii.

Iar la sfarsit, va lasam si un sfat: Construiti o relatie frumoasa si de durata cu copilul vostru, iar pentru asta trebuie doar sa va jucati 30 de minute pe zi după regulile lui (în limita siguranței, desigur). Veți fi fascinat de fericirea lui, de încrederea în el, de pasiunea cu care se va juca. Trebuie doar să vă abțineți să îi impuneți regulile din capul vostru de părinte și adult. Nu e simplu, dar este eficient!

Astea fiind spuse, să trecem la joacă!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *