La Iași cu Super Nanny

IMG_5303Dragi părinți,

Irina Petrea a ajuns ieri, 28 mai 2014, și la Iași, în orașul unde s-a născut Edukid! Așa că nu puteam lipsi, mai ales că deja colaborăm de mai bine de un an în proiectul ”Un părinte mai bun”. Așadar, am participat cu agenda pe genunchi și pixul în mână la conferința ”Cum poti fi un parinte mai bun” și-am aflat o grămadă de lucruri utile despre capcanele în parentaj, am avut ocazia să-i punem întrebări lui Super Nanny și-am cumpărat cărțile Irinei, obținând și un autograf de la ea.

Am învățat în cadrul conferinței că prin disciplină, copilul învață ce înseamnă un comportament potrivit. Ca părinți, trebuie sa ținem cont de capacitatea lui de înțelegere și să ne adaptăm modul de disciplinare în funcție de aceasta. Este important să-i explici lucrurile într-un mod adecvat nivelului lui de dezvoltare intelectuală. Prin comportament copilul exprimă sentimente, motiv pentru care este important să înțelegi sentimentele aflate la baza comportamentului. Poți ajuta la rezolvarea problemelor apărute din cauza unui comportament neadecvat, dacă cunoști sentimentele sau motivele care l-au generat. Disciplinarea pozitivă are ca bază pornirile empatice naturale ale copilului. Disciplina pozitivă nu are legătură cu asprimea, se referă la modalităţile de stabilire a limitelor într-un mod ferm, dar plin de dragoste. Această disciplinare se face cu empatie, răbdare, dragoste, respect, toate acestea având rolul de-al ajuta pe copil să-și câștige controlul asupra propriei persoane.

Și pentru că ne-am întâlnit cu părinții din Iași, am organizat și o tombolă delicioasă cu ocazia deschiderii primului magazin offline EDUKID.

IMG_5284

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *