Învățământul tradițional versus homeschooling

Homeschooling-ul, deși nu este încă o metodă de învățământ populară în România, crește în popularitate în străinătate. Părinții moderni sunt în căutare de metode alternative școlilor tradiționale, iar homeschooling-ul este una dintre ele.

Ce este Homeschooling-ul?

Homeschooling înseamnă educarea copilului acasă. Parinții aleg această metodă pentru că nu sunt mulțumiți de curriculă, metodele de predare sau din motive religioase.

 

Avantajele Homeschooling-ului

Deși e considerat o formă alternativă de educație, e una dintre cele mai vechi forme de educație din lume. Copiii erau educați acasă de părinți sau de tutori înainte de concepția sistemului public de educație.

1.Educație unu la unu

Mărimea unei clase obișnuite în România este de 25 de elevi. Profesorii trebuie să se concentreze asupra tuturor elevilor, ceea ce este foarte greu. În Homeschooling, părintele se concentrează doar asupra unui copil, în timp ce un profesor nu poate întotdeauna să ajute un copil și nu poate să le dea atenție în mod egal celor 25 de elevi și nu poate urmări constant progresul elevului.

2.Program flexibil

Școlile publice au un program riguros. Te grăbești să îi duci la școală sau se grăbesc să prindă autobuzul, nu dorm suficient și uneori nu reușesc să ia micul dejun. Programul de homeschooling e stabilit de tine împreună cu copiii tăi și nimeni nu mai trebuie să se grăbească pentru a ajunge la școală.

3. Învață de dragul cunoașterii, nu a notelor

Copiii sunt puși sub presiune de rude, profesori, colegi și prieteni să ia note bune. Notele reflectă cât de buni sunt ei la școală, reprezentând cartea lor de vizită. De aceea mulți aleg să se concentreze pe obținerea unei note mari, nu pe învățare. Acest lucru duce la o educație superficială, învățată pe de rost, pe care copilul o să o uite într-un timp scurt.

Avantajele învățatului la școală

  1. Învață mai multe materii

    La școală, copiii are profesori și învățători specializați, care îi expu la o varietate de subiecte. Așa, le este mai ușor copiilor tăi să învețe puțin din toate, să își dezvolte cultura generală și să găsească un subiect de care este pasionat.

  2. Socializarea

Școala este locul principal unde copiii se întâlnesc cu alții de vârsta lor și își fac prieteni. Pot să experimenteze excursii și ieșiri cu clasa, lucrează în echipă, își dezvoltă abilitățile de comunicare. Sunt expuși la o varietate mai mare de oameni decât cei care învață acasă.

  1. Independența

Oricât de mult ne iubim copiii și oricât de mult ne-am dori să petrecem foarte mult timp cu ei, e foarte important să le acordăm și timp departe de noi. Altfel, ar ajunge să se bazeze pe noi, în loc să se bazeze pe forțele proprii.

Homeschooling-ul și învățământul tradițional au avantaje și dezavantaje. Sunt unii copii care sunt mai potriviți pentru primul tip de educație și alții cărora le priește cel de-al doilea. Important e să ne asigurăm că le oferim copiilor noștri o educație de calitate și că îi susținem în dezvoltarea lor emoțională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *