7 sfaturi pentru combaterea răcelii

Suntem la mijlocul sezonului de toamnă și deși ne bucurăm de copacii colorați, toamna marchează începutul sezonului rece și al gripei. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra copiii cât mai sănătoși posibil în acest sezon.

Iată 7 sfaturi pentru a vă proteja copiii de răceală și gripă:

  1. Spălați-vă frecvent mâinile.

Cel mic este expus zilnic la bacterii și viruși acasă și la școală. Fie că este vorba de o jucărie preferată de la grădiniță, un robinet de baie sau o ușă, expunerea la viruși se poate întâmpla rapid. Cea mai bună apărare este folosirea săpunului și apei calde pentru a dezinfecta mâinile după ce s-a jucat afară, înainte de mese și gustări, după vizitele la baie și după ce s-a jucat cu animalele. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) recomandă spălatul mâinilor să dureze cel puțin 10-15.

  1. Folosiți dezinfectant pentru mâini.

Atunci când apa caldă și săpunul nu sunt disponibile, un dezinfectant pentru mâini bază de alcool poate fi o altă apărare eficientă pentru a menține mâinile fără germeni. Dar trebuie să fiți precauți, în special în jurul celor mici pentru că dezinfectantul e toxic dacă este ingerat.

  1. Tuse sau strănut într-un șervețel.

Învățați copilul să tușească sau să strănute într-un șervețel. Dacă nu are un șerveșel, învățați-l să tușească în cot.

  1. Învățați-i pe copiii mici să-și sufle nasul.

Cei mici ar trebui sa evite să ”își tragă nasul” și trebuie să învețe să îl sufle în șervețel.

  1. Beți mai multă apă.

Dacă organismul e hidratat, e mai ușor să lupte împotriva virușilor. “Apa este deosebit de importantă atunci când un copil are febră”, spune dr. Laura Sinai, pediatru din SUA. “Febra determină pierderea apei din corp datorită transpirației și evaporării și, de asemenea, crește nevoia de apă a organismului datorită metabolismului crescut. Apa ajută de asemenea la menținerea mucoasei subțiri, făcând mai ușoară tusea sau suflarea din nas. ”

  1. Mențineți o dietă sănătoasă.

Chiar dacă cei mici nu apreciază tot timpul fructele și legumele, ele pot ajuta la lupta împotriva bolilor. “Asigurați-vă că copilul dumneavoastră primește nutrienții și vitaminele adecvate care ajută la stimularea sistemului imunitar”.

  1. Somnul e important.

Asigurați-vă că cel mic doarme orele de somn recomandate în fiecare noapte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *