Jocuri puzzle pentru copii

Pentru dezvoltarea perceptiei, pentru dezvoltarea mai ales a reprezentarilor, pentru intelegerea relatiei dintre parte si intreg, jucurile puzzle nu trebuie sa lipseasca din casa fiecarui copil. Acestea se gasesc in forme tridimensionale: cuburi (desi imaginea propriu-zisa este bidimentionala), fie bidimentionale – placute din lemn sau carton gros, care trebuie imbinate pentru a obtine o imagine in curs.

Rezolvarea jocurilor puzzle

Nu este nevoie ca figurile puzzle sa fie prea complicate sau sa fie impartite in prea multe bucatele. Acesta este un exces care pierde din vedere obiectivele educationale, ba chiar impiedica atingerea lor. O sarcina de dificultate medie, dar rezolvabila le permite copiilor sa-si elaboreze strategii personale deductive pentru a o indeplini. Motivatia determinata de succesul efortului pe care-l depun va fi transferata la sarcinile de tip puzzle, dar si la activitati de alt fel. Prin continutul lor, jocurile puzzle pot fi utilizate pentru predarea/invatarea (intuitiva) a unor concepte noi. O alta varianta de puzzle este cea a cuvintelor insotite de imagini. Pentru cei mici, procedeul puzzle ofera un ajutor extrem de pretios pentru analiza sonora (fonematica) si vizuala (literele componente).

Da, e nevoie de multa indemanare 🙂 Copilul trebuie sa obtina ajutorul necesar pentru a realiza obiectivul!

Concurs Cum sa-i invatam pe copii alfabetul?(19 aprilie – 9 mai 2010)

Reguli de participare la concurs gasiti pe: concursuri/pentrumamici.ro Succes!
Castigatorul va fi desemnat de catre magazinul edukid.ro si jocul va fi trimis doar la o adresa postala din Romania.

Recomandam

2 thoughts on “Jocuri puzzle pentru copii”

  1. Imi place site-ul tau si mai ales tema abordata pentru cei mici, eu as spune mai degraba si pentru parinti ca si ei sunt vinovati daca odrasla lor devine tot mai agresiv de mic, deoarece chiar ei cumpara jocuri agresive pentru copii si ii lasa sa se joace practic uitand de ei in fata calculatorului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Required fields are marked *